Angela Geboortekaartje naam Angela m2

Betekenis Angela

Boodschapper Van God, Engel (afgeleid van het Griekse woord ἄγγελος (angelos) dat "boodschapper" betekent), 'uit het volk der Angelen' (van Germaanse Ange)
Meer informatie

Geslacht

Angela wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Angela is Grieks

Angela is afgeleid van de naam Angel

Naamsopbouw

Angela is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, e, a) en 3 medeklinkers (n, g, l).

Populariteit van de naam Angela

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Angela tussen 1966 en 2002. De naam Angela is minder populair geworden.

 • Angela is 11x gegeven als voornaam in 2002

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Angela

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Angela is 1 van die mooie, engelachtige meisjesnamen. De naam Angela is, net als bijvoorbeeld de namen Angelica. Angelique en Angelien, een afgeleide van de middeleeuwse Latijnse mannelijke naam Angelus, die is afgeleid van de naam van het hemelse wezen (zelf afgeleid van het Griekse woord ἄγγελος (angelos) dat "boodschapper" betekent). Nog preciezer: volgens de Nederlandse Voornamen Bank kunnen bij deze naam en varianten hiervan, zoals Angelica, Angeline en Angine, namen van Germaanse en van Griekse oorsprong vermengd zijn. Voorzover Germaanse zijn ze van een stam met de betekenis 'uit het volk der Angelen'. De meeste namen afgeleid van Ange gaan echter terug op Gri. angelos 'boodschapper (van God), engel', of op het bijvoeglijk naamwoord angelikos 'van een engel, aan een engel gelijk'. Verkorte versies van de naam Angela zijn onder meer Angie en Angel. In Nederland en België komen ook al deze spellingsvarianten van de naam voor: Angéla , Angèla , Angêla , Àngela , Angëla , Ângela , Angelà , Anǵela , Angelá en Ángela. In België en Nederland hebben de namen Angelique en Angela altijd gestreden om het meest populaire plekje. In Nederland zijn beide namen ongeveer even vaak gegeven aan dochters, in België wint Angelique het (mede dankzij het Franstalige Wallonië waarschijnlijk). Angela was ook in landen als de VS en Engeland een Top 10-naam van 1965 tot 1979, de vijfde meest populaire naam gedurende drie jaar, en bleef in de dubbele cijfers tot het begin van de 21e eeuw. Tegenwoordig zouden Angelina of Angelica echter modieuzere opties in deze Engelstalige landen zijn. Angela heeft een aantal opmerkelijke naamgenoten, waaronder activiste Angela Davis, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en actrices Angela Lansbury, Angela Bassett en Angela Kinsey. In Nederland kennen we natuurlijk vooral Dolly Dots Angela Groothuizen en journalist Angela de Jong. In België is actrice Angela Schijf een bekende naam. Leuke weetjes over de naam Angela: Angela is de titel van wel 6 verschillende films. Angela is de titel van wel 5 muziek hits. Bijvoorbeeld is Angela ook een Engelse single van de Belgische band Lester & Denwood uit 1974 (maar bv ook van de BeeGees en The Lumineers).

Beroemdheden met de naam Angela

Angela Merkel
Bondskanselier

Angela Dorothea Merkel, geboren als Kasner, (Hamburg, 17 juli 1954) is een Duitse politica. Van 22 november 2005 tot 8 december 2021 was ze bondskanselier van Duitsland. Ze was de eerste vrouw in die functie. Van 2000 tot 2018 was ze de eerste vrouwelijke partijleider van de christendemocratische CDU. In 2015 werd ze door Time Magazine uitverkozen tot persoon van het jaar.

Angela Kinsey
Actrice

Angela Faye Kinsey is een Amerikaans film- en televisieactrice die vooral bekend is door haar rol als 'Angela Martin' in The Office. Ook speelde ze als 'Bethany' een van de hoofdrollen in de Netflix-serie Haters Back Off.

Angela Groothuizen
Zangeres

Angela Paula Groothuizen (Alkmaar, 28 september 1959) is een Nederlandse zangeres, presentatrice en actrice. Ze werd bij het grote publiek aanvankelijk bekend als zangeres van de Dolly Dots.

Angela Schijf
Actrice

Angela Schijf (Uithoorn, 7 augustus 1979) is een Nederlands-Belgisch actrice. Schijf is sinds 2007 vooral bekend als Eva van Dongen in de politieserie Flikken Maastricht.

Boeken met de naam Angela

Frau Angela
Auteur: Ed Bruyninckx

Kort na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog sluit de jonge Vlaamse zakenvrouw Angélique (Angèle) Dams een riskante transactie. Ze wordt verraden en belandt uiteindelijk in een gevangenis te Keulen. Tijdens een zwaar bombardement loopt Angèle een ernstige verwonding op, waarna ze toestemming krijgt om in België te herstellen. Daar pakt ze haar oude leven op, maar dan nadert het moment dat ze moet terugkeren naar Duitsland en vliegt de angst haar naar de keel. Hierdoor neemt ze een beslissing die dramatische gevolgen zal hebben voor het verdere verloop van haar leven. Op latere leeftijd sprak Angèle Dams talloze uren met Ed Bruyninckx, die haar levensverhaal optekende. 'Frau Angela' is een open, eerlijk en verbijsterend boek over oorlog, gevangenschap, verraad en onrecht.

Muziek met de naam Angela

Angela
Artiest: Lester & Denwood

Angela is een hit van de band Lester & Denwood uit 1976. Het liedje staat op het album Gipsy Woman.

Angela
Artiest: BeeGees

Angela " is een nummer gezongen door de Bee Gees van het album ESP , dat in 1987 als single werd uitgebracht. Het is geschreven door Barry, Robin en Maurice Gibb.

Films met de naam Angela

Angela (2002)

Angela is een Italiaanse drama film uit 2022, met Donatella Finocchiaro, Andrea Di Stefano en Mario Pupella in de hoofdrollen. Het is het waargebeurd verhaal over een aantrekkelijke Siciliaanse vrouw van een maffiabaas, die betrokken raakt bij een drugszaak en verliefd wordt op een hulpje van haar man...

Angela (1973)

Angela (Engelse titel: Love Comes Quietly) is een Nederlands/Belgische film uit 1973. Romantisch drama van Nikolai van der Heyde. Met o.a. Barbara Hershey, Sandy van der Linden, Ralph Meeker, Ward De Ravet en Kitty Janssen. Kunststuk van auteur-filmmaker Nikolai van der Heyde, een jaar voordat hij commercieel doorbrak met de streekkomedie Help, de dokter verzuipt! In romantisch drama Angela verkent Van der Heyde de overlap tussen obsessie, projectie en liefde met titelheldin Barbara Hershey als een buitenlandse muze in pastoraal jaren twintig Friesland, de al dan niet stille beminde van kaasfabrikantzoon en gesjeesde student Harm-Wouter (Van der Linden). Weerstand komt van de dorpelingen, die door de dorps-vreemde gebeurtenissen samenklonteren tot een explosief collectief...

Namen die lijken op Angela

Angel   -   Angelia   -   Angelie

Artikelen over de naam Angela

Hoe spel ik de naam Angela?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • N New York
 • G Gallipoli
 • E Edison
 • L Liverpool
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • N Naomi
 • G Guus
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • N November
 • G Golf
 • E Echo
 • L Lima
 • A Alfa

Zo spel je Angela met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter g
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Angela in braille

a
n
g
e
l
a

Zo sein je Angela in morsecode

· —
— ·
— — ·
·
· — · ·
· —

Zo sein je Angela met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter g
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Angela bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een A

Top 10 meisjesnamen met 6 letters