Remi Geboortekaartje naam Remi j2

Betekenis Remi

Uit Reims, roeier
Meer informatie

Geslacht

Remi wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Remi is Frans

Naamsopbouw

Remi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 2 medeklinkers (r, m).

Populariteit van de naam Remi

Remi is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Remi in 2023. De naam Remi is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Remi is 30x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Remi maak je ook deze 3 babynamen:
Irem - Imre - Emir

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Remi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Remi is een mooie jongens en meisjesnaam. Remi is een schattige naam die in de mode is en steeds aan kracht wint. Ouders in de VS geven de naam het vaakst aan hun kind, en 9 van de 10 keer aan een dochter. Ook in de UK is Remi overwegend een meisjesnaam. In Nederland, België, Italië en alle Scandinavische landen is Remi veel vaker een jongensnaam. De naam Remi is zowel een jongensnaam als een meisjesnaam van Franse oorsprong en betekent "roeier". In Frankrijk geven ze overigens de voorkeur aan spelling variant Rémi. En die variant doet ook in België erg goed. Andere spellingvarianten die bestaan zijn Remí , Remì en Rèmi. Een andere variant van de naam is Remy. Ook die naam wordt zowel aan jongens als meisjes gegeven. Ouders in Nederland kiezen vaker voor Remy dan voor Remi. In België en veel andere landen geven ze de voorkeur aan Remi. Bekende dragers van de naam vind je vooral in Frankrijjk en de VS. Remi Gallard is een bekende Franse komiek, Rémi Brague een bekende Franse filosoof en Remi Cavagni een bekende wielrenner. Buiten Frankrijk kennen we onder meer het Amerikaanse model Remi Nelson en de Japanse chef kok Remi HIrano. De naam Remi doet het ook erg goed als naam van kinderen van BA-ers (Bekende Amerikanen). Remington Monroe "Remi" Simms (2015) is de dochter van TV personality Corey Simms ("Teen Mom 2"). Remi McKenna Lucas (2016) de dochter van muzikant Chris Lucas en Remi Sol Trippy (2019) de dochter van Social Celebs Charles en Allie Trippy. In Nederland noemde Ronny Flex zijn tweede dochter Rémi Ayoki Plasschaert (2021). De Remi of Remers waren ook een Keltisch volk die tot de Belgae gerekend worden. Het gebied dat zij bewoonden reikte van de Ardennen in het noorden tot de Marne in het zuiden. In het oosten werd het gebied begrensd door de Maas en in het westen door de Aisne. Ingesloten door bossen grensde het gebied niet direct aan territoria van naburige Gallische stammen. Mogelijk leidden de Remi aanvankelijk een semi-nomadenbestaan binnen het gebied, waarna ze zich permanent gevestigd hebben. Remi is natuurlijk ook het hoofdpersonage uit het boek 'Alleen op de wereld'.

Beroemdheden met de naam Remi

Remi Cavagna
Wielrenner

Rémi Cavagna is een Frans wielrenner die sinds 2017 voor dezelfde ploeg rijdt, vanaf 2022 Quick Step-Alpha Vinyl geheten.

Remi de Smet
Acteur

Remi De Smet (Gent, 4 februari 2002) is een Vlaams (musical)acteur, stemacteur en danser.

Remi Baelden
Politicus

Remigius Alexander Teofiel (Remi) Baelden (Bulskamp, 19 oktober 1882 - Beerse, 17 oktober 1964) was een Belgisch politicus. Hij was burgemeester van Beerse.

Remi Hirano
Chef kok

Remi Hirano is een Japanse chef-kok, tv-persoonlijkheid en chansonzanger. Haar vader is de Franse schrijver Imao Hirano. Haar man is illustrator Makoto Wada. Haar oudste zoon is Sho Wada, lid van de band Triceratops, en wiens vrouw de actrice Juri Ueno is. De vrouw van haar tweede zoon is chef-kok en model Asuka Wada.

Rémi Garde
Voetbaltrainer

Rémi Garde is een Frans voetbaltrainer en voormalig voetballer.

Rémi Gallard
Cabaretier

Rémi Gaillard is een Franse komiek, bekend vanwege zijn practical jokes. Hij werd beroemd door zijn humoristische filmpjes online te zetten. Het motto van Gaillard is C'est en faisant n'importe quoi qu'on devient n'importe qui.

Boeken met de naam Remi

Super Remi, Remi wordt super sterk
Auteur: Uitgeverij Averbode|Erasme NV

Vandaag is Remi niet gewoon Remi. Hij is Super Remi. Super Remi is een superheld. Hij kan alles en durft alles! Een vrolijk verhaaltje over zelfstandigheid, anderen helpen en superhelden. Vandaag is Remi een superheld. Er is niets wat hij niet durft of kan. Mensen helpen en de wereld redden, daar weet hij alles van!

Remi - Alleen op de wereld
Auteur: Jules Sitruk

Remi - Alleen Op De Wereld is het wereldberoemde boek van Jules Sitruk. Alleen op de Wereld is het verhaal van de achtjarige Remi. Hij woont bij zijn stiefmoeder Barberin in Chavarnon, een plaatsje in Zuid-Frankrijk. Omdat zijn stiefvader geen werk meer heeft, wordt de koe Rousette verkocht. Uiteindelijk verkoopt zijn stiefvader ook Remi aan Vitalis, een straatmuzikant. Tot groot verdriet van zijn stiefmoeder, die hem opvoedde als haar eigen zoon. Met een groep dieren, meneer Joli-Coeur het aapje en de drie honden meneer Capi, meneer Zerbino en mevrouw Dolce trekken Remi en Vitalis als muzikanten het land door op weg naar Parijs. Vitalis is goed voor Remi, hij leert hem lezen, schrijven en muziek maken waardoor hij ook een eigen act kan opvoeren...

Films met de naam Remi

Rémi sans famille (2019)

Rémi sans famille is een film van regisseur Antoine Blossier uit 2019. Het leven van de weesjongen Rémi, die als baby geadopteerd werd, verandert wanneer hij tien jaar oud is. Onverwachts wordt hij uit zijn pleeggezin weggehaald en tegen zijn wil toevertrouwd aan Signor Vitalis, een mysterieuze, reizende muzikant.

Nobody's boy: Remi

Nobody's Boy: Remi is een Japanse animeserie uit 1977-1978 van Tokyo Movie Shinsha en Madhouse. Het verhaal is gebaseerd op de roman Sans Famille van de Franse schrijver Hector Malot uit 1878.

Kunst met de naam Remi

Filmprijs: Remi Award

Het WorldFest-Houston International Film Festival, opgericht in 1968, is een jaarlijks filmfestival dat jaarlijks in april wordt gehouden in Houston, Texas. De prijs die op het Worldfest-Houston wordt uitgereikt, heet de Remi. De Remi Award is vernoemd naar schilder/illustrator Frederic Remington.

Namen die lijken op Remi

Demi   -   Ram   -   Ramy   -   Remco   -   Remko   -   Remy   -   Rumi

Hoe spel ik de naam Remi?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • E Edison
 • M Madagaskar
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • E Eva
 • M Mila
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • E Echo
 • M Mike
 • I India

Zo spel je Remi met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter m
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Remi in braille

r
e
m
i

Zo sein je Remi in morsecode

· — ·
·
— —
· ·

Zo sein je Remi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter m
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Remi bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 4 letters