Liva Geboortekaartje naam Liva m2

Betekenis Liva

Vlag, Beschermer (van het Oudnoorse woord ‘hlíf’), Leven (van Oud Noorse 'lif', Olijfboom (van Olivia)
Meer informatie

Geslacht

Liva wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Liva is Arabisch en Latijn.

Naamsopbouw

Liva is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, a) en 2 medeklinkers (l, v).

Populariteit van de naam Liva

Liva is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Liva tussen 2013 en 2023. De naam Liva is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Liva is 225x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 11x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Liva

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Liva is een populaire meisjesnaam. Meest waarschijnlijk is het een afgeleide van Olivia. In het Engels wordt Liv ook wel als afkorting van Olivia gebruikt. Dit komt van het Latijnse woord ‘olivarius’ dat ‘olijfboom’ of ‘olijfboomplanter’ betekent. De olijftak is het symbool van de vrede. Ook de olijfboom symboliseert periodes van rust en vrede. Het is ook mogelijk dat Liva een modernere spelling zijn van de Scandinavische naam Liv. Die naam is afgeleid van het Oudnoorse woord ‘hlíf’. Dat betekent ‘beschermer’. De naam Liva en Lifa komen al lang voor in Scandinavië. In de Noorse mythologie worden Líf (identiek met het Oudnoors zelfstandig naamwoord dat "leven, het leven van het lichaam" betekent) en Lífþrasir (Oud-Noorse mannelijke naam van líf en þrasir en gedefinieerd door Lexicon Poëticum als "Livæ amator, vitæ amans, vitæ cupidus" "Líf's minnaar, minnaar van het leven, levenslust"), soms verengelst als Lif (vrouwelijk) en Lifthrasir (mannelijk). Zij zijn in de Noorse vertellingen twee mensen die de gebeurtenissen van Ragnarök overleven door zich te verstoppen in een bos genaamd Hoddmímis holt en, nadat de vlammen zijn gedoofd, om de nieuw verrezen en vruchtbare wereld opnieuw te bevolken. Líf en Lífþrasir worden genoemd in de Poëtische Edda, die in de 13e eeuw werd samengesteld uit eerdere traditionele bronnen, en de Proza Edda, geschreven in de 13e eeuw door Snorri Sturluson. De naam is niet alleen populair in Nederland, maar ook in Scandinavië. Ouders in Denemarken zijn helemaal dol op de naam Liva voor hun dochter. Daar komt de naam elk jaar in de top 3. Ook zien we diverse combinatie namen in lijstjes, waaronder Liva Alexia en Liva Marie. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de actrices Liva Weel en Liva Nielsen, beide uit Denemarken. In Nederland kennen we onder meer Liva Hartman, dochter van Julius Hartman en Astrid de Jong (Astrid de Jong werd bekend als sidekick van Ruud de Wild bij BNN en later van Wouter van der Goes.)

Beroemdheden met de naam Liva

Liva Weel
Actrice

Olivia Marie Olsen (31 december 1897 - 22 mei 1952), bijgenaamd Liva Weel, was een Deense zangeres, komiek en actrice. Hoewel ze was opgeleid in klassieke zang, waren haar kenmerkende liedjes en uitvoeringen ballads.

Namen die lijken op Liva

  -   Liv   -   Livi   -   Livia   -   Lova   -   Lovi   -   Riva   -   Ziva

Hoe spel ik de naam Liva?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • I Italia
 • V Valencia
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • I Iris
 • V Valentijn
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • I India
 • V Victor
 • A Alfa

Zo spel je Liva met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter v
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Liva in braille

l
i
v
a

Zo sein je Liva in morsecode

· — · ·
· ·
· · · —
· —

Zo sein je Liva met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter v
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Liva bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 4 letters