Levin Geboortekaartje naam Levin j2

Betekenis Levin

Beste vriend, Bij elkaar brengen,aansluiten, Als een leeuw
Meer informatie

Geslacht

Levin wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Levin is Germaans en Hebreeuws.

Naamsopbouw

Levin is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 3 medeklinkers (l, v, n).

Populariteit van de naam Levin

Levin is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Levin tussen 2020 en 2023. De naam Levin is minder populair geworden.

 • Levin is 11x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Levin maak je ook deze babynaam:
Levin wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Levin

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Levin is een jongensnaam. De naam Levin is een moderne Duitse versie van de Oud-Engelse naam Leofwine of de Oud-Duitse Leobwin of Liebwin, wat 'beste vriend' betekent. Varianten zijn onder meer Lieven en Lievin. Een zeldzame moderne Engelse variant is Lewin. Het kan ook een variant van Levi zijn en is een achternaam met verschillende oorsprong. In een andere verklaring is Levin (oorspronkelijk Russisch: Левин) een achternaam met verschillende woordoorsprong. Het is een veel voorkomende Joodse naam (Levine/Levin/Levi). In de Joodse variant (een vorm van Levy) is het afgeleid van een van de 12 Joodse bijbelse stammen, de stam van Levi, wiens nakomelingen de Levieten onderscheidende taken hadden in de Tempelperiode. In de Russische variant komt Levin van lev (лев), wat leeuw betekent in het Russisch. Het kan ook worden uitgesproken als Lyovin (Лёвин), wat een patroniem is van Лёва. Levin, in de VS vooral bekend als achternaam, is een Top 100 jongensnaam in Duitsland. Er zijn heiligen geweest met variaties op deze naam, waarvan de betekenis betrekking heeft op liefde. Andere variaties zijn Lavin, Le Neve, Levene, Levi, Levitt, Levy, Lewin, Lewon Lieven, Levins en Levinson. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Israëlische schrijver Levin Kipnis en de voetballer Levin Mete Öztunalı. Levin is ook een bekende achternaam. Denk aan rockmuzikant Drake Levin of de Amerikaanse schrijver Ira Levin.

Beroemdheden met de naam Levin

Levin von Bennigsen
Militair

Graf Levin Leontij Leontevitsj August Theophil von Bennigsen (Braunschweig, 10 februari 1745 - Banteln, 3 december 1826) was een Russisch generaal van Duitse afkomst.

Levin Öztunalı
Voetballer

Levin Mete Öztunalı is een Duits-Turks voetballer die doorgaans als defensieve middenvelder speelt. Hij verruilde Bayer 04 Leverkusen in augustus 2016 voor 1. FSV Mainz 05.

Levin Kipnis
Schrijver

Levin Kipnis, of werd geboren in 1890, was een Israëlische kinderboekenschrijver en dichter die voornamelijk in het Hebreeuws en Jiddisch schreef. Hij won de Israëlprijs in 1978.

Ira Levin
Schrijver

Ira Levin (New York, 27 augustus 1929 - aldaar, 12 november 2007[1]) was een Amerikaans schrijver van thrillers en toneelstukken. Vooral zijn thrillers zijn zeer succesvol.

Geografie met de naam Levin

Gemeente: Levín (okres Litoměřice)

Levín (Duits: Lewin) is een Tsjechische gemeente in de regio Ústí nad Labem, en maakt deel uit van het district Litoměřice. Levín telt 110 inwoners.

Stad: Levin (Nieuw-Zeeland)

Levin is een stad in de Manawatu-Wanganui regio in Nieuw-Zeeland, het is de grootste plaats in het Horowhenua district, 90 kilometer ten noorden van Wellington. Twee kilometer ten westen van Levin ligt het Horowhenuameer. De plaats is in 1906 gesticht en vernoemd naar William Hort Levin, een directeur van de lokale spoorwegmaatschappij.

Namen die lijken op Levin

Devin   -   Kevin   -   Levon   -   Livan

Hoe spel ik de naam Levin?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • E Edison
 • V Valencia
 • I Italia
 • N New York

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • E Eva
 • V Valentijn
 • I Iris
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • E Echo
 • V Victor
 • I India
 • N November

Zo spel je Levin met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter e
gebarentaal letter v
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Levin in braille

l
e
v
i
n

Zo sein je Levin in morsecode

· — · ·
·
· · · —
· ·
— ·

Zo sein je Levin met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter e
nautische vlag letter v
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Levin bekijken?

Top 10 jongensnamen met een L

Top 10 jongensnamen met 5 letters