Nando Geboortekaartje naam Nando j2

Betekenis Nando

Moedig, Dapper (van Germaanse Nand), 'die een wagende geest heeft, waaghals' (afgeleid van friþus "vrede" (of misschien farþa "reis" ) en nanþa "vrijmoedigheid, durf".)
Meer informatie

Geslacht

Nando wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Nando is Germaans, Italiaans, Portugees en Spaans.

Nando is afgeleid van de naam Fernando

Naamsopbouw

Nando is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, o) en 3 medeklinkers (n, n, d).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Nando maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Nando

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Nando is een mooie jongensnaam. De betekenis van de naam Nando is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Allereerst is Nando een eenstammig verkorte Germaanse naam met -nand. En -nand is een Germaanse naamstam, die in verschillende oude talen terugkomt. Denk aan het Gotische (ana)nanthjan `moed vatten';het Oudhoogduits nendan `wagen', nand `dapperheid'; het Middelnederduits nêden; het Oudsaksisch nâdhian; Oudengels nêthan `wagen, zich wagen aan, riskeren', nôth `dapperheid', Oudnoors nenna `zich met iets inlaten', `zin in iets hebben'; vgl. Middelnederlands met ghenint `met kracht, haast'. Nando is ook een korte vorm van Fernando, Ferdinando of Hernando. Fernando komt van van Fredenandus, de gelatiniseerde vorm van een gotische naam die is samengesteld uit de elementen friþus "vrede" (of misschien farþa "reis") en nanþa "vrijmoedigheid, durf". 'die een wagende geest heeft, waaghals'. De naam is populair in Zwitserland, Frankrijk en ook bij ons in België en Nederland. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Duitse voetballer Nando Rafael en de Spaanse voetballer Fernando Muñoz, kortweg Nando.

Beroemdheden met de naam Nando

Nando Parrado
Rugby speler

Fernando "Nando" Seler Parrado Dolgay is een van de zestien Uruguayaanse overlevenden van vlucht 571 van de Uruguayaanse luchtmacht, die op 13 oktober 1972 in het Andesgebergte neerstortte. Samen met Roberto Canessa, klom hij gedurende een periode van 10 dagen door het Andesgebergte om hulp te vinden.

Nando Rafael
Voetballer

Nando Rafael is een Duits voetballer van Angolese afkomst die bij voorkeur in de aanval speelt. Hij kwam uit voor AFC Ajax, Hertha BSC, Aarhus GF, FC Augsburg, Borussia Mönchengladbach, Henan Jianye FC en VfL Bochum.

Nando de Colo
Basketbalspeler

Nando Bruno Alfred Andre de Colo is een Franse professionele basketbalspeler voor ASVEL van de Franse LNB Pro A en de EuroLeague. Hij staat op een hoogte van 6 ft 5 in en speelt op de point guard en shooting guard posities.

Nando Munoz
Voetballer

Fernando Muñoz García (Sevilla, 30 oktober 1967), beter bekend als Nando, is een voormalig Spaans profvoetballer. Hij speelde als verdediger. In 1990 werd Nando gecontracteerd door FC Barcelona. Met Barça won hij in 1991 en 1992 de Spaans landstitel en in 1991 de Europa Cup I. Nando speelde acht interlands voor het Spaans nationaal elftal. Zijn debuut maakte de verdediger 12 september 1990 tegen Brazilië. Tegen Albanië op 22 april 1992 speelde Nando zijn laatste interland.

Boeken met de naam Nando

Nando, de dappere ezel
Auteur: Désirée Jacobs

Na het overlijden van boer Pedro moeten alle dieren van de boerderij een nieuw tehuis krijgen. Alleen voor Nando de ezel blijkt dat niet zo gemakkelijk. Tot zijn grote verdriet wil niemand hem hebben. Ze kijken allemaal op hem neer. Uiteindelijk belandt hij op een paardenranch. Daar wordt hij echter zeer vijandig bejegend, vooral door Nokian, het beste racepaard van de ranch. Gelukkig is er het meisje Melinda dat hem liefdevol opneemt. En gelukkig maar, want er gebeuren vreselijke dingen. Tijdens een bergritje worden ze aangevallen door een poema. Kort daarna breekt er een vreselijke brand uit in de stallen. Maar gelukkig is daar Nando als de redder in nood.

Films met de naam Nando

Nando (2018)

Nando is een film uit 2018 van regisseur Carlos Alfredo Fatule. Het verhaal van een lokale verkiezing met drie heel verschillende kandidaten.

Nando V Movies (2016)

Nando V Movies is een televisie serie. Matthew Kelly alias Nando herschrijft populaire films om te bewijzen dat een kleine verandering een groot verschil kan maken.

Namen die lijken op Nando

Hoe spel ik de naam Nando?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • A Amsterdam
 • N New York
 • D Danemark
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • A Ali
 • N Naomi
 • D Daniël
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • N November
 • A Alfa
 • N November
 • D Delta
 • O Oscar

Zo spel je Nando met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter d
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Nando in braille

n
a
n
d
o

Zo sein je Nando in morsecode

— ·
· —
— ·
— · ·
— — —

Zo sein je Nando met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter d
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nando bekijken?

Top 10 jongensnamen met een N

Top 10 jongensnamen met 5 letters