Babou Geboortekaartje naam Babou u2

Betekenis Babou

Grootvader (Swahili), Steenbok (Frans)
Meer informatie

Geslacht

Babou wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Babou is Afrikaans en Frans.

Babou is afgeleid van de naam Babu

Naamsopbouw

Babou is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, o, u) en 2 medeklinkers (b, b).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Babou

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Babou is een mooie jongensnaam en meisjesnaam, een uniseks naam dus! De naam Babou komt niet heel veel voor en is dus best speciaal. In Frankrijk typisch een jongensnaam, in Argentinië bijna uitsluitend een naam voor een dochter. De betekenis van de naam “Babou” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Babou is allereerst van Afrikaanse afkomst. Babou is een afgeleide van het Swahili Babu. Babou is ongebruikelijk als naam voor een babyjongen. De naam komt in Frankrijk voor als achternaam. Babou is een vrij zeldzame achternaam, die de oude Franse baboe = steenbolk. De naam Babou is ook vaak een koosnaam voor andere namen, zoals Baboucarr. Bekende dragers van de naam komen overal vandaan. Babou is een bekende Deens-Gambiaanse zanger, Babou Sidiki een bekende voetballer uit Ivoorkust.

Beroemdheden met de naam Babou

Babou Ceesay
Acteur

Baboucarr Alieu Ceesay (geboren in 1979) is een Britse acteur. Hij staat bekend om zijn rollen in Guerrilla en Rogue One. Hij speelde ook als de belangrijkste antagonist Pilgrim in seizoen 3 van de AMC TV-serie Into the Badlands.

Fanny Babou
Zwemster

Fanny Babou (geboren 26 maart 1989) is een Franse zwemster. Ze nam voor Frankrijk deel aan de Olympische Zomerspelen van 2012 op de 100 meter schoolslag en de 4x100 meter wisselslag estafette. Tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen werd Babou een grap in de Chris Moyles Breakfast-show, zelfs met haar eigen jingle.

Babou Sidiki
Voetballer

Babou Sidiki Barro (geboren 10 juni 1990) is een in Qatar geboren Ivoriaanse voetballer die speelt als vleugelspeler.

Babou
Zanger

Babou Nicolai Nelson Lowe (geboren op 7 december 1994), beter bekend onder zijn mononiem Babou, is een Deense zanger van gemengde Deens-Gambiaanse afkomst. Hij werd derde in de Deense X Factor in 2011. Hij heeft één album uitgebracht en zijn single "Supernova" is in Denemarken in de hitlijsten terechtgekomen en werd het themalied voor seizoen 10 van de Deense versie van de reality-tv-serie Paradise Hotel.

Boeken met de naam Babou

Bouba, Jonas en de hond Babou
Auteur: Guy Dantse

De drie amateuronderzoekers Bouba, 8, Jonas, 8, beiden student aan de Elly-Heuss-Knapp School, en de hond Babou wonen in Darmstadt en reizen de hele wereld over om bijvoorbeeld te onderzoeken waarom de Indianen geen pijn kennen. Om te weten hoe de dinosaurussen vroeger leefden of hoe de oude Egyptenaren de piramides bouwden. Elk avontuur wordt gepresenteerd in een boekdeel. De drie kunnen niet meer verschillend zijn, niet alleen omdat er een hond is en altijd heftig respect afdwingt, nee, niet alleen vanwege hun huidskleur (Bouba is zwart, een Afro-Duits kind, vader is zwart, moeder is blank en Jonas heeft blanke ouders), maar vanwege hun verschillende opvattingen, gewoonten, benaderingen. Alle drie zijn ze extreem koppig en diep overtuigd van hun eigen ideeën. Maar alle drie zijn ze verbonden door een sterke vriendschap, de drang tot onderzoek en nieuwsgierigheid en het grote verlangen naar kennis, verklaringen en waarheid. Maar deze vriendschap begon niet zo mooi en eenvoudig. Integendeel, Bouba en Jonas zijn in het begin echte vijanden. Hun vijandschap treft vooral hun voetbalteam, de kleine adelaars van TSG Woog, waar beiden spelen en iedereen altijd de beste wil zijn, waardoor hun team beschadigd raakt. Dus de eerste vraag was of Bouba en Jonas ooit vrienden kunnen worden?

Films met de naam Babou

Babou (2018)

Babou is een mooie film uit 2018 van regisseur François Narboux . In een zwart-witwereld verbergt Babou haar kleur, totdat ze opkomt voor een kleurig meisje dat wordt gepest en zo haar ware zelf onthult.

Namen die lijken op Babou

Babet   -   Babs   -   Babu   -   Bibi   -   Bob   -   Bobbi   -   Bobby

Hoe spel ik de naam Babou?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • A Amsterdam
 • B Baltimore
 • O Oslo
 • U Uppsala

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • A Ali
 • B Bo
 • O Omar
 • U Ursula

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • A Alfa
 • B Bravo
 • O Oscar
 • U Uniform

Zo spel je Babou met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter a
gebarentaal letter b
gebarentaal letter o
gebarentaal letter u

Zo schrijf je Babou in braille

b
a
b
o
u

Zo sein je Babou in morsecode

— · · ·
· —
— · · ·
— — —
· · —

Zo sein je Babou met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter a
nautische vlag letter b
nautische vlag letter o
nautische vlag letter u

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Babou bekijken?

Top 8 unisex met een B

Top 20 unisex met 5 letters