Levy Geboortekaartje naam Levy j2

Betekenis Levy

Zich Aansluitend, Aanhankelijk, Beste vriend
Meer informatie

Geslacht

Levy wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Levy is Hebreeuws

Levy is afgeleid van de naam Levi

Naamsopbouw

Levy is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 1 klinkers (e) en 3 medeklinkers (l, v, y).

Populariteit van de naam Levy

Levy is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Levy tussen 2009 en 2023. De naam Levy is minder populair geworden.

 • Levy is 46x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Levy

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Levy is een mooie en ietwat specialere jongensnaam. De naam Levy is afgeleid van de naam Levi. En Levy is Ietwat specialer, omdat ouders 8 van de 10 keer kiezen voor de naam Levi. De naam Levi is een Hebreeuwse jongensnaam die zich aansluitend, aanhankelijkheid betekent. Levi is de naam van de derde zoon van Jakob en Lea (zie de Bijbel, Genesis 29, 34), stamvader van de Levieten. Ook de apostel Mattheüs heette oorspronkelijk Levi (de tollenaar). In joodse kringen was de naam traditioneel in gebruik. Spellingsvarianten die in Nederland en België bestaan zijn onder meer ook Lévi , Leví , Lèvi , Levı en Levì. Levi, lichter en energieker dan de meeste bijbelse namen. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Levy Patrick Mwanawasa, oud President van Zambia, NFL speler Levy Adcock en de Nederlandse darter Levy Frauenfelder. De naam Levy komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij de bekende Canadese acteur Eugene Levy. En verder kent natuurlijk iedereen de Levy-vlucht... de wattus? Een Lévy-vlucht is een toevalsbeweging ("random walk") waarin de staplengten een kansverdeling hebben die een zware staart ("heavy tail") heeft. Wanneer gedefinieerd als een wandeling in een ruimte van dimensie groter dan één, zijn de stappen in isotrope willekeurige richtingen. Nou, dat klinkt logisch toch? De "Lévy" in "Lévy-vlucht" is een verwijzing naar de Franse wiskundige Paul Lévy.

Beroemdheden met de naam Levy

Levy Frauenfelder
Darter

Levy Frauenfelder (18 juni 2001) is een Nederlandse darter die actief was op toernooien van de Professional Darts Corporation. Eerder was hij actief onder de koepel van de World Darts Federation.

Eugene Levi
Acteur

Eugene Levy is een Canadees film- en televisieacteur, televisieproducent en -regisseur, filmcomponist en scenarioschrijver. Levy die van Joodse komaf is en zeer dikke wenkbrauwen als kenmerk heeft, speelt vaak komische rollen.

Levy Omari
Atleet

Levy Matebo Omari is een Keniaanse hardloper op lange afstand die voornamelijk deelneemt aan marathonraces. Matebo heeft een persoonlijk record van 2:05:16 uur voor de 42.195 km afstand, die hij als tweede eindigde op de Frankfurt Marathon 2011. Hij werd ook tweede op de Boston Marathon in 2012.

Levy Adock
American Football speler

Levy Adcock is een Amerikaanse voetbal aanvallende tackle. Hij speelde universiteitsvoetbal voor Oklahoma State University en werd erkend als een consensus All-American. Hij werd ondertekend door de Dallas Cowboys als een undrafted free agent na de 2012 NFL Draft.

Levy Mwanawasa
President

Levy Patrick Mwanawasa was de derde president van Zambia. Mwanawasa overleed op 19 augustus 2008 op 59-jarige leeftijd.

Boeken met de naam Levy

Levy en het Witte Wonderdoosje
Auteur:

Levy en het Witte Wonderdoosje is een leuk kinderboek van Lara Reims. Op een dag vindt de bijna twaalfjarige Levy een doosje. Er beginnen vreemde dingen te gebeuren. Tot ze via het doosje een uitnodiging krijgt om naar een plek te komen waar ze haar kunnen helpen. Op een dag vindt de bijna twaalfjarige Levy een doosje. Er beginnen vreemde dingen te gebeuren. Spannende dingen die haar afleiden van haar gescheiden ouders en haar problemen op school, maar die ook eng zijn. Tot ze via het doosje een uitnodiging krijgt om naar een plek te komen waar ze haar kunnen helpen. Een plek die anders is dan alles wat ze ooit heeft gezien. Een verhaal over jong zijn in een veranderende wereld, over pesten, scheiden, schuld en vriendschap. Over de oplossing die er altijd is. Als je je best maar doet.

Geografie met de naam Levy

County: Levy County (Florida)

Levy County is een county in de Amerikaanse staat Florida. De hoofdplaats is Bronson. De county heeft een landoppervlakte van 2.897 km² en telt ongeveer 34.450 inwoners.

Organisaties met de naam Levy

Stadion: Levy Mwanawasastadion

Het Levy Mwanawasastadion is een multifunctioneel stadion in Ndola, Zambia. Het wordt vooral gebruikt voor voetbalwedstrijden. In het stadion kunnen 49.800 toeschouwers. ZESCO United maakt gebruik van dit stadion voor zijn thuiswedstrijden. Ook het nationale elftal speelt in dit stadion vaak internationale wedstrijden. Het stadion is vernoemd naar Levy Mwanawasa, de derde president van Zambia. Hij was president van 2002 tot zijn overlijden in 2008.

Namen die lijken op Levy

Lev   -   Levi   -   Levin   -   Levon   -   Lova

Hoe spel ik de naam Levy?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • E Edison
 • V Valencia
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • E Eva
 • V Valentijn
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • E Echo
 • V Victor
 • Y Yankee

Zo spel je Levy met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter e
gebarentaal letter v
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Levy in braille

l
e
v
y

Zo sein je Levy in morsecode

· — · ·
·
· · · —
— · — —

Zo sein je Levy met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter e
nautische vlag letter v
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Levy bekijken?

Top 10 jongensnamen met een L

Top 10 jongensnamen met 4 letters