Ethan Geboortekaartje naam Ethan j2

Betekenis Ethan

Sterk, Stevig, Veilig
Meer informatie

Geslacht

Ethan wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ethan is Hebreeuws

Naamsopbouw

Ethan is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, a) en 3 medeklinkers (t, h, n).

Populariteit van de naam Ethan

Ethan is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Ethan tussen 2013 en 2023. De naam Ethan is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Ethan is 51x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ethan

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Ethan is voornamelijk een mannelijke naam van Hebreeuwse oorsprong die Sterk of Veilig betekent. Ethan is afgeleid van de Hebreeuwse naam Eitan. Er zijn verschillende Ethans in het Oude Testament, van wie de meest prominente, Ethan de Ezrahiet, wordt geprezen om zijn wijsheid. Internationale variaties omvatten Etan en Izan. Ethan is een naam die erin slaagt om tegelijk klassiek en modieus, serieus en vrolijk, sterk en gevoelig te zijn. Variaties van de naam Ethan omvatten verder Ethen, Ethyn, Eitan en Eytan. Veel voorkomende bijnamen zijn Eeth, Eethie en Eytie/Eddie. Ethan is een populaire naam in de Verenigde Staten, Australië en Israël. De naam is nog steeds veruit het meest populair bij ouders in de VS, de UK en Frankrijk. Maar de naam wint snel aan populariteit bij ouders in België en Nederland. De naam Ethan kreeg een grote boost via de naam van het Tom Cruise-personage in de Mission Impossible-filmreeks Zijn belangrijkste historische naamgenoot in de Verenigde Staten is Ethan Allen, held uit de Revolutionaire Oorlog (ook de naam van een winkelketen in de VS); in de literatuur wordt de naam geassocieerd met Ethan Frome. Een meer actuele naamgenoot is acteur Ethan Hawke. Ethan is ook een zeer populaire naam in Engeland, Wales en Schotland. Beroemde Ethans zijn onder meer acteur Ethan Hawke en regisseur Ethan Coen. Ethan Asher is een bekend personage uit de TV serie Santa Barbara, en Ethan Rom uit de serie Lost.

Beroemdheden met de naam Ethan

Ethan Asher
Personage

Ethan Asher is een personage uit "Santa Barbara". Hij werd van 1989 tot 1990 gespeeld door Leigh McCloskey. Ethan is de officier van justitie. Hij is al vijf jaar getrouwd met Laura Asher, een lerares. De verkrachter Zack Kelton is nog maar een paar maanden dood als Ethan als zijn dubbelganger in de stad arriveert.

De gebroeders Coen
Regisseur

Joel en Ethan Coen, ook wel bekend als De gebroeders Coen, zijn een Amerikaans filmmakersduo, vooral bekend van eigenzinnige postmoderne misdaadkomedies als Raising Arizona, The Big Lebowski, en Burn After Reading, en neo noir-films als Blood Simple, Fargo, The Man Who Wasn't There en No Country For Old Men. In de filmwereld worden de broers ook wel de "tweekoppige regisseur" genoemd, omdat ze meestal zeer nauw met elkaar werken en dezelfde ideeën delen over hoe hun films eruit moeten gaan zien. Joel Coen werd op 29 november 1954 geboren in St. Louis Park, een buitenwijk van Minneapolis. Hij is al sinds 1984 getrouwd met actrice Frances McDormand en samen hebben ze een geadopteerd zoontje genaamd Pedro. Ethan Coen werd geboren op 21 september 1957, eveneens in St. Louis Park. Hij is getrouwd met Tricia Cooke, die ook de montage deed voor drie films van de gebroeders Coen. Hun beide ouders zijn hoogleraar: vader Coen is hoogleraar economie, moeder Coen hoogleraar kunstgeschiedenis.

Ethan Hawke
Acteur

Ethan Green Hawke (Austin (Texas), 6 november 1970) is een Amerikaanse acteur, schrijver en filmregisseur. Op veertienjarige leeftijd debuteerde hij in de film Explorers (1985). In 1988 kreeg Hawke een rol aangeboden in Dead Poets Society. Dat werd zijn doorbraak. In 2002 is hij genomineerd voor een Academy Award voor beste bijrol in Training Day, in 2015 gebeurde dit voor Boyhood.

Geografie met de naam Ethan

Plaats (Town): Ethan (South Dakota)

Ethan is een plaats (town) in de Amerikaanse staat South Dakota, en valt bestuurlijk gezien onder Davison County.

Organisaties met de naam Ethan

Winkelketen: Ethan Allen

Ethan Allen Interiors Inc. is een Amerikaanse meubelketen met ongeveer 300 winkels in de Verenigde Staten, Canada, Europa, het Midden-Oosten en Azië. Het werd in 1932 opgericht door twee zwagers, Nathan S. Ancell en Theodore Baumritter.

Namen die lijken op Ethan

Hoe spel ik de naam Ethan?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • T Tripoli
 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • T Tamara
 • H Hidde
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • T Tango
 • H Hotel
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Ethan met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter t
gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Ethan in braille

e
t
h
a
n

Zo sein je Ethan in morsecode

·
· · · ·
· —
— ·

Zo sein je Ethan met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter t
nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ethan bekijken?

Top 10 jongensnamen met een E

Top 10 jongensnamen met 5 letters