Nyo Geboortekaartje naam Nyo u2

Betekenis Nyo

Van de stad, Goed geboren (van Lia) Waardevol (van Antonius), Nieuw (van Neo), Balk, Brug (Chinees), Ster (Kenya, Nigeria)
Meer informatie

Geslacht

Nyo wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Nyo is Onbekend

Naamsopbouw

Nyo is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 1 klinkers (o) en 2 medeklinker (n, y).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Nyo maak je ook deze babynaam:
Noy

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Nyo

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Nyo is een mooie, veelzijdige jongensnaam en meisjesnaam, uniseks dus!. En de naam is veelzijdig, omdat de betekenis van de naam Nyo verschillend is in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Zo is Nyo allereerst een Burmese jongensnaam. Maar Nyo is ook een mannelijke vorm van de naam Nia, maar ook een korte vorm van Antonio en een afleiding van Neo. Bovendien is Nyo een variant van de Chinese naam Liang. En Nyo komt ook voor in Afrika, met name in Kenia en Nigeria. De betekenis van de naam varieert daarmee ook. Nyo betekent "helder", "ontbinding", "geluk" en "goed geboren" (van Lia), "van de familie Antonius" en "waardevol" (van Antonio) en "nieuw" (van Neo). In het Chinees betekent Nio "balk", "brug", "hoogte" of "mast". In Kenia is de betekenis Ster. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Burmese regisseur Nyo Min Lwin en de Japanse acteur Nyo Hadimulyo. In Nederland kennen we onder meer voetbal video analist Nyo Sulsters. De naam Nyo komt in de Aziatische landen ook voor als achernaam, zoals bijvoorbeeld bij de Burmese schilder Moe Nyo. Leuke weetjes over de naam Nyo: Wist je dat Nyo de afkorting is van heel veel verschillende organisaties en instituten? Zo is NYO, de IATA-luchthavencode van Stockholm Skavsta Airport in Zweden, is NYO de stationscode van het treinstation van Nayagaon in India en is NYO de afkorting van heel veel National Youth Orchestras, bijvoorbeeld het NYO van Canada is het Nationaal Jeugd Orkest van Canada.

Beroemdheden met de naam Nyo

Nyo Min Lwin
Regisseur

Nyo Min Lwin is een Birmese filmregisseur, scenarioschrijver en voormalig acteur. Hij is vooral bekend door het regisseren van de eerste Myanmar LGBT-film The Gemini en de eerste Myanmar sci-fi film Ananda: Rise of Notra.

Nyo Min Lu
Schrijver

Nyo Min Lu is een Birmese schrijver die vooral bekend staat om het schrijven van korte verhalen en het vertalen van andermans werk. Hij had meer dan 2000 artikelen en korte romans geschreven.

Moe Nyo
Schilder

Moe Nyo is een Birmese schilder. Hij gebruikt zijn kenmerkende aquarelstijl in de Poem-serie om geïsoleerde hoeken van traditionele architecturale sites vast te leggen die vervolgens worden gecompenseerd met spatten van groen.

Nyô
Acteur

Nyô Chao Raja Putra Sadet Chaofa Jaya, geboren in Vientiane in het begin van de negentiende eeuw, was kroonprins van het koninkrijk Vientiane en Uparaja (vice-koning) van het koninkrijk Champasak. In Vietnamese archieven heette hij Hạt Xà Bút (曷蛇筆). Nyô was de derde zoon van koning Anouvong, die regeerde van 1805 tot 1828, en kreeg in 1804 de titel van Chao raja putra van zijn vader. In 1821 benoemde de koning van Siam, Rama II, hem tot vice-koning van Champasak.

Films met de naam Nyo

Nyo Vweta Nafta (2017)

is een Portugese film uit 2017 van regisseur Ico Costa. Ico Costa verkent de patronen van het menselijk gedrag in Mozambique, terwijl hij een aantal jonge mannen volgt die zich afvragen wat er buiten hun directe omgeving te vinden is. Uit de gespreksflarden die hij opvangt op de markt van Maputo, in een opnamestudio en tussen de palmbomen, blijkt dat verveling leidt tot gekeuvel over verlangens, geld en hoop. Poëzie verrijst uit vluchtige alledaagse momenten, in deze mengeling van performance en document.

Namen die lijken op Nyo

Kyo   -   Lyo   -   Nea   -   Neo   -   Nio   -   Noa   -   Noé   -   Noë   -   Noï   -   Nox   -   Noy   -   Nya   -   Nyck   -   Nyx   -   Ryo

Hoe spel ik de naam Nyo?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • Y Yokohama
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • Y Yfke
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • N November
 • Y Yankee
 • O Oscar

Zo spel je Nyo met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter y
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Nyo in braille

n
y
o

Zo sein je Nyo in morsecode

— ·
— · — —
— — —

Zo sein je Nyo met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter y
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nyo bekijken?

Top 3 unisex met een N

Top 9 unisex met 3 letters