Jamal Geboortekaartje naam Jamal j2

Betekenis Jamal

Knap, Schoonheid
Meer informatie

Geslacht

Jamal wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jamal is Arabisch

Naamsopbouw

Jamal is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 3 medeklinkers (j, m, l).

Populariteit van de naam Jamal

Jamal is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jamal in 2023. De naam Jamal is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Jamal is 15x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jamal

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jamal is een bekende en knappe jongensnaam. De naam Jamal (Arabisch: جمال Jamāl/Ǧamāl) is een Arabische mannelijke voornaam, die "schoonheid" betekent. De naam wordt gebruikt in het Midden-Oosten, Noord-Afrika, West-Afrika, Oost-Afrika, Centraal-Azië, de Kaukasus, de Balkan en overwegend islamitische landen in Zuid-Azië. De naam wordt ook gebruikt door Afro-Amerikanen en sommige Turkse volkeren in Rusland. In Egypte wordt de naam uitgesproken als 'Gamal'. Tunesiërs en Somaliërs spellen de naam soms als Jamel of Jamal. Algerijnen spellen het als Djamel. Somaliërs spellen deze naam voornamelijk als Jamaal. In het Turks wordt de naam getranscribeerd als Cemal, in het Albanees als Xhemal (hoewel niet te verwarren met Shamil), en in het Servisch, Kroatisch en Bosnisch als Džemal of Ćemo. Varianten van de naam zijn vereder onder meer Jahmal, Jamaal, Jamahl, en Jemal. Spelling varianten van de naam die in Nederland bestaan zijn onder meer Jamäl , Jamàl en Jamál. Bekende dragers van de naam zijn de journalis Jamal Kashoggi en de basketballer Jamal Crawford. De naam Jamal kreeg een boost doordat de naam Jamal is gebruikt voor ten minste één gedenkwaardig personage: de jonge held van de film Slumdog Millionaire uit 2008. Jamal is ook een muziekband uit Polen, en een schiereiland in Rusland,

Beroemdheden met de naam Jamal

Jamal Khwaja
Wetenschapper

Jamal Khwaja was een Indiase filosoof. Het filosofische werk van Khwaja heeft twee facetten: een analyse van de aard en oorzaken van filosofische onenigheid, en ten tweede een analyse van de religieuze dimensie van het leven, met speciale aandacht voor de islam.

Jamal Agnew
American Football speler

Jamal Agnew is een American football wide receiver en return specialist voor de Jacksonville Jaguars van de National Football League. Hij speelde universiteitsvoetbal in San Diego. Op 26 september 2021 evenaarde hij het NFL-record voor het langste spel met een gemiste velddoelpunt van 109 yards.

Jamal Crawford
Basketbalspeler

Aaron Jamal Crawford is een Amerikaanse voormalige professionele basketbalspeler die van 2000 tot 2020 in de National Basketball Association speelde. Hij wordt beschouwd als een van de beste balhandlers in de geschiedenis van de NBA.

Jamal Khasoggi
Journalist

Jamal Ahmad Khashoggi was een Saoedi-Arabisch journalist en columnist voor The Washington Post. Hij is vermoord door een Saoedisch moordcommando, de Saoedische kroonprins Mohammad bin Salman al-Saoed heeft erkend dat hij medeverantwoordelijkheid draagt voor de moord.

Muziek met de naam Jamal

Jamal
Artiest: Band

Jamal is een Poolse raggamuffin- en reggaemuziekgroep. De groep werd in 1999 in Radom opgericht door Łukasz Borowiecki en Tomek Mioduszewski. Het duo maakte destijds uitsluitend hiphop. Vanaf 2001 gaan de leden zich meer richten op eigen projecten en is de groep tot 2004 niet meer actief. Op 18 juni 2005 brengt EMI het debuutalbum Rewolucje uit, waarop een sterke invloed van reggae, dancehall en raggamuffin aanwezig is. Op 3 oktober 2008 komt het album Urban Discotheque uit. Sinds dit album is Frenchman lid van de groep. Delen van enkele nummers zijn in het Frans gezongen terwijl de groep verder uitsluitend in het Pools zingt.

Geografie met de naam Jamal

Schiereiland: Jamal (Rusland)

Het Jamal-schiereiland (Russisch: полуостров Ямал, poloeostrov Jamal]) is een schiereiland in het Russische autonome district Jamalië (hierbinnen onderdeel van het district Jamalski) in Noord-West-Siberië ten noordoosten van de Arctische Oeral.

Namen die lijken op Jamal

Jamar   -   Kamal

Hoe spel ik de naam Jamal?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • A Amsterdam
 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • L Liverpool

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • A Ali
 • M Mila
 • A Ali
 • L Lorenzo

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • A Alfa
 • M Mike
 • A Alfa
 • L Lima

Zo spel je Jamal met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter a
gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter l

Zo schrijf je Jamal in braille

j
a
m
a
l

Zo sein je Jamal in morsecode

· — — —
· —
— —
· —
· — · ·

Zo sein je Jamal met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter a
nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter l

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jamal bekijken?

Top 10 jongensnamen met een J

Top 10 jongensnamen met 5 letters