Jacky Geboortekaartje naam Jacky u2

Betekenis Jacky

Hij Zal Beschermen (van het Hebreeuws ja'aqob)
Meer informatie

Geslacht

Jacky wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Jacky is Engels

Jacky is afgeleid van de naam Jack

Naamsopbouw

Jacky is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 1 klinkers (a) en 4 medeklinkers (j, c, k, y).

Populariteit van de naam Jacky

Jacky is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jacky tussen 2014 en 2023. De naam Jacky is minder populair geworden.

 • Jacky is 19x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jacky

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jacky is zowel een populaire meisjesnaam als jongensnaam, een mooie uniseks naam dus!. In Nederland komt Jacky vooral voor als meisjesnaam. En daarin zijn we best speciaal. In de VS, in Frankrijk en veel andere landen geven ouders de naam veel vaker aan een zoontje. De naam Jacky is afgeleid van de naam Jack, en Jack weer van Jacob. Jacob komt van het Hebreeuws ja'aqob, en is van onzekere betekenis, mogelijk betekent het 'hij zal beschermen'. Variant van de naam is Jackie. Als meisjesnaam kan Jacky ook zijn afgeleid van de naam Jacqueline. De betekenis is dan ook 'Hij zal beschermen. De naam Jacqueline is ook afgeleid van de naam Jacob. In België en Nederland kiezen ouders ongeveer even vaak voor de naam Jackie als voor Jacky. Maar de laatste jaren kiezen ouders in Nederland duidelijk vaker voor Jackie. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de zanger Jacky Cheung uit Hong Kong (niet te verwarren met de Amerikaanse acteur Jackie Chan) en de Amerikaanse politca Jacky Rosen. In België kennen we oud Formule 1 coureur Jacky Ickx en voetballers Jacky Peeters en Jacky Stockman. In Nederland Jacky Duchenne, karateka en ex-vrouw van Rico Verhoeven.

Beroemdheden met de naam Jacky

Jacky Ickx
Formule 1 coureur

Jacques Bernard (Jacky) Ickx (Brussel, 1 januari 1945) is een Belgisch autocoureur. Hij was actief in de Formule 1, langeafstandsraces en woestijnrally's.

Jacky Schoenaker
Hockeyspeelster

Jacky Schoenaker (Rotterdam, 28 juli 1988) is een Nederlands hockeyster. Schoenaker maakte op 14 juli 2013 haar debuut in de Nederlandse hockeyploeg

Jacky Duchenne
Karateka

Jacky Duchenne, top karateka en eigenaar van RV-Sports. Als ervaringsdeskundige als topatleet en (ex)partner van kickbokser Rico Verhoeven

Jacky Peeters
Voetballer

Jacky Peeters (Bree, 13 december 1969) is een voormalig Belgisch voetballer die assistent-coach is bij Patro Eisden Maasmechelen. Vroeger speelde hij als verdediger bij AA Gent en RC Genk. Zijn positie was meestal die van rechtsachter.

Jacky Cheung
Zanger

Jacky Cheung Hok-Yau is een Hongkongse zanger en acteur. Vanwege zijn muzikale talent kreeg hij de bijnaam 'God of Songs', hoewel hij de tweede persoon is die deze titel toebedeeld krijgt. De eerste was Sam Hui. Cheung staat bekend om zijn bariton-stem.

Boeken met de naam Jacky

Rob en Jacky in de tuin
Auteur: Marcel Marlien

Rob en Jacky hebben een erg grote tuin en ontdekken daar allerlei dieren zoals egels, mollen, muizen en lieveheersbeestjes. Prentenboek met zoet gekleurde, popperige tekeningen.

Films met de naam Jacky

Jacky (2000)

Jacky is een Nederlandse dramafilm uit 2000, geregisseerd en geschreven door Fow Pyng Hu en Brat Ljatifi. De film werd in 2000 vertoond tijdens het Filmfestival van Cannes. Jacky, een 25 jarige Chinees, woont samen met zijn moeder in een rijtjeshuis in Eindhoven. Hij werkt parttime als railtender. Tijdens zijn vrije dagen hangt hij thuis rond of helpt hij zijn moeder in de tuin. De rust wordt voor Jacky verstoord wanneer zijn moeder hem tijdens hun wekelijkse zwemuurtje vertelt dat het tijd wordt om volgens traditie met een vrouw uit China te trouwen en het ouderlijk huis te verlaten. Voor hij er erg in heeft woont hij samen met de jonge Chi-Chi in een nieuwbouwappartement in Amsterdam. In deze voor Chi-Chi nieuwe omgeving zal ze haar best doen om een goede echtgenote te zijn.

Namen die lijken op Jacky

Jack   -   Jackie

Hoe spel ik de naam Jacky?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • A Amsterdam
 • C Casablanca
 • K Kilogramme
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • A Ali
 • C Celine
 • K Kevin
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • A Alfa
 • C Charlie
 • K Kilo
 • Y Yankee

Zo spel je Jacky met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter a
gebarentaal letter c
gebarentaal letter k
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Jacky in braille

j
a
c
k
y

Zo sein je Jacky in morsecode

· — — —
· —
— · — ·
— · —
— · — —

Zo sein je Jacky met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter a
nautische vlag letter c
nautische vlag letter k
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jacky bekijken?

Top 8 unisex met een J

Top 20 unisex met 5 letters