Guido Geboortekaartje naam Guido j2

Betekenis Guido

Woud, Gids, Leider, Boom, Wit, Blond,
Meer informatie

Geslacht

Guido wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Guido is Germaans

Naamsopbouw

Guido is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter G en is opgebouwd uit 3 klinkers (u, i, o) en 2 medeklinkers (g, d).

Populariteit van de naam Guido

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Guido tussen 1972 en 2014. De naam Guido is in 2014 in populariteit gestegen.

 • Guido is 28x gegeven als voornaam in 2014

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Guido

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Guido is een mooie en klassieke jongensnaam. Er bestaan meerdere verklaringen over de oorsprong. De naam "Guido" is een verlatijnste vorm van een Germaanse naam Wido, die tijdens de Grote Volksverhuizing in de Romania is terechtgekomen. Waarschijnlijk komt deze naam van de Oergermaanse stam wid- ("hout, bos, woud"). De begin-"w" werd in de Romaanse talen een begin-"gw", wat leidde tot vormen als Guido (Latijn), Guy (Frans) of Guidone (Italiaans). Het Nederlands heeft zo'n naam opnieuw ontleend onder de vorm Gwijde. Volgens de Nederlandse Voornamen Bank is de naam Guido ook een geromaniseerde vorm van een Germaanse naam met wid-, dat overeenkomt met Oudhoogduits witu 'woud'. Volgens een andere verklaring is Guido een Italiaanse jongensnaam en betekent "gids, leider". Guido was erg populair in het Italië van de Renaissance, met veel naamgenoten, waaronder schilder Fra Angelico (geboren Guido di Pietro) en wiskundige Guido Fubini. Guy Fawkes, bekend van het buskruitplot, gebruikte deze versie soms. Andere opmerkelijke dragers zijn de 11e-eeuwse muziektheoreticus Guido d'Arezzo, de 13e-eeuwse dichter Guido Cavalcanti en de 17e-eeuwse schilder Guido Reni. In Nederland was de naam erg populair in de laatste helft van de vorige eeuw. De naam is verder erg populair in Zuid Amerikaanse landen als Argentinië en Italië. Tegenwoordig wordt de naam onterecht over het hoofd gezien, maar in de huidige trend van pittige internationale namen die eindigen op -o, verdient dit gecultiveerde juweeltje meer misschien wel gebruik. In Nederland kennen we natuurlijk cabaretier Guido Weijers en schrijver Guido van Rossum. In België is Guido Belcanto een bekende zangeer.

Beroemdheden met de naam Guido

Guido Van Pottelberghe
Voetballer

Guido Van Pottelberghe (Brugge, 3 juni 1941) is een voormalig Belgische voetballer. Hij speelde onder meer in de hoogste afdeling bij Club Brugge en Union Saint-Gilloise. Hij trad aan als aanvaller en als links- en rechtsbuiten.

Guido Weijers
Cabaretier

Guido Peter Paul Weijers (Boxmeer, 30 juli 1977) is een Nederlands cabaretier.

Guido Görtzen
Volleyballer

Guido Görtzen (Heerlen, 9 november 1970) is een voormalig Nederlands volleybalinternational. Hij speelde 425 wedstrijden voor Oranje. Hij nam driemaal deel aan de Olympische Spelen en won hierbij één medaille.

Guido Cavalcanti
Dichter

Guido Cavalcanti (Florence, tussen 1250 en 1259 – aldaar, augustus 1300)[1] was een Florentijns dichter, politicus en mogelijk atheïst. Hij vervolmaakte de nieuwe Dolce stil novo van Guido Guinizelli in de intellectuele liefdespoëzie en beïnvloedde zijn vriend Dante Alighieri. Cavalcanti wordt beschouwd als de eerste grote Italiaanse dichter.

Guido Buziak
Voetballer

Guido Budziak (Eindhoven, 15 september 1982) is een voormalig Nederlands profvoetballer. Hij kwam als doelverdediger uit voor onder meer TOP Oss en Fortuna Sittard en was reservekeeper van PSV.

Guido Belcanto
Zanger

Guido Belcanto, geboren als Guido August Constancia Versmissen (Turnhout, 23 mei 1953) is een Vlaamse zanger die in Vlaanderen 'koning van het authentieke levenslied' wordt genoemd.

Guido Spek
Acteur

Guido Weijers
Cabaretier

Namen die lijken op Guido

Gard

Hoe spel ik de naam Guido?

Internationaal alfabet

 • G Gallipoli
 • U Uppsala
 • I Italia
 • D Danemark
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • G Guus
 • U Ursula
 • I Iris
 • D Daniël
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • G Golf
 • U Uniform
 • I India
 • D Delta
 • O Oscar

Zo spel je Guido met gebarentaal.

gebarentaal letter g
gebarentaal letter u
gebarentaal letter i
gebarentaal letter d
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Guido in braille

g
u
i
d
o

Zo sein je Guido in morsecode

— — ·
· · —
· ·
— · ·
— — —

Zo sein je Guido met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter g
nautische vlag letter u
nautische vlag letter i
nautische vlag letter d
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Guido bekijken?

Top 10 jongensnamen met een G

Top 10 jongensnamen met 5 letters