Cheryl Geboortekaartje naam Cheryl m2

Betekenis Cheryl

Geliefd, Lieveling
Meer informatie

Geslacht

Cheryl wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Cheryl is Frans

Naamsopbouw

Cheryl is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 1 klinkers (e) en 5 medeklinkers (c, h, r, y, l).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Cheryl

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Cheryl is een geliefde en mooie meisjesnaam. De naam Cheryl is een vrouwelijke voornaam die veel voorkomt in Engelstalige landen. Ouders in de VS geven de naam het vaakst, maar ook in de UK en Australië zijn ouders er dol op. De naam is ook populair in Frankrijk en België. Er zijn verschillende heersende theorieën over de etymologie van de naam. De meest voorkomende is dat het Italiaans-Keltische wortels heeft en een verengelste versie is van ofwel de Franse naam Cherie (van het Latijnse cara, "geliefde"; zie ook Carissa) of de Welshe naam Carys (een verwant van "Cara" ), gemodelleerd naar namen als Meryl en Beryl die populair waren tijdens de eerste decennia van de 20e eeuw. Een minder populaire theorie is dat de naam Cheryl Germaans van oorsprong is en een vrouwelijke versie is van de Germaanse mannelijke naam Charles, wat "vrije man" betekent. Hoe dan ook, Cheryl is een mooie naam, waarvan in België en Nederland in ieder geval de volgende spellingsvarianten bestaan: Chéryl , Chèryl en Chêryl. Meest bekende variant van de naam is de naam Sheryl. Die kennen we onder meer via de zangeres Sheryl Crow. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Britse actrice Cheryl Cole, de Amerikaanse zangeres Cheryl Lynn en Australische model Cheryl Rixon. In Nederland kennen we onder meer politica Cheryl Braam, snowboarder Cheryl Maas en actrice Cheryl Ashruf. En de meest bekende Cheryl in Nederland is wellicht wel Cheryl Morero, 1 van de hoofdpersonen in de serie Gooische Vrouwen. De naam Cheryl doet het ook goed bij schrijvers, programmeurs en regisseurs. Cheryl Mason is een karakter in de video game series "Silent Hill", Cheryl Blossom een karakter in Archie Comics en de tv-serie "Riverdale" en Cheryl "Cherry" Rollins een personage in "Criminal Minds". Cheryl is ook de hoofdpersoon in de mooie film Wild.

Beroemdheden met de naam Cheryl

Cheryl Ashruf
Actrice

Cheryl Ashruf (Rotterdam, 8 juni 1976) is een Nederlandse actrice van Surinaams-Hindoestaanse afkomst.

Cheryl Braam
Politica

Cheryl Braam (1 maart 1969) is een Nederlands voormalig politica, aanvankelijk voor GroenLinks, later als eenmansfractie. In 2011 nam ze afscheid van de politiek. Zij was lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland, waar zij door 4.017 voorkeurstemmen, net meer dan de kiesdeler van 3.930, in terechtkwam.

Cheryl Ladd
Actrice

Cheryl Ladd, eigenlijk Cheryl Jean Stoppelmoor (Huron, South Dakota, 12 juli 1951), is een Amerikaanse zangeres, auteur en actrice, die het bekendst is van haar rol als Kris Munroe in de televisieserie Charlie's Angels.

Cheryl Morero
Personage

Sonja Cheryl Leonie Morero-van Veen is een personage uit de Nederlandse tv-serie Gooische Vrouwen, die werd uitgezonden op RTL 4. Cheryl Morero werd van 2005 t/m 2009 en in 2011 vertolkt door Linda de Mol. Cheryl is verslaafd aan winkelen. Als Martin haar bedriegt, plukt ze hem helemaal kaal door middel van shoppen. Verder is ze helemaal op zichzelf gesteld en dol op haar vriendinnen en Remy.

Cheryl Cole
Actrice

Cheryl (artiestennaam Cheryl, geboren als Cheryl Ann Tweedy, Newcastle, 30 juni 1983) is een Britse zangeres. Ze maakte sinds haar winst in Popstars: The Rivals tot 2013 deel uit van de meidengroep Girls Aloud. Inhoud

Boeken met de naam Cheryl

Wanneer is Cheryl jarig?
Auteur: Birgit van Dalen Quintijn Puite

In april 2015 zette een tv-presentator uit Singapore een wiskunderaadsel op zijn facebookpagina. De hersenkraker 'Wanneer is Cheryl jarig?' ging de hele wereld over en een discussie barstte los. Want, hoe los je deze lastige vraag op? In Wanneer is Cheryl jarig? helpen Quintijn Puite en Birgit van Dalen je de logica van wiskunde onder de knie te krijgen. Ze leren je hoe je een probleem moet oplossen door terug te gaan naar de basis. Hoe pak je een raadsel aan, waar begin je? Echte wiskunde lijkt misschien lastig, maar iedereen kan leren logisch te denken. Aan de hand van hints en duidelijke antwoorden kan iedereen straks lastige raadsels oplossen.

Films met de naam Cheryl

Wild (2014)

Wild is een film uit 2014 van regisseurJean-Marc Vallée . Na de ontbinding van haar huwelijk en de dood van haar moeder heeft Cheryl Strayed alle hoop verloren. Na jaren van roekeloos gedrag neemt Cheryl een overhaaste beslissing. Zonder enige ervaring en gedreven door louter vastberadenheid, hiket Cheryl bijna 2000 kilometer over de Pacific Crest Trail, alleen. Wild legt op een krachtige manier de verschrikkingen en genoegens vast van een jonge vrouw die een vlucht naar voren neemt, tegen alle verwachtingen in, op een reis die haar gek maakt, sterker maakt en uiteindelijk heelt Door Witherspoon, die genomineerd werd voor een Oscar, en vooral door regisseur Vallée (Dallas Buyers Club), die heden en verleden handig door elkaar snijdt en de kijker bijna fysiek aanwezig laat zijn op de tocht.

Namen die lijken op Cheryl

Artikelen over de naam Cheryl

Hoe spel ik de naam Cheryl?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • H Havanna
 • E Edison
 • R Roma
 • Y Yokohama
 • L Liverpool

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • H Hidde
 • E Eva
 • R Ruben
 • Y Yfke
 • L Lorenzo

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • H Hotel
 • E Echo
 • R Romeo
 • Y Yankee
 • L Lima

Zo spel je Cheryl met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter h
gebarentaal letter e
gebarentaal letter r
gebarentaal letter y
gebarentaal letter l

Zo schrijf je Cheryl in braille

c
h
e
r
y
l

Zo sein je Cheryl in morsecode

— · — ·
· · · ·
·
· — ·
— · — —
· — · ·

Zo sein je Cheryl met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter h
nautische vlag letter e
nautische vlag letter r
nautische vlag letter y
nautische vlag letter l

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Cheryl bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een C

Top 10 meisjesnamen met 6 letters