Unisex namen met een R

Unisex die beginnen met letter R waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter R

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter R. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een R. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een R op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een R op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter R.

Top 4 unisex namen met een R volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle unisex van vorig jaar 5.11% begint met een R?

Top 10 unisex namen met een R van april 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 8.39% begint met de letter R?

Geboortekaartjes met de de letter r

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een R

Uniseks namen met een R

Uniseks is hip! Was het vroeger nog zo dat meisjes traditioneel van poppen en roze moesten houden, en jongetjes van auto’s en blauw, tegenwoordig is gelukkig veel meer mogelijk! De wereld is meer open en vrij en genderneutraal is een veelgehoorde term. Steeds meer ouders kiezen er dan ook voor hun toekomstige kindje een uniseks naam te geven. Dit is ook handig als je nog niet weet of je kindje een jongen of meisje wordt. Of als het geslacht je überhaupt niet uit maakt. Lees gauw verder voor alle unisex namen met een R.

De koninklijke R

De letter R is de achttiende letter in het alfabet. Het leuke van deze letter is dat de letter een koninklijk tintje heeft. In een handtekening staat de letter R namelijk voor Rex of Regina, de Latijnse benaming voor koning(in). Deze medeklinker heeft daarmee een beetje koninklijke allure. Daarnaast volgt, bij namen met een R, na de beginletter R vaak een klinker. Hierdoor zijn de meeste namen (internationaal) makkelijk uit te spreken.

Voorbeelden van namen die beginnen met een R

De keuze is gevallen op een unisex naam met een R. Een bekend voorbeeld van zo’n naam is de naam Robin. Vroeger was dit vooral een jongensnaam. Maar tegenwoordig krijgen steeds meer meisjes deze naam van hun ouders, waarbij de spelling zowel Robin als Robyn kan zijn. Daarnaast is Rene(e) een naam die uniseks gebruikt wordt, trouwens ook veel in Engelstalige landen. Wel is het zo dat de spelling voor jongens en meisjes vaak verschilt. De vorm Rene wordt meestal aan jongens gegeven, terwijl meisjes vaker de naam Renee krijgen. Andere voorbeelden van namen met de beginletter R, die voor zowel jongens als meisjes geschikt zijn, zijn: Riley en River. Deze vrij onbekende namen hebben een internationale oorsprong en klinken hip, modern en jong.

Is een uniseks naam een goede keuze?

Een genderneutrale naam is helemaal van deze tijd en laat zien dat de ouders vooruitstrevend zijn en niet in hokjes denken. Wel is het zo dat in sommige situaties het lastig kan zijn als men niet in kan schatten of iemand een man of een vrouw is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sollicitaties. Een aangepaste spelling kan hierbij helpen. Of juist de gedachte dat man en vrouw anders, maar zeker ook gelijkwaardig zijn. En dat de naam van je toekomstige kindje juist kan helpen deze belangrijke boodschap uit te stralen!

Hoeveel unisex beginnen met de letter R?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter R. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 8.39% met de letter R!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet