Ginny Geboortekaartje naam Ginny m2

Betekenis Ginny

Puur, maagd, meisje (van Virginia)
Meer informatie

Geslacht

Ginny wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ginny is Engels

Naamsopbouw

Ginny is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter G en is opgebouwd uit 1 klinkers (i) en 4 medeklinkers (g, n, n, y).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ginny

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ginny is een mooie, pure meisjesnaan. Alhoewel, ook weer niet helemaal puur. De naam Ginny is afgeleid van de naam Virginia. Of van de naam Ginevra of Ginnifer. Omdat Ginny meestal een verkleinwoord van Virginia is, kiezen we voor de betekenis van Giny voor 'kuis' en 'puur'. Variant van de naam is de naam Ginnie. De naam wordt veruit het vaakst door ouders in de VS. Die zijn ook dol op andere afgekorte namen, zoals Jenny, Kenny en Lizzy. De naam is ook populair in Nieuw Zeeland. Bij Babynamen zijn we ook erg gecharmeerd van de naam Jeanny, die fonetisch overeenkomt. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Amerikaanse zangeres Ginny Hawker en Nieuw Zeelandse zangeres Ginny Blackmore, de zwemster Ginny Duenkel en . In Nederland kennen we onder meer Ginny Vedder, vrouw van Buddy Vedder.

Beroemdheden met de naam Ginny

Ginny Goodwin
Actrice

Ginnefer Michelle 'Ginny' Goodwin is eenAmerikaans televisie- en filmactrice. Ze was voor het eerst op televisie te zien in 2001 tijdens een eenmalig optreden in Law & Order, waarna ze datzelfde jaar een vaste rol kreeg als Diane Snyder in de televisieserie Ed.

Ginny Wemel
Personage

Ginevra "Ginny" Molly Wemel (11 augustus 1981) is een personage in de Harry Potter-boekenreeks van J.K. Rowling. Ze is de jongste van zeven kinderen uit het gezin van Arthur en Molly Wemel. Ze is klein gebouwd, heeft opvallend rood haar en bruine ogen. Ze is een zeer getalenteerde heks. Hoewel aanvankelijk verlegen, wordt ze zelfverzekerder en harder naarmate ze ouder wordt. Ginnys rol wordt met elke film groter en ontwikkelt zich tot een van de belangrijkste rollen in de film. Ginny lijkt op haar twee oudere tweelingbroers Fred en George Wemel. Ze is de eerste vrouw die sinds een aantal generaties in de familie Wemel geboren wordt. Ginny heeft vanaf haar 6de jaar op Zweinstein een korte relatie met Harry Potter, die na de begrafenis van Albus Perkamentus uitgaat. Na de slag om Zweinstein trouwt ze met Harry en krijgen ze drie kinderen: James Potter, Albus Potter en Lily Potter. Uit “Harry Potter and the cursed child” blijkt dat ze familiegericht is en ze probeert haar gezin zo veel mogelijk bij mekaar te houden door ruzies te sussen.

Films met de naam Ginny

Dit is mijn huis - Ginny

Vier dames die allemaal beweren Ginny te heten en in een half vrijstaande villa in Wijchen te wonen. Maar wie spreekt de waarheid? Die vraag legt Kees Tol deze week voor aan het panel. De presentatie was in handen van Kees Tol. Deze uitzending van het programma Dit Is Mijn Huis met de titel Ginny werd uitgezonden op woensdag 23 maart door SBS6.

Natuurfenomenen

Hurricane Ginny was the strongest recorded tropical cyclone to make landfall in Canada, as well as the latest hurricane on a calendar year to affect the U.S. state of Maine. The eighth tropical storm, as well as the seventh and final hurricane of the 1963 Atlantic hurricane season, Ginny developed on October 16 over the Bahamas, although it was not initially a fully tropical cyclone.

Namen die lijken op Ginny

Gina

Hoe spel ik de naam Ginny?

Internationaal alfabet

 • G Gallipoli
 • I Italia
 • N New York
 • N New York
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • G Guus
 • I Iris
 • N Naomi
 • N Naomi
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • G Golf
 • I India
 • N November
 • N November
 • Y Yankee

Zo spel je Ginny met gebarentaal.

gebarentaal letter g
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Ginny in braille

g
i
n
n
y

Zo sein je Ginny in morsecode

— — ·
· ·
— ·
— ·
— · — —

Zo sein je Ginny met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter g
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ginny bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een G

Top 10 meisjesnamen met 5 letters