Leonor Geboortekaartje naam Leonor m2

Betekenis Leonor

Licht, Schijnend licht, De andere Aenor, God is mijn licht, Medelijden, Fakkel, Zonnestraal. Variant van Eleanor
Meer informatie

Geslacht

Leonor wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Leonor is Portugees en Spaans.

Leonor is afgeleid van de naam Eleonore

Naamsopbouw

Leonor is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, o, o) en 3 medeklinkers (l, n, r).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Leonor

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Leonor is een mooie meisjesnaam. De naam Leonor is net als de naam Leonore, een (Spaans/Portugese) variant van de naam Eleanore. Eleonore is een (populaire) variant van de naam Eleonr (/ˈɛlənər, -nɔːr/) en de naam is oorspronkelijk afkomstig uit een oude Franse bewerking van de oude Provençaalse naam Aliénor. De naam is afgeleid van de Provençaalse naam Aliénor, die Eléonore werd in het Frans, en vandaar Eleonora in het Engels. De oorsprong van de naam is enigszins onduidelijk; een van de eerste dragers lijkt Eleonora van Aquitanië te zijn geweest (1120s-1204), de machtigste vrouw in het 12e-eeuwse Europa. Ze was de dochter van Aénor de Châtellerault, en er is gesuggereerd dat ze, nadat ze Aenor naar haar moeder was gedoopt, in haar kindertijd alias Aenor werd genoemd, d.w.z. "de andere Aenor" of Aliénor en die naam zou hebben behouden als ze volwassen was. Sommige bronnen zeggen dat de naam Aénor zelf een latinisering van een onbekende Germaanse naam kan zijn. De naam wordt wel in verband gebracht met Arabisch Ellinor 'God is mijn licht' en ook met Grieks eleos 'medelijden'. Het is de naam van een aantal vrouwen van de hoge adel in West-Europa tijdens de Hoge Middeleeuwen. De naam werd in Engeland geïntroduceerd door Eleanor van Aquitanië, die kwam trouwen met koning Hendrik II. De naam werd ook gedragen door Eleanor van de Provence, die koningin-gemalin van Engeland werd als de vrouw van koning Hendrik III, en Eleanor van Castilië, de vrouw van Edward I. Er zijn veel varianten van de naam, waaronder Eleanora , Eleanore , Eléanore , Éléanore , Elenora , Eleonor , Eléonor , Éléonor , Elinor , Élinor , Ella , Élla , Èlla , Ellie , Éllie , Ellinor , Elnora en Lenore. Heel algemeen kun je zeggen dat hoe zuidelijker, hoe meer a's in de naam zitten, en hoe noordelijker, hoe meer o's. Terug naar Leonor. In Nederland en België kiezen ouders vaker voor de naam Leonore. De naam Leonor wordt het meest gegeven door ouders in Brazilië en Portugal, Argentinië en dan in de VS. Bekende dragers van de naam zijn Leonor Watling, en zangeres Leonor Andrade.

Beroemdheden met de naam Leonor

Leonor Fini
Schilder

Leonor Fini was een Argentijns surrealistisch kunstschilder. Fini had een Italiaanse moeder en een Argentijnse vader, die de familie verliet, toen zij nog zeer jong was. Leonor Fini groeide op in de Italiaanse stad Triëst, en ging naar Parijs om kunstschilder worden. Daar kwam zij in aanraking met het werk van Paul Eluard, Max Ernst, Georges Bataille, Henri Cartier-Bresson, André Pieyre de Mandiargues en Salvador Dalí. Gedurende de jaren 1945-1948 had ze een verhouding met graaf Sforza-Galeazzo Sforza. Zij schilderde portretten, b.v. van Jean Genet, Anna Magnani, Jacques Audiberti, Alida Valli, en Suzanne Flon. Zij ontwierp ook kostuums en decors voor theater. Veel van haar recentere schilderijen behandelen erotische fantasieën en de dood. In de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw, schreef zij drie romans en raakte bevriend met Jean Cocteau, Giorgio de Chirico, en Alberto Moravia.

Leonor Andrade
Zangeres

Leonor Margarida Coelho Andrade is een Portugees zangeres.

Leonor Watling
Actrice

Leonor Elizabeth Ceballos Watling is een Spaans-Engels actrice. Ze werd genomineerd voor Goya Awards voor haar rollen in La hora de los valientes en A mi madre le gustan las mujeres. Daarnaast speelde ze onder meer in verschillende films van Pedro Almodóvar.

Namen die lijken op Leonor

Lenora   -   Lenore   -   Leonore

Hoe spel ik de naam Leonor?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • E Edison
 • O Oslo
 • N New York
 • O Oslo
 • R Roma

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • E Eva
 • O Omar
 • N Naomi
 • O Omar
 • R Ruben

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • E Echo
 • O Oscar
 • N November
 • O Oscar
 • R Romeo

Zo spel je Leonor met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter e
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r

Zo schrijf je Leonor in braille

l
e
o
n
o
r

Zo sein je Leonor in morsecode

· — · ·
·
— — —
— ·
— — —
· — ·

Zo sein je Leonor met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter e
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Leonor bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 6 letters