Claudia Geboortekaartje naam Claudia m2

Betekenis Claudia

Opgeslotene, clausule, bijlage
Meer informatie

Geslacht

Claudia wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Claudia is Latijn

Naamsopbouw

Claudia is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 4 klinkers (a, u, i, a) en 3 medeklinkers (c, l, d).

Populariteit van de naam Claudia

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Claudia tussen 1964 en 2004. De naam Claudia is minder populair geworden.

 • Claudia is 10x gegeven als voornaam in 2004

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Claudia

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Claudia is een Latijnse meisjesnaam. De Bijbelse naam Claudia vindt haar oorsprong in de Romeinse naam Claudius. De naam betekent 'opgeslotene' of 'gevangene', maar mogelijk ook 'mank' of 'kreupel'. Claudia is een klassieke naam met een vleugje oude Romeinse pracht die nooit echt uit is geweest, Claudia voelt nog steeds als een sterke, moderne keuze - een van onze 'sweet spot'-namen. Claudia was een veel voorkomende meisjesnaam in het oude Rome, gedragen door de vrouwen van zowel Nero als Pontius Pilatus. Haar naam komt een keer voor in de Bijbel. De naam Claudia is terug te vinden in bijbelboek 2 Timoteüs 4:21. In een brief aan Timotheüs schreef Paulus dat hij voor de winter moet komen en onder andere Claudia moet groeten. De naam Claudia behoort tot de tien populairste meisjesnamen in veel Spaanssprekende landen en regio's. In de Verenigde Staten behoort de naam vaak tot de 200 meest gebruikte meisjesnamen. Enkele varianten van de naam zijn Klaudia, Claudine, Claudette, Claudie, Clodia, Kladia en Gladys. Er was een populaire serie romans uit het midden van de eeuw van Rose Franken, te beginnen met Claudia: The Story of a Marriage. De naam werd ook gebruikt door Agatha Christie en Penelope Lively, maar ook als een hoofdpersoon in Anne Rice's Interview With the Vampire. Model Claudia Schiffer gaf er een vleugje glamour aan, net als de eerdere Italiaanse actrice Claudia Cardinale. Michelle Pfeiffer heeft een dochter genaamd Claudia. Hoewel sommige ouders misschien worden afgeschrikt door de gebruikelijke "kreupele" betekenis, theoretiseren sommige etymologen dat de naam verband kan houden met het woord voor bijlage of clausule, een alternatieve betekenis die een kind kan aanspreken met een vorm van deze anders aantrekkelijke naam. In Nederland kennen we natuurlijk Claudia de Breij.

Beroemdheden met de naam Claudia

Claudia Schiffer
Model

Claudia Schiffer (Rheinberg, 25 augustus 1970) is een Duits supermodel en actrice, die in het nachtleven van Düsseldorf in 1987 werd ontdekt. Niet al te lang daarna verscheen ze in het tijdschrift Elle en werd ze model voor Chanel. In de maanden maart - juni 2021 verzorgt ze een tentoonstelling van modefotografie uit de jaren '90 in het Kunstpalast van Düsseldorf. Schiffer spreekt Duits, Engels en Frans. Ze speelt ook een rol in meerdere films, onder andere Zoolander.

Claudia Cardinale
Actrice

Claude Joséphine Rose (Claudia) Cardinale (Tunis, 15 april 1938) is een Italiaans filmactrice. Haar ouders waren van Italiaanse (Siciliaanse) afkomst, maar het gezin woonde in Tunesië.

Claudia de Breij
Comédienne

Claudia de Breij (Utrecht, 13 maart 1975) is een Nederlands cabaretière, presentatrice, zangeres, radio-dj en schrijfster. Tijdens het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk in 2019 bracht ze, op verzoek van het Nederlands dameselftal, het voor hen geschreven nummer 'Zie Die Leeuwinnen' uit. n haar Oudejaarsconference 2019, uitgezonden vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, besteedde ze veel aandacht aan het onderwerp democratie. De voorstelling wordt gezien als een nieuw hoogtepunt in haar loopbaan. De Breij won tussen 2006 en 2014 zesmaal de Zilveren RadioSter, de publieksprijs voor de beste vrouwelijke radiopresentator.

Boeken met de naam Claudia

Iedereen op Claudia
Auteur: Sam Peeters

Claudia is het mooiste meisje van de klas: sexy, slim, lief, grappig. En onbereikbaar. Vanaf het eerste moment dat hij haar ziet, is de hoofdpersoon van Iedereen op Claudia stapelverliefd op haar. Ze kruipt onder zijn huid, nestelt zich in zijn ogen, zijn oren, zijn brein, zijn hart, zijn onderbuik. Maar hoewel hun liefde voorbestemd lijkt, komen ze telkens nét niet bij elkaar...

Hallo Claudia
Auteur: Janna Grashoff

Hallo Claudia is een leuk kinderboek van Janna Grashoff. De 6-jarige Claudia gaat voor het eerst naar de lagere school maar dan komt onverwachts haar lastige neefje Andries logeren, met wie ze allerlei avonturen beleeft.

Films met de naam Claudia

Claudia (1943)

Claudia is een drama film uit 1943 van regisseur Edmund Goulding. Claudia is de naïeve, soms wat kinderlijke bruid van David Naughton, die het nogal moeilijk heeft om zo ver van haar moeder te zijn. Al snel maakt ze echter kennis met het leven met een echtgenote bestaande uit de sensuele verlangens van haarzelf en haar man, zwangerschap en de dood van een dierbare.

Namen die lijken op Claudia

Clyde   -   Klaudia

Hoe spel ik de naam Claudia?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • L Liverpool
 • A Amsterdam
 • U Uppsala
 • D Danemark
 • I Italia
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • L Lorenzo
 • A Ali
 • U Ursula
 • D Daniël
 • I Iris
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • L Lima
 • A Alfa
 • U Uniform
 • D Delta
 • I India
 • A Alfa

Zo spel je Claudia met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a
gebarentaal letter u
gebarentaal letter d
gebarentaal letter i
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Claudia in braille

c
l
a
u
d
i
a

Zo sein je Claudia in morsecode

— · — ·
· — · ·
· —
· · —
— · ·
· ·
· —

Zo sein je Claudia met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a
nautische vlag letter u
nautische vlag letter d
nautische vlag letter i
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Claudia bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een C

Top 10 meisjesnamen met 7 letters