Marisol Geboortekaartje naam Marisol m2

Betekenis Marisol

Onze-Lieve-Vrouw van Eenzaamheid (een een verkorte versie van María de la Soledad), Zee en zon (van Mar y Sol)
Meer informatie

Geslacht

Marisol wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Marisol is Spaans

Naamsopbouw

Marisol is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, o) en 4 medeklinkers (m, r, s, l).

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Marisol

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Marisol is een prachtige meisjesnaam. De naam Marisol is een Spaans naam. Het is een verkorte versie van María de la Soledad en María del Sol (Maria der Eenzaamheid, of eigenlijk Onze-Lieve-Vrouw van Eenzaamheid). Marisol is een favoriete Spaanse naam voor meisjes en een uitstekende kandidaat om de cultuurgrens te overschrijden, a la Soledad en Paz. Hoewel de naam afkomstig is van een titel van de Maagd Maria - Our Lady of Solitude - wordt hij ook geassocieerd met de Spaanse woorden voor zee en zon, mar y sol. De betekenis van Maria is onzeker, maar theorieën omvatten "druppel van de zee" (van Hebreeuwse wortels mar "druppel" en yam "zee"); "bitter" (van het Hebreeuwse marah "bitterheid"); en "geliefde" (van de Egyptische wortel mr). Bekende dragers van de naam vind je vooral in Spaanstalige landen en Amerika (waar ook veel Hispanics wonen). Bijvoorbeeld de Amerikaanse actrice Marisol Nichols. De opvallende in Frankrijk geboren Venezolaanse kunstenares Marisol Escobar, simpelweg bekend onder haar voornaam, staat bekend om haar geestige pop-art figuratieve sculpturen. Marisol Malaret is een bekend model uit Puerto Rico. De naam is ook populair bij schrijvers en regisseurs. Marisol Garcés del Valle is het hoofdpersoon in de populaire Mexicaanse tv serie "Marisol". Marisol Deering is een hoofdkarakter in de tv serie "Devious Maids". Marisol Gonzales is een personage op Netflix's "Orange is the New Black". En Madame Marisol is een belangrijk personage in K.A. Barker's "The Book of Days".

Beroemdheden met de naam Marisol

Marisol Touraine
Politica

Marisol Touraine (Parijs, 7 maart 1959) is een Frans politica. In mei 2012 werd ze benoemd tot minister van Sociale Zaken en Gezondheid in de regering Jean-Marc Ayrault, met drie gespecialiseerde ministers onder zich. Ze oefende verder deze functie uit in de regeringen Manuel Valls en Bernard Cazeneuve.

Marisol Malaret
Model

Marisol Malaret Contreras is een Puerto Ricaanse televisiepresentator, model en schoonheidskoningin. In 1970 was ze de eerste Puerto Ricaanse vrouw en Caribische vrouw die werd gekroond tot Miss Universe.

Tatyana Ali
Actrice

Tatyana Marisol Ali is een Amerikaanse actrice, vooral bekend geworden als Ashley Banks uit The Fresh Prince of Bel-Air. Daarnaast is ze zangeres. Haar lied "Boy You Knock Me Out" bereikte in 1999 nummer 77 van de Nederlandse hitparade.

Marisol Nichols
Actrice

Marisol Nichols is een Amerikaans actrice. Ze is van Mexicaanse afkomst. Haar grootste en bekendste rol is waarschijnlijk die van Audrey Griswold in de komische film Vegas Vacation. Verder speelde ze bijvoorbeeld Bianca in een aflevering van Charmed.

Boeken met de naam Marisol

Marisol
Auteur: Marina Pacini

Marisol is een boek van Marina Pacinidat dat de artistieke evolutie van Marisol toelicht en haar opnieuw tot een belangrijke figuur in de naoorlogse Amerikaanse kunst maakt. De in Parijs geboren, Venezolaanse kunstenaar Marisol (°1930) barstte los in de New Yorkse kunstscène van de jaren 60 met grote figuratieve sculpturen in een wild amalgaam van mixed media. De vaak satirische kunst van Marisol is geïnspireerd door bronnen die zo uiteenlopend zijn als precolumbiaanse kunst, volkskunst, kubisme en surrealisme. De afgelopen decennia heeft Marisol echter de schijnwerpers gemeden en daardoor zijn haar kunstwerken over het hoofd gezien. Essays van vooraanstaande geleerden op het gebied van Latijns-Amerikaanse en 20e-eeuwse kunst onderzoeken alle facetten van haar werk, waaronder haar invloeden, het thema familie, Amerikaanse politiek en popcultuur, Indiaanse rechten en armoede, haar rol als vrouwelijke artiest en haar relatie met Latijns-Amerika en Latijns-Amerikaanse kunst.

Films met de naam Marisol

Marisol )2017)

Marisol is een film uit 2017 van regisseur Eugene Martin met Amanda Nicole Reyes in de hoofdrol. De film gaat over een 20-jarige Mexicaanse vrouw Marisol in Texas die een familiegeheim ontdekt. Marisol ontmoet Jimena, een 16-jarige recente immigrant uit Mexico, die Marisol probeert te beschermen tegen deportatie. Marisol is een stilletjes krachtige film over het ondernemen van zinvolle sociale actie.

Marisol (2019)

Marisol is een fim van regisseur Zoé Salicrup-Junco. Het is een korte film over een jonge moeder zonder papieren die in een riskante situatie terechtkomt om een ​​leven voor zichzelf en haar dochter op te bouwen.

Hoe spel ik de naam Marisol?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • I Italia
 • S Santiago
 • O Oslo
 • L Liverpool

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • R Ruben
 • I Iris
 • S Samira
 • O Omar
 • L Lorenzo

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • R Romeo
 • I India
 • S Sierra
 • O Oscar
 • L Lima

Zo spel je Marisol met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter i
gebarentaal letter s
gebarentaal letter o
gebarentaal letter l

Zo schrijf je Marisol in braille

m
a
r
i
s
o
l

Zo sein je Marisol in morsecode

— —
· —
· — ·
· ·
· · ·
— — —
· — · ·

Zo sein je Marisol met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter i
nautische vlag letter s
nautische vlag letter o
nautische vlag letter l

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Marisol bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een M

Top 10 meisjesnamen met 7 letters