Horus Geboortekaartje naam Horus u2

Betekenis Horus

God van het licht en de horizon
Meer informatie

Geslacht

Horus wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Horus is Egyptisch

Naamsopbouw

Horus is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter H en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, u) en 3 medeklinkers (h, r, s).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Horus

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Horus is een mooie, klassieke jongens en meisjesnaam. In veel landen vooral een jongensnaam, maar in Argentinië typisch een naam voor een dochter. Horus of Heru, Hor, Har in het Oud-Egyptisch, is een van de belangrijkste oude Egyptische godheden die vele functies vervulde, met name als god van het koningschap en de hemel. Hij werd aanbeden vanaf ten minste het late prehistorische Egypte tot het Ptolemeïsche koninkrijk en het Romeinse Egypte. Bekende dragers uit de huidige tijd zijn onder meer de Amerikaanse producer Horus Tolson en acteur Horus. Verder is Horus Music een bekende platenmaatschappij.

Beroemdheden met de naam Horus

Actor Horus
Acteur

Horus is een Amerikaanse acteur. Hij speelt in meerdere films en series Horus Horus is onder andere bekend van El diablo me dijo qué hacer (2019).

Horus Jack Tolson
Producer

Horus Jack Tolson is een bekende Amerikaanse producer. Horus' carrière begon als stafproducent voor Hot Tracks, Moby Dick, Megatone en ERC Records, met hits als Loverde's "Die Hard Lover" & "My World Is Empty Without You", Technique's "Can We Try Again / Tonight's the Night”, Lushé's “Promise Me” & “You Can Win My Love”, en zijn eigen cd “Can U Handle It?” Als een van de eerste remixers/reproducers in de industrie, remixt Horus Margaret Reynolds' "Keep On Holding On" (Moby Dick Records), het hele album van Technique (ERC Polygram), Norma Lewis' "Life Is the Reason" (ERC Records ), en Jimmy James' "Reach Out and Take Me" (ERC Records). Horus begon zijn eigen label Barny Records, dat artiesten Lusché, Gene Flores en Horus Jack Tolson uitbracht. Horus heeft mee gezongen of commercials geproduceerd voor Wells Fargo Bank, Chevy Camaro en meer. Horus zong achtergrondzang voor Norma Lewis, Sylvester, Tyne Mouton, Gene Flores en anderen.

Horus
Mythologisch figuur

Horus is een Egyptische valkengod, die werd aanbeden sinds het begin van Oud-Egyptische beschaving tot aan de introductie van het christendom. De god heeft een rijke historie van aanbidding, door de jaren zijn er een aantal rollen richting de god Horus toegeschreven. Als eerste Horus als god van het koningschap, als tweede Horus als hemelgod en als derde Horus als zonnegod

Organisaties met de naam Horus

Platenmaatschappij: Horus Music

Horus Music Limited is een wereldwijd bedrijf voor digitale distributie en labelservices. Horus Music, opgericht in 2006, stelt artiesten, labels en rechthebbenden in staat om hun muziek naar meer dan 200 download-, streaming- en interactieve platforms te sturen, waaronder iTunes, Google Play, Amazon, VEVO, 7digital, Spotify, Beatport, Deezer, Tidal en ook als het aanbieden van mogelijkheden voor digitale marketing en playlisting. Camaro, en meer. Horus zong achtergrondzang voor Norma Lewis, Sylvester, Tyne Mouton, Gene Flores en anderen.

Kunst met de naam Horus

Videogame: The Horus Heresy

The Horus Heresy is een doorlopende serie wetenschappelijke fantasie die zich afspeelt in de fictieve Warhammer 40.000 setting van tabletop miniaturen wargame-bedrijf Games Workshop. De serie, geschreven door verschillende auteurs, speelt zich af tijdens de Horus Heresy, een fictieve burgeroorlog die zich 10.000 jaar voor de verre toekomst van Warhammer 40.000 afspeelt. De oorlog wordt beschreven als een belangrijke factor die bijdraagt ​​aan de dystopische omgeving van het spel.

Hoe spel ik de naam Horus?

Internationaal alfabet

 • H Havanna
 • O Oslo
 • R Roma
 • U Uppsala
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • H Hidde
 • O Omar
 • R Ruben
 • U Ursula
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • H Hotel
 • O Oscar
 • R Romeo
 • U Uniform
 • S Sierra

Zo spel je Horus met gebarentaal.

gebarentaal letter h
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r
gebarentaal letter u
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Horus in braille

h
o
r
u
s

Zo sein je Horus in morsecode

· · · ·
— — —
· — ·
· · —
· · ·

Zo sein je Horus met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter h
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r
nautische vlag letter u
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Horus bekijken?

Top 20 unisex met 5 letters