Lilo Geboortekaartje naam Lilo u2

Betekenis Lilo

Gul, vrijgevig, Getransformeerd
Meer informatie

Geslacht

Lilo wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Lilo is Hawaïaans

Naamsopbouw

Lilo is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, o) en 2 medeklinkers (l, l).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Lilo

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Lilo is een prachtige en veelzijdige meisjesnaam en jongensnaam, ook nog uniseks dus!. In Frankrijk is de naam zeer populair bij ouders, en geven ouders de naam 2 van de 3 keer aan een meisje. In Canada ligt de verhouding ongeveer 50-50. In Brazilië is het een typische jongensnaam. In België en Nederland is het nagenoeg altijd de naam voor een dochtertje. De betekenis van de naam Lilo is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Lilo is een echte multiculturele naam. De naam is te vinden in de Hawaïaanse, Duitse en Hebreeuwse nomenclatuur. Lilo is allereerst een Duitse meisjesnaam en betekent dan "vrijgevig" of 'gul'. Het is een korte vorm of hypocorisme van Liselotte of Lieselotte. En Lieselotte is een dubbele vorm van de namen 'Liese' (korte vorm van Elisabeth) en 'Lotte' (korte vorm van Charlotte. De betekenis van Elisabeth is God heeft gezworen, en van Charlotte is 'Vrije man". Lilo is de perfecte keuze voor het nieuwste kleine lid van je ohana! Met Hawaïaanse roots betekent de naam van dit speciale meisje 'genereuze'. Je herkent Lilo misschien als het kleine meisje in de Disney-klassieker Lilo & Stitch. Lilo in de film doet de betekenis van haar naam eer aan en besteedt de hele tijd aan het helpen van anderen, vooral haar beste vriendin. Je baby Lilo kan in deze liefdevol getekende voetsporen treden en een opbeurende en positieve kracht zijn in ieders leven. De naam Lilo bestond oorspronkelijk niet op Hawaï. De naam komt eigenlijk uit Duitsland en werd meegebracht door Duitse kolonisten en missionarissen die eind 19e eeuw naar Hawaï kwamen. Later werden Duitse namen of woorden opgenomen in de Hawaïaanse grammatica. Het Hawaiiaanse woord "lilo" betekent onder andere ook "verloren" of "getransformeerd". Lilo is dus de naam van het pittige kleine Hawaiiaanse meisje in de Disney-film Lilo & Stitch - en is ook de bijnaam van Lindsay Lohan. Bekende dragers van de naam zijn verder de Zwitserse actrice Lilo Baur en Braziliaanse voetballer Lilo. Leuke weetjes over de naam Lilo; De naam komt ook voor als achternaam, onder meer bij Gordon Darcy Lilo, oud premier van de Solomon eilanden. Lilo is ook een software term. Lilo (Linux Loader) is een van de beschikbare bootmanagers voor Linux. Minder leuk maar Lilo is ook een wapen. De Lilo was een Britse granaatwerper bedoeld om zware bunkers te vernietigen. Hij werd gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog in Azië.

Beroemdheden met de naam Lilo

Lilo Baur
Acteur

Lilo Baur werd geboren in 1958 in Zwitserland. Ze is een actrice, bekend van Bridget Jones: The Edge of Reason (2004), Hell (2011) en Full Moon (1998).

Lilo
Voetballer

Murilo Rufino Barbosa, professioneel bekend als Lilo, is een Braziliaanse voetballer die momenteel als middenvelder speelt voor de Guyanese voetbalclub Alpha United.

Lilo Wanders
Acteur

Ernst-Johann "Ernie" Reinhardt, beter bekend als Lilo Wanders, is een Duitse travestietacteur, komiek en theater-/televisiepresentator.

Lilo Gloeden
Verzetsstrijder

Elisabeth Charlotte Gloeden, roepnaam Lilo, geboren Kuznitzky, (Keulen, 19 december 1903 – Plötzensee (gevangenis), 30 november 1944), was juriste en verzetsstrijdster tegen het Nazi-regime.

Lilo Pempeit
Actrice

Lilo Pempeit (Danzig, 6 oktober 1922 - München, 7 mei 1993) was een Duits actrice. Ze was ook bekend onder de namen Lieselotte Edier, Liselotte Eder, Liselotte Fassbinder en Lieselotte Pempeit. Lilo Pempeit was getrouwd met Helmut Fassbinder tot 1951. Samen met hem had ze één zoon, de zeer bekende regisseur Rainer Werner Fassbinder. Zij heeft dan ook veelvuldig opgetreden in de door hem geregisseerde films.

Gordon Darcy Lilo
Premier

Gordon Darcy Lilo (geboren 28 augustus 1965) is een politicus van de Salomonseilanden die van 16 november 2011 tot 9 december 2014 premier van de Salomonseilanden was. Hij was lid van het nationale parlement van de Salomonseilanden en vertegenwoordigde de Gizo / Kolombangara kiesdistrict verspreid over Gizo en het eiland Kolombangara in de westelijke provincie. Lilo was van 2006 tot 2007 en van 2010 tot 2011 minister van Financiën van de Salomonseilanden.

Lindsay Lohan
Actrice

Lindsay Dee Lohan (New York, 2 juli 1986), bijnaam Lilo, is een Amerikaanse actrice, zangeres en model. Hoewel haar tweede voornaam Dee luidt, gebruikt ze soms de naam Lindsay Morgan Lohan.

Films met de naam Lilo

Lilo & Stitch (2002)

Lilo & Stitch is een Amerikaanse animatiefilm uit 2002 van filmstudio Walt Disney Pictures, geproduceerd door het nu gesloten Walt Disney Feature Animation Florida (Disney-MGM Studios). Het is de 42e animatiefilm van Disney. Lilo is vijf en woont op Hawaï. Ze houdt zich voornamelijk bezig met het verzamelen van spullen die mensen weggooien. Wanneer er een buitenaards wezen op het eiland terecht komt, ontstaat er een onwaarschijnlijke vriendschap... Een verhaal over de nauwe ontmoeting van een jong meisje met het meest gezochte buitenaardse wezen van de melkweg. Lilo is een eenzaam Hawaiiaans meisje dat een kleine, lelijke hond adopteert, die ze Stitch noemt.

Namen die lijken op Lilo

Lale   -   Lela   -   Lila   -   Lilia   -   Lilja   -   Lilly   -   Lilou   -   Lily   -   Lola   -   Loļs   -   Milo

Hoe spel ik de naam Lilo?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • I Italia
 • L Liverpool
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • I Iris
 • L Lorenzo
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • I India
 • L Lima
 • O Oscar

Zo spel je Lilo met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Lilo in braille

l
i
l
o

Zo sein je Lilo in morsecode

· — · ·
· ·
· — · ·
— — —

Zo sein je Lilo met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Lilo bekijken?

Top 4 unisex met een L

Top 17 unisex met 4 letters