Tygo Geboortekaartje naam Tygo j2

Betekenis Tygo

Goed Lot, Geluk
Meer informatie

Geslacht

Tygo wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Tygo is Grieks

Tygo is afgeleid van de naam Tycho

Naamsopbouw

Tygo is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter T en is opgebouwd uit 1 klinkers (o) en 3 medeklinkers (t, y, g).

Populariteit van de naam Tygo

Tygo is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Tygo tussen 1999 en 2023. De naam Tygo is minder populair geworden.

 • Tygo is 110x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 12x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Tygo

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Tygo is een korte en populaire jongensnaam. De naam Tygo komt uit het Grieks en is afgeleid van Tychon, naar Tychè, de godin van het geluk. Tyche (Grieks: lot) is in de Griekse mythologie de tegenhangster van de Romeinse Fortuna, de godin van het geluk, ongeluk en het lot. Veel steden in het oude Griekenland beschouwden Tyche als hun beschermgodin. In die hoedanigheid droeg ze een kroon gemaakt van stadsmuren. In sommige mythen is ze een Oceanide, dochter van Tethys en Oceanus, volgens andere schrijvers was ze het kind van Zeus of Hermes en Aphrodite. Als eerste naam wordt Tygo in Nederland sinds eind jaren zestig gegeven, maar een zekere populariteit kreeg de naam pas na 2000. De afgelopen jaren kiezen ouders in Nederland en België vaker voor Tygo dan voor Tycho. De variant Tygo komt eigenlijk alleen in België en Nederland voor. In Scandinavië kom je ook de naam Tyge tegen, maar het is niet helemaal duidelijk of deze is gelieerd aan Tygo. Een beroemde 16e-eeuwse Deense astroloog was Tycho Brahe. Tygo Gernandt is een bekende Nederlandse acteur.

Beroemdheden met de naam Tygo

Tygo Houwaardt
Acteur

Tygo Houwaart is een acteur. Tygo Houwaart speelde in meerdere series en films. Hij is onder meer bekend van de film All You Need Is Love.

Tycho Brahne
Wetenschapper

Tycho Brahe, geboren als Tyge Ottesen Brahe (Skåne, 14 december 1546 – Praag, 24 oktober 1601) was een Deense astronoom.

Tygo Bussemakers
Acteur

Tygo Bussemakers werd geboren op 15 september 2004. Hij is acteur, hij is onder meer bekend van de films De Maatschap, Pijnstillers en de serie Flikken Maastricht.

Tygo Gernandt
Acteur

Tygo Gernandt (Amsterdam, 7 april 1974) is een Nederlands acteur en stemacteur. Gernandt verscheen op zijn twaalfde voor het eerst op televisie toen hij meedeed in een promotieclip om de Olympische Spelen naar Nederland te halen. Bekendheid verkreeg hij pas na zijn rol van Dennis Hulshof in de TROS-serie Fort Alpha (1996). Naast zijn carrière als acteur treedt Gernandt ook regelmatig op als stemacteur. Zo fungeert hij onder meer als voice-over voor de voorstelling Astronaut, die in het planetarium van dierentuin Artis wordt vertoond en heeft hij meegewerkt met het hoorspel Bommel.

Boeken met de naam Tygo

Het geheime logboek van topnerd Tygo
Auteur: Corien Oranje

Brandalarm, rondvliegend glas en een grote krater op de plek waar eerst het fietsenhok stond. Het is een zootje op Tycho's school! Was het echt een stuk ruimtepuin dat uit de lucht kwam vallen? Tycho's oom, die alles weet van ster ren en planeten, denkt van wel. Hij komt op school vertellen over het heelal, en over de oerknal. Tot verontwaardiging van een paar ouders die zeggen dat er nooit is oerknal is geweest. Wie heeft er gelijk? Tycho en zijn klasgenoten besluiten zelf op onderzoek uit te gaan om uit te zoeken hoe het zit met de oerknal en met de evolutie. Want als God alles heeft gemaakt - dan is het alleen maar cool om meer te ontdekken over hoe hij dat gedaan heeft!

De elf opa's van Tygo
Auteur: Enno Bruinsma

De elf opa's van Tygo is een leuk kinderboek van Enno Bruinsma. Het is bijna niet te geloven, maar Tygo heeft elf opa's! In dit boek vertelt hij over zijn avonturen met een paar van die opa's. Bij de ene opa belandt hij in de kamer van de burgemeester, dwars door de muur. En bij de andere komt hij onder de vloer terecht, als zijn hamster is ontsnapt. En dan krijgt hij de schrik van zijn leven!

Namen die lijken op Tygo

Tigo

Hoe spel ik de naam Tygo?

Internationaal alfabet

 • T Tripoli
 • Y Yokohama
 • G Gallipoli
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • T Tamara
 • Y Yfke
 • G Guus
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • T Tango
 • Y Yankee
 • G Golf
 • O Oscar

Zo spel je Tygo met gebarentaal.

gebarentaal letter t
gebarentaal letter y
gebarentaal letter g
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Tygo in braille

t
y
g
o

Zo sein je Tygo in morsecode

— · — —
— — ·
— — —

Zo sein je Tygo met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter t
nautische vlag letter y
nautische vlag letter g
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Tygo bekijken?

Top 10 jongensnamen met een T

Top 10 jongensnamen met 4 letters