Unisex namen met een T

Uniseks namen met de beginletter T

Unisex namen zijn gelukkig een trend die nooit voorbij gaat. Je kind zal dus ook op de middelbare school en in zijn of haar carrière de voordelen ervaren van een coole naam die bij beiden seksen past. Denk maar aan Taylor, Tracey en Terry. Of, aan een iets uniekere unisex namen met een T, zoals Teagan en Twilight.

Hoe unisex namen die beginnen met een T zullen worden ingekort

Dat huisgenoten, familieleden, vrienden en klasgenoten de naam van je kind zullen inkorten, is een realiteit waarmee je best rekening mag houden. Zo zullen de unisex namen Tynan, Tyipa en Tyrique zeer waarschijnlijk tot Ty worden gereduceerd. Tristan wordt haast zeker Tris en van Tarachand zullen vrienden en vriendinnen Tara maken. Overweeg daarom als je ook de korte versie van een uniseks naam bij je zoon of dochter vind passen. Voor een jongen klinkt Thessaly best stoer, maar Thes iets minder.

Leuke weetjes over de letter T

– Spiritueel staat de letter T symbool voor de weg die de mens bewandelt tot een hogere macht. Kies je voor een T-naam, dan zal je kind in contact staan met de bron (God), geloof hebben in eigen kunnen en liefde tonen voor anderen.
– In het Hebreeuws alfabet is T de laatste letter en wordt het uitgesproken als Tâw. De vorm van de letter T toont bewust overeenkomsten met het kruis.
– In het NAVO-spellingsalfabet wordt de T weergegeven als Tango.
– De letter T wordt in Nederland gebruikt als afkorting voor een trouwregister.
– In het Limburgs wordt de T weleens afgezwakt (ook aan het begin van een woord).

Uniseks namen met een T

Hoewel er niet zo veel typische Nederlandse uniseks T-namen zijn, heb je wel een ruime keuze aan internationale T-namen die haast even goed bij een meisje als een jongen passen. Zo is Taisce een Ierse naam die ‘schat’ betekent en staat de Vietnamese naam Thuong synoniem voor ’tederheid’. Teyemthohisa is een Indiaanse naam die letterlijk en spiritueel verwijst naar ’twee gesloten deuren’ en met de Latijnse naam Topaz groeit je kindje ongetwijfeld op tot een schitterende edelsteen. Bekijk onze uitgebreide lijst en kies er een unisex naam met een T uit die perfect aansluit bij je hoop en je vermoeden.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet