Charlie Geboortekaartje naam Charlie u2

Betekenis Charlie

Vrije man (niet van adel)
Meer informatie

Geslacht

Charlie wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Charlie is Engels en Germaans.

Charlie is afgeleid van de naam Karel

Naamsopbouw

Charlie is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, e) en 4 medeklinkers (c, h, r, l).

Populariteit van de naam Charlie

Charlie is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Charlie tussen 2013 en 2023. De naam Charlie is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Charlie is 163x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Charlie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Charlie is een superleuke en interessante genderneutrale naam. Er valt veel te vertellen over de naam Charlie. In Nederland wordt de naam Charlie door ouders ongeveer even vaak aan jongens als aan meisjes gegeven. In de Verenigde Staten was het tientallen jaren voornamelijk een jongensnaam. Maar de laatste 3 jaar geven de ouders in de VS de naam veel vaker aan een meisje dan aan een jongen. De naam Charlie is afgeleid van de naam Charles. En Charles is de Engelse variant van Karel. En de betekenis van Karel is dan weer 'Vrij man'. Charlie is ook een veel gebruikte koosnaam of bijnaam, bijvoorbeeld voor Charlotta, Charlotte en Charlene. Bekende dragers van de naam zijn onder andere Charlie Chaplin en Charlie Sheen. In Nederland is Charlie Dagelet een bekende actrice. Charlie Fischer was een personage in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden. Checkpoint Charlie was in de tijd van het verdeelde Berlijn met de muur tussen West en Oost Duitsland een van de negen controleposten op de grens van de Amerikaanse en de Russische sector. Charlie en de Chocoladefabriek is 1 van de meest bekende kinderboeken van Roald Dahl. Last but not least is Charlie een naam van fictieve personen in veel andere boeken en films, zoals Charlie Calvin in de Santa Claus films, en Charlotte "Charlie" Duncan in de televisieserie Good Luck Charlie

Beroemdheden met de naam Charlie

Charli D'Amelio
Social Media Celeb

Charli Grace D'Amelio is een Amerikaanse socialmediapersoonlijkheid en danseres. Ze was meer dan tien jaar een competitieve danseres voordat ze haar carrière op sociale media begon.

Charlie Dagelet
Actrice

Charlie Chang Dagelet is een Nederlands actrice. Ze is onder andere bekend van televisieseries, waaronder Hotnews.nl. Dagelet is de dochter van de acteur Hans Dagelet en de altvioliste Esther Apituley; Dokus en Tatum Dagelet zijn haar halfzussen, Monk en Mingus Dagelet zijn haar broers.

Charlie Sheen
Acteur

Charlie Sheen, artiestennaam van Carlos Irwin Estevez, is een Amerikaans film- en televisieacteur. Hij is de jongste zoon van acteur Martin Sheen en broer van Emilio Estevez. Sheen speelde in vele films en televisieseries, waaronder Platoon, The Wraith en Wall Street.

Charlie Chaplin
Acteur

Charles Spencer Chaplin was een Engelse artiest, acteur, regisseur, componist en komiek. Daarnaast deed hij ook nog aan pantomime en vaudeville. Hij was in de tijd van het ontstaan van de bioscoopfilm in de Verenigde Staten een van de beroemdste filmsterren ter wereld. Later werd hij ook filmregisseur.

Boeken met de naam Charlie

Charlie en ik
Auteur: Mark Lowery

Charlie en ik van Mark Lowery Een ontroerend én grappig verhaal over familie, moed en loslaten Charlie is anders dan gewone kinderen. Hij is er eentje uit duizenden, zo niet miljoenen. Sterker nog, hij is er een uit een charliejoen. Een charliejoen is overigens een getal dat hij zelf heeft bedacht, met een waarde van oneindig plus één. Ik heb hem geprobeerd uit te leggen dat dat niet mogelijk is, eentje meer dan oneindig. Oneindig betekent al dat het eindeloos is. Maar toen noemde Charlie me een bananenkop. Martins jongere broertje Charlie is een wonderkind. Veel te vroeg geboren overleefde hij tegen alle verwachting in, en Martin moest er altijd zijn om op hem te letten. Hun moeder noemt hem een 'vrije geest', maar Martin vindt 'prettig gestoord' meer geschikt. Martin neemt zijn broertje mee op een geheime expeditie naar Cornwall, waar ze veertien maanden geleden een idyllische familievakantie doorbrachten. Deze keer gaan ze zonder ouders en zonder toestemming en dan is 596 kilometer reizen niet makkelijk. Onopgemerkt hun bestemming bereiken is moeilijk met Charlie, die de gewoonte heeft om in de problemen te raken. Als Martins werkelijke, hartverscheurende beweegredenen zichtbaar worden, realiseert hij zich dat hij niet altijd voor Charlie kan zorgen. Soms heeft hij zelf ook zorg nodig.

Films met de naam Charlie

Charlie (serie)

Charlie leeft twee verschillende levens. Als verpleegster werkt ze op de spoedeisende hulp in een grootstedelijk ziekenhuis, waar zij het verschil maakt tussen leven en dood. Op de afdeling wordt de no-nonsense en krachtige Charlie door zowel collega als patiënt gerespecteerd, maar ook gevreesd vanwege haar bijtende humor en antiautoritaire houding. In haar andere leven is ze drugsverslaafd. Ze steelt medicijnen uit het ziekenhuis en liegt tegen iedereen om haar geheim te bewaren. Ook tegen haar man en twee dochtertjes. In dit eerste seizoen probeert Charlie haar twee levens in balans te houden, maar dat is niet makkelijk...

Namen die lijken op Charlie

Charles   -   Charley   -   Charline   -   Charlize   -   Charly

Hoe spel ik de naam Charlie?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • L Liverpool
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • H Hidde
 • A Ali
 • R Ruben
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • H Hotel
 • A Alfa
 • R Romeo
 • L Lima
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Charlie met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Charlie in braille

c
h
a
r
l
i
e

Zo sein je Charlie in morsecode

— · — ·
· · · ·
· —
· — ·
· — · ·
· ·
·

Zo sein je Charlie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Charlie bekijken?