Gina Geboortekaartje naam Gina m2

Betekenis Gina

Engel (van Angelina), Boer (van Georgina), Vrouw, Ras, Raad, Koningin (van Regina)
Meer informatie

Geslacht

Gina wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Gina is Frans, Grieks en Italiaans.

Naamsopbouw

Gina is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter G en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, a) en 2 medeklinkers (g, n).

Populariteit van de naam Gina

Gina is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Gina tussen 1997 en 2023. De naam Gina is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Gina is 14x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Gina

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Gina is een mooie meisjesnaam. De naam Gina is een afkorting van andere namen, zoals Angelina, Georgina of Regina. De betekenis van de naam Gina varieert eigenlijk met de naam waarvan ze is afgeleid. De naam Angelina is een meisjesnaam van Spaanse, Italiaanse en Griekse oorsprong. De naam Angelina komt van de laat-Latijnse mannelijke naam Angelus, die van het Griekse "angelos" komt en "boodschapper, engel" betekent. Georgina is een bekende meisjesnaam. Georgina is een vrouwelijke vorm van George, samen met Georgia en Georgine. De naam is afgeleid van het Griekse woord γεωργός(γέω,"aarde"+έργο,"werk"), wat boer betekent. Er zijn verschillende mogelijke herleidingen van de voornaam Regina: Regina is allereerst een Latijnse naam, en betekent dan 'koningin'. De naam kan ook afkomstig zijn van het Germaans regin, met de betekenis "raad". Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Amerikaanse actrice Gina Alexis Rodriguez en Miss America Gina Marie Tolleson. Verder is heel toevallig Gino y Gina een kinderboek, en Gino & Gina een muziekduo van broer en zus...

Beroemdheden met de naam Gina

Gina Haspel
Directeur

Gina Cheri Walker Haspel is een Amerikaans ambtenaar. Ze was de directeur van de Central Intelligence Agency onder president Donald Trump. Zij was de eerste vrouwelijke CIA-directeur die deze post op permanente basis bekleedt.

Gina Carano
Activiste

Gina Joy Carano is een Amerikaans actrice en voormalig MMA-vechtsportster. Carano begon haar vechtkunsten op haar 21e door zich te bekwamen in thaibokstechnieken. In augustus 2009 behoorde ze tot de beste drie in de wereld van het vrouwenvedergewicht tot 145 lb. Ze stopte in 2009, waarna ze ging acteren.

Gina Tolleson
Model

Gina Marie Tolleson is een Amerikaans model en schoonheidskoningin die werd gekroond tot Miss World America 1990 en ook tot Miss World 1990.

Gina Rodriguez
Actrice

Gina Rodriguez is een Amerikaanse actrice van Puerto Ricaanse afkomst. Ze is vooral bekend van haar hoofdrol in de tv-serie Jane the Virgin.

Georgine "Gina" von Wilczek
Gravin

Gravin Georgine Norberte Johanna Franziska Antonie Marie Raphaela "Gina" von Wilczek (24 oktober 1921 - 18 oktober 1989) was prinses van Liechtenstein van 1943 tot 1989 als echtgenote van prins Franz Joseph II. Ze was de moeder van prins Hans-Adam II en stond algemeen bekend als Gina.

Gina Rodriguez
Actrice

Boeken met de naam Gina

Gino y Gina, best friends
Auteur: Denise de Jongh-Rekwest

Gino y Gina, best friends is een kinderboek van schrijfster Denise de Jongh-Rekwest. Gino gedraagt zich niet altijd zoals het hoort, maar zijn vriendinnetje Gina vertelt hem alles over goede manieren. Ballonstrip met tekeningen in kleur en teksten in het Engels en in het Spaans. Vanaf ca. 7 tot 9 jaar.

Muziek met de naam Gina

Gino & Gina
Artiest: Duo

Gino & Gina was een Amerikaans popduo met broers en zussen. Actieve opnames eind jaren 50 voor Mercury. "Gino" was een alias van songwriter Harry Giosasi en "Gina" is voor zijn zus Irene Giosasi. Gino componeerde vaak met Arthur Zwirn.

Films met de naam Gina

Gina (1986)

Gina is een film uit 1986 van regisseur Ben Sombogaart. Casper de Boer en Lou Landré spelen de hoofdrol.

Geografie met de naam Gina

Inslagkrater: Gina

Gina is een inslagkrater op de planeet Venus. Gina werd in 1985 genoemd naar Gina, een Italiaanse meisjesnaam. De krater heeft een diameter van 14,6 kilometer en bevindt zich in het quadrangle Snegurochka Planitia (V-1).

Namen die lijken op Gina

Dina   -   Ginny   -   Lina   -   Mina   -   Nina   -   Tina   -   Vina

Hoe spel ik de naam Gina?

Internationaal alfabet

 • G Gallipoli
 • I Italia
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • G Guus
 • I Iris
 • N Naomi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • G Golf
 • I India
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Gina met gebarentaal.

gebarentaal letter g
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Gina in braille

g
i
n
a

Zo sein je Gina in morsecode

— — ·
· ·
— ·
· —

Zo sein je Gina met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter g
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Gina bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een G

Top 10 meisjesnamen met 4 letters