Ulf Geboortekaartje naam Ulf j2

Betekenis Ulf

Wolf
Meer informatie

Geslacht

Ulf wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ulf is Duits

Naamsopbouw

Ulf is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter U en is opgebouwd uit 1 klinker (u) en 2 medeklinkers (l, f).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ulf

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ulf, of Ulv is een mannelijke naam die veel voorkomt in Scandinavië en Duitsland. De naam is afgeleid van het Oudnoorse woord voor "wolf" (úlfr, zie ook Wulf, van de Oud-Noorse naam Úlfr die "wolf" betekent). De oudste schriftelijke vermelding van het voorkomen van de naam in Zweden is van een runestone uit de 11e eeuw. De vrouwelijke vorm is Ylva. De voornaam Ulf was relatief populair in de 20e eeuw, maar raakte in de 21e eeuw grotendeels uit de mode. Wij voorzien zeker een revival komen. Ulf is stoer, kort en Scandinavisch. Bovendien is de wolf ook terug in Nederland. Bekende dragers vind je natuurlijk vooral in de genoemde landen in Scandinavië en Duitsland. Ulf Thorgilsson was een bekende Deense Graaf (jarl), Ulf Kristersson is een Zweedse premier, Ulf Ekberg een bekende muzikant en producer uit Zweden, en Ulf Kirsten is een bekende Duitse voetballer, ULF is ook een populaire afkorting, onder andere voor een type Tram, de Ultra Low Floor en ULF staat ook voor Ultra Large Format in fotografen land.

Beroemdheden met de naam Ulf

Ulf Stark
Schrijver

Ulf Gottfrid Stark was een Zweedse schrijver en scenarioschrijver. Stark heeft samengewerkt met de illustratoren Anna Höglund en Mati Lepp. Van 1989 tot 1998 was hij verkozen tot lid van de Zweedse Academie voor Kinderboeken. In 1998 ontving hij de Nordic Children's Book Prize.

Ulf Kristersson
Premier

Ulf Hjalmar Ed Kristersson (Lund, 29 december 1963) is een Zweedse politicus en sinds 18 oktober 2022 de premier van Zweden. Sinds 2017 is hij partijleider van de liberaal-conservatieve Moderata samlingspartiet (Gematigde Partij). Na de parlementsverkiezingen van 2022 werd door het rechtse blok, waartoe zijn partij behoort, een nieuwe regering geformeerd. Kristersson werd hierna benoemd tot premier.

Ulf Pilgaard
Acteur

Ulf Pilgaard is een Deense acteur. Als zoon van een priester studeerde hij theologie, maar veranderde zijn carrière in acteren. Hij is getrouwd. Hij is al 28 jaar een belangrijk onderdeel van Cirkusrevyen. Hij verscheen in verschillende films, b.v. Nachtwacht en Farligt venskab.

Ulf Kirsten
Voetballer

Ulfert Kirsten is een voormalig Duits profvoetballer. Tevens is hij de eerste speler die 100 interlands speelde voor twee nationale voetbalelftallen. Tegenwoordig is der Schwatte trainer bij het tweede team van Bayer Leverkusen dat uitkomt in de Regionalliga West.

Ulf Ekberg
Muzikant

Ulf Gunnar Ekberg, ook bekend als Boeddha, is een Zweedse singer-songwriter, muzikant, zakenman en televisie- en filmproducent, vooral bekend als een van de oprichters van de popgroep Ace of Base, samen met broers en zussen Jonas Berggren, Linn Berggren en Jenny Berggren .

Ulf Thorgilsson
Graaf

Ulf Thorgilsson was een Deense jarl en was de vader van koning Sven II van Denemarken.

Films met de naam Ulf

Ulf (2005)

Ulf is een dramafilm uit 2005 van regisseur Mikael Carlkvist.

Namen die lijken op Ulf

Ulbe   -   Uli   -   Ull

Hoe spel ik de naam Ulf?

Internationaal alfabet

 • U Uppsala
 • L Liverpool
 • F Florida

Nederlands alfabet

 • U Ursula
 • L Lorenzo
 • F Fatima

NAVO-alfabet

 • U Uniform
 • L Lima
 • F Foxtrot

Zo spel je Ulf met gebarentaal.

gebarentaal letter u
gebarentaal letter l
gebarentaal letter f

Zo schrijf je Ulf in braille

u
l
f

Zo sein je Ulf in morsecode

· · —
· — · ·
· · — ·

Zo sein je Ulf met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter u
nautische vlag letter l
nautische vlag letter f

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ulf bekijken?

Top 10 jongensnamen met 3 letters