Lark Geboortekaartje naam Lark u2

Betekenis Lark

Leeuwerik
Meer informatie

Geslacht

Lark wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Lark is Engels

Naamsopbouw

Lark is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 1 klinker (a) en 3 medeklinkers (l, r, k).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Lark maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Lark

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Lark is zowel een jongensnaam als een meisjesnaam van Engelse oorsprong. In Engelstalige landen als de VS, UK en Australië veel vaker een meisjesnaam, in Duitsland dan weer vaker een jongensnaam. De naam Lark krijgt wat nieuwe en welverdiende aandacht als post-Robin en Raven-vogelnaam. 'The Lark' werd gebruikt als bijnaam voor Cosette in Les Misérables; Lark Voorhees was een ster van Saved by the Bell, en Jennifer Connelly en Paul Bettany gebruikten Lark als de middelste naam van hun dochter Agnes. De uitdrukking "gelukkig als een leeuwerik" geeft deze zangvogelnaam een ​​vrolijk beeld, evenals een 'leeuwerik' als synoniem voor een vrolijke tijd.. Larkin is een mooie uitbreiding, net als Skylark, dat rijk is aan culturele verenigingen: er is de Percy Bysshe Shelley-ode To a Skylark en de jazzklassieker Skylark geschreven door Johnny Mercer en Hoagy Carmichael. De drager van de mooiste naam vinden wij het Engelse model Liberty Lettice Lark Ross. En Lady Lark aka Linda Lewis aka Skylark is een personage in de Marvel's Squadron Supreme comics serie.

Beroemdheden met de naam Lark

Princess Lark
Personage

Princess Lark is een personage in "The Fairy's Return" van Gail Carson Levine

Liberty Ross
Model

Liberty Lettice Lark Ross is een Engels model. Ze verscheen in publicaties als Vogue, Harper's Bazaar, i-D en Dazed & Confused. Ze is de zus van componisten Atticus en Leopold Ross.

Lark Voorhies
Actrice

Lark Voorhies is een Amerikaans actrice.

Muziek met de naam Lark

Lark's Tongue in Aspic
Artiest: Album

Larks' Tongues in Aspic is het vijfde studioalbum van de Engelse rockgroep King Crimson. Dit album is het debuut van King Crimson's derde incarnatie, met mede-oprichter en gitarist Robert Fripp samen met vier nieuwe leden: basgitarist en zanger John Wetton, violist en toetsenist David Cross, percussionist Jamie Muir en drummer Bill Bruford. Het is een sleutelalbum in de evolutie van de band, gebaseerd op Europese klassieke muziek en Europese vrije improvisatie als centrale invloeden.

Lark
Artiest: Band

Lark is een Zuid-Afrikaanse band uit Kaapstad. De groep, opgericht in 2003, bestaat uit Inge Beckmann (zang), Paul Ressel (sequencers en analoge systemen), Simon "Fuzzy" Ratcliffe (basgitaar en houtblazers) en Sean Ou Tim (drums en percussie). Ze worden vaak genoemd als "baanbrekende muzikanten", die de belangrijkste bijdrage leverden aan het tot stand brengen van experimentele en intelligente dansmuziek in Zuid-Afrika. De band is een van de meest geliefde acts van het land. Lark heeft 3 studioalbums uitgebracht en won een SAMA voor hun debuutalbum, Razbliuto!. Hun muziekvideo's hebben twee MK Awards ontvangen.

Films met de naam Lark

The Lark (2007)

The Lark is een thriller uit 2007 van regisseur Steve Tanner en Paul Farmer. Een vrouw vlucht met haar kinderen naar een vervallen verlaten gebouw. Wanneer een mysterieuze man en vrouw haar sombere territorium betreden, realiseert ze zich dat het leven van haar kinderen mogelijk in gevaar is. Maar is alles wat het lijkt?

Namen die lijken op Lark

Lara   -   Lars   -   Mark

Hoe spel ik de naam Lark?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • K Kilogramme

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • A Ali
 • R Ruben
 • K Kevin

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • A Alfa
 • R Romeo
 • K Kilo

Zo spel je Lark met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter k

Zo schrijf je Lark in braille

l
a
r
k

Zo sein je Lark in morsecode

· — · ·
· —
· — ·
— · —

Zo sein je Lark met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter k

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Lark bekijken?

Top 4 unisex met een L

Top 17 unisex met 4 letters