Jairo Geboortekaartje naam Jairo j2

Betekenis Jairo

God verlicht, Hij Schijnt
Meer informatie

Geslacht

Jairo wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jairo is Spaans

Jairo is afgeleid van de naam Jaïr

Naamsopbouw

Jairo is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, o) en 2 medeklinkers (j, r).

Populariteit van de naam Jairo

Jairo is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jairo tussen 2014 en 2023. De naam Jairo is minder populair geworden.

 • Jairo is 16x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jairo

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jairo is een mooie, schitterend schijnende naam. Jairo is het Spaanse equivalent van de naam Jaïr, wat een Hebreeuwse naam is die betekent "hij schijnt". Jacob/Israël. Volgens 1 Kronieken 2:21 was Jaïr echter de zoon van Segub, wat hem tot een afstammeling van Juda (de broer van Jozef) zou maken. Hij onderscheidde zich door verschillende kleine steden in te nemen in de strijd genaamd "Jair's Villages" (Havvoth-Jaïr). Verder wordt de naam kort genoemd in Rechters 10:3-4 als de 8e rechter van Israël die 22 jaar regeerde en 30 zonen had. die op 30 ezels reed en in 30 steden woonde (verwijzend naar het oude Havvoth-Jaïr). Jair wordt in Esther ook genoemd als de vader van Mordekai (Esther's oom) en een Benjaminiet. In feite is het Oude Testament vrijwel doorspekt met de "glanzende" naam Jair, maar alleen terloops en met obscure verwijzingen. Het is onzeker wanneer Spaanstaligen de naam Jairo hebben aangenomen, maar het blijft populair in Spanje en Catalonië. Spelling varianten in Nederland zijn ook Jaïro , Jaíro , Jaìro en Jairö. Zowel de naam Jairo als de naam Jair is erg populair in Brazilië. Je komt dan ook veel bekende Brazilianen tegen met de naam. En als je zoon een voetbaltalentje wordt, is Jairo een heel mooie keuze. Bekende voetballers met de naam zijn onder meer Jairo Peixoto, Jairo Morilla, Jairo Samperio en Jairo Reis. Jairo Penaranda is een Amerikaans Football Player en onderscheidt zich als de eerste Colombiaan die in de NFL speelt. In Nederland kennen we voetballer Jairo Riedewald.

Beroemdheden met de naam Jairo

Jairo Riedewald
Voetballer

Jaïro Riedewald (Haarlem, 9 september 1996) is een Nederlands voetballer die als centrale verdediger, linksback en als verdedigende middenvelder kan spelen. Hij tekende in juli 2017 een contract tot medio 2022 bij Crystal Palace, dat circa 9 miljoen euro voor hem betaalde aan AFC Ajax. Riedewald is van Surinaams-Indische komaf. Hij debuteerde in 2015 in het Nederlands voetbalelftal. Hij speelde 3 interlands.

Jairo Morilla
Voetballer

Jairo Morillas Rivero is een Spaanse voetballer die als spits speelt voor CD Ebro.

Jairo Bustara
Voetballer

Jairo Samperio Bustara (Cabezón de la Sal, 11 juli 1993) – alias Jairo – is een Spaans voetballer die doorgaans speelt als vleugelspeler. In januari 2018 verruilde hij Mainz 05 voor Las Palmas.

Jair da Costa
Voetballer

Jair da Costa, beter bekend als Jair, is een voormalige Braziliaanse voetballer die als rechtsbuiten speelde. Jair da Costa verhuisde in november 1962 naar het Italiaanse Internazionale en speelde in twee periodes (1962–1967 en 1968–1972) in totaal 260 seniorenwedstrijden voor de Milanese club. Hij was met name een belangrijk lid van het Grande Inter-team van Helenio Herrera op de rechtervleugel en won vier Serie A-titels (waarvan er twee achtereenvolgens werden gewonnen), en twee Europa Cups in 1964 en 1965, evenals opeenvolgende Intercontinental Cups in 1964 en 1965, tijdens zijn tijd bij de club.

Films met de naam Jairo

La venganza de Jairo (2019)

Een documentaire over Jairo José Pinilla Téllez, de pionier van spanning en sciencefiction in de Colombiaanse film. Pinilla was de eerste die speciale effecten gebruikte in de Colombiaanse film en nu, op 70-jarige leeftijd, werkt hij aan de voltooiing van zijn laatste film: zijn eerste niet-geanimeerde 3D-film.

Namen die lijken op Jairo

Jaïr   -   Jari   -   Jaro   -   Jetro   -   Jiro   -   Joart   -   Joeri   -   Jorn   -   Jort   -   Jurre

Hoe spel ik de naam Jairo?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • A Amsterdam
 • I Italia
 • R Roma
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • A Ali
 • I Iris
 • R Ruben
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • A Alfa
 • I India
 • R Romeo
 • O Oscar

Zo spel je Jairo met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter a
gebarentaal letter i
gebarentaal letter r
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Jairo in braille

j
a
i
r
o

Zo sein je Jairo in morsecode

· — — —
· —
· ·
· — ·
— — —

Zo sein je Jairo met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter a
nautische vlag letter i
nautische vlag letter r
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jairo bekijken?

Top 10 jongensnamen met een J

Top 10 jongensnamen met 5 letters