Unisex namen met een R

Uniseks namen met een R

Uniseks is hip! Was het vroeger nog zo dat meisjes traditioneel van poppen en roze moesten houden, en jongetjes van auto’s en blauw, tegenwoordig is gelukkig veel meer mogelijk! De wereld is meer open en vrij en genderneutraal is een veelgehoorde term. Steeds meer ouders kiezen er dan ook voor hun toekomstige kindje een uniseks naam te geven. Dit is ook handig als je nog niet weet of je kindje een jongen of meisje wordt. Of als het geslacht je überhaupt niet uit maakt. Lees gauw verder voor alle unisex namen met een R.

De koninklijke R

De letter R is de achttiende letter in het alfabet. Het leuke van deze letter is dat de letter een koninklijk tintje heeft. In een handtekening staat de letter R namelijk voor Rex of Regina, de Latijnse benaming voor koning(in). Deze medeklinker heeft daarmee een beetje koninklijke allure. Daarnaast volgt, bij namen met een R, na de beginletter R vaak een klinker. Hierdoor zijn de meeste namen (internationaal) makkelijk uit te spreken.

Voorbeelden van namen die beginnen met een R

De keuze is gevallen op een unisex naam met een R. Een bekend voorbeeld van zo’n naam is de naam Robin. Vroeger was dit vooral een jongensnaam. Maar tegenwoordig krijgen steeds meer meisjes deze naam van hun ouders, waarbij de spelling zowel Robin als Robyn kan zijn. Daarnaast is Rene(e) een naam die uniseks gebruikt wordt, trouwens ook veel in Engelstalige landen. Wel is het zo dat de spelling voor jongens en meisjes vaak verschilt. De vorm Rene wordt meestal aan jongens gegeven, terwijl meisjes vaker de naam Renee krijgen. Andere voorbeelden van namen met de beginletter R, die voor zowel jongens als meisjes geschikt zijn, zijn: Riley en River. Deze vrij onbekende namen hebben een internationale oorsprong en klinken hip, modern en jong.

Is een uniseks naam een goede keuze?

Een genderneutrale naam is helemaal van deze tijd en laat zien dat de ouders vooruitstrevend zijn en niet in hokjes denken. Wel is het zo dat in sommige situaties het lastig kan zijn als men niet in kan schatten of iemand een man of een vrouw is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sollicitaties. Een aangepaste spelling kan hierbij helpen. Of juist de gedachte dat man en vrouw anders, maar zeker ook gelijkwaardig zijn. En dat de naam van je toekomstige kindje juist kan helpen deze belangrijke boodschap uit te stralen!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet