Morgan Geboortekaartje naam Morgan u2

Betekenis Morgan

Geboren uit de zee, Zeebeschermer
Meer informatie

Geslacht

Morgan wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Morgan is Welsh

Naamsopbouw

Morgan is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, a) en 4 medeklinkers (m, r, g, n).

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Morgan

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Morgan is een naam van Welshe en Bretonse oorsprong. Traditioneel was het een naam die alleen voor mannen was in Wales en Bretagne. De laatste jaren wordt de naam Morgan ook voor meisjes gebruikt. De mannelijke en vrouwelijke namen komen niet uit dezelfde bron. De mannelijke naam is een afstammeling van Old Welsh Morcant, mogelijk afgeleid van môr (betekent "zee") en "cant" (de cirkel) of "gen" (kom / oorsprong) met de betekenis: "zeechef", "zeebeschermer ", "zeeverdediger" of "matroos/kapitein" of "geboren uit / op zee" of "behorend tot de cirkel van de zee". Gelijktijdige verslagen van de eerste Mormaer, of graaf de Mar, spelden zijn naam Morggán, graaf van Mar. De vrouwelijke versie van de voornaam vindt waarschijnlijk zijn oorsprong bij Morrígan, dat is afgeleid van het Ierse Mór Ríoghain en dat "grote koningin" betekent. In de Ierse mythe was ze een godin van oorlog en dood die vaak de vorm aannam van een kraai. Ze is ook de inspiratie voor het personage van de fee Morgan Le Fay in de Arthur-legende. De voornaam Morgan verspreidde zich tijdens de Middeleeuwen in de Keltische landen, vooral in Wales en Armorica. Verschillende personages die de middeleeuwse mythologie kenmerkten, hebben deze voornaam geïllustreerd en getuigen zo van zijn grote populariteit in deze regio's. In Frankrijk moest het wachten tot de jaren 70 om over de grenzen van Bretagne te gaan en al snel werd hij succesvol. De naam kende zijn hoogtijdagen in de jaren negentig en wordt nog steeds veelvuldig gebruikt. Er wordt momenteel geschat dat sinds het begin van de 20e eeuw meer dan 28.600 mensen Morgan zijn genoemd. Ouders in de VS geven de naam in 9 van de 10 gevallen aan een dochter. In de UK en in andere Engelssprekende landen, waaronder Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland veel vaker aan een jongen. In Frankrijk geven ouders de naam veel vaker aan een jongen. De Franse vrouwelijke versie van de naam is Morgane, vandaar. Morgan is niet alleen een voornaam, maar wordt ook vaak als achternaam gebruikt. Een van de bekendste dragers van de naam is wellicht wel de acteur Morgan Freeman. Morgan Fairchild is een vrouwelijke actrice met de naam. De naam komt ook veelvuldig voor in boeken, films en series. Zo is Morgan Jones een personage in The Walking Dead en Morgan Stone Corinthos een personage in de soap serie General Hospital.

Beroemdheden met de naam Morgan

Morgan Featherstone
Model

Morgan Featherstone is een fotomodel gevestigd in Melbourne. Featherstone was het jongste covermodel ooit in het tijdschrift "Who Weekly" en verscheen ook op de covers van de Australische tijdschriften "New Idea"(twice), "Woman's Day", het Londense beroemdheidsmagazine "Celebs" en tal van andere wereldwijd.

Morgan Schneiderlin
Voetballer

Morgan Schneiderlin is een Frans voetballer die doorgaans als defensieve middenvelder speelt. Hij tekende in de zomer van 2020 een contract bij het Franse OGC Nice. Schneiderlin debuteerde in 2014 in het Frans voetbalelftal.

Morgan Freeman
Acteur

Morgan Porterfield Freeman Jr. is een Amerikaans acteur. Hij speelt op zowel het toneel, de televisie als in de film. Hij heeft één Oscar en drie Oscarnominaties op zijn naam staan. Daarnaast kreeg hij nog meer dan dertig filmprijzen toebedeeld, waaronder een Zilveren Beer, een Empire Award en een Golden Globe.

Morgan De Sanctis
Voetballer

Morgan De Sanctis is een Italiaans voormalig doelman in het betaald voetbal. Hij speelde onder meer voor AS Roma, Napoli en Juventus. Hij debuteerde in maart 2005 in het Italiaans voetbalelftal, waarin hij acht jaar in de regel functioneerde als reservekeeper achter Gianluigi Buffon.

Hoe spel ik de naam Morgan?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • O Oslo
 • R Roma
 • G Gallipoli
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • O Omar
 • R Ruben
 • G Guus
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • O Oscar
 • R Romeo
 • G Golf
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Morgan met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r
gebarentaal letter g
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Morgan in braille

m
o
r
g
a
n

Zo sein je Morgan in morsecode

— —
— — —
· — ·
— — ·
· —
— ·

Zo sein je Morgan met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r
nautische vlag letter g
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Morgan bekijken?

Top 5 unisex met een M

Top 6 unisex met 6 letters