Ava

Betekenis Ava

Stem/geluid, De Begeerde, De Leven Gevende, Leven

Geslacht

Ava wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ava is Hebreeuws

Naamsopbouw

Ava is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 1 medeklinker (v).

Populariteit van de naam Ava

Ava is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2020. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Ava tussen 2013 en 2020. De naam Ava is minder populair geworden.

  • Ava is 72x gegeven als voornaam in 2020

Palindroom

De naam Ava is een palindroom (spiegelwoord). Dat wil zeggen dat als je 'Ava' achterstevoren leest, de uitkomst hetzelfde is.

Geboortekaartjes met de naam Ava

Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Ava kan verschillende herkomsten hebben. Het is waarschijnlijk dat de naam Ava een van de variaties is van de naam Eva. Dan is de oorsprong Hebreeuws. De naam Eva wordt in sommige landen uitgesproken als Efa, Eva, Hava, Ava (Eva, Hava). De naam Ava is ook mogelijk van oorsprong van Duitse afkomst. De naam Ava is een van de moderne opnames van het Duitse Awa, die verschillende opnamemogelijkheden heeft (Avo, Awa, Auwo, Ouwo, Ouvo, Owo, Ovo, Ova), die geen exacte betekenis heeft, maar er zijn veel uitspraakvariaties - Ava, Afa, Avo, Auvo, Ovo, Ovo, Ava. Het element "aw / av-" werd in sommige Duitse namen gebruikt in de 8e-9e eeuw, bijvoorbeeld Avagisa, Avuldis, Awanpurc, Auwanildis, waar het "stromend water" of van de gotische awō - "grootmoeder" zou kunnen betekenen. Het is ook mogelijk dat de naam Ava de basis werd voor de Bretonse naam Aveline, die later de Engelse naam Evelyn werd. In dit geval heeft de naam Ava een identieke betekenis - "levend", "levenskracht", "leven". In de moderne uitspraak kan de naam Ava variaties hebben - Ava, Aava, Ava, Afa. Bekend uit 2009 is de variatie van de naam in de film "Avatar". Zij was de moedergodin, die het leven op de hele planeet belichaamt. De naam is de afgelopen decennia weer populair geworden in het Westen. Een van de mogelijke factoren van de groeiende populariteit in Engelssprekende landen is mogelijk dat het de naam is van de dochter van de beroemde gitarist van de Amerikaanse rockband "Bon Jovi", die de naam Ava aan zijn in 1997 geboren dochter gaf. En een ander beroemd stel, acteur Ryan Phillip en actrice Reese Witherspoon, die beiden in de film Cruel Intentions uit 1999 speelden en ook hun dochter Ava noemden, wakkerde de interesse in deze naam aan. Verder is Ava Gardner een beroemde actrice met deze naam.

Beroemdheden met de naam Ava

Ava Sambora
Actrice
Ava Max
Zangeres
Ava Gardner
Actrice

Namen die lijken op Ava

Avalynn   -   Avye   -   Eva   -   Evi   -   Evy   -   Iva   -   Ivy

Naamdag van Ava

29 april

Hoe spel ik de naam Ava?

Internationaal alfabet

  • A Amsterdam
  • V Valencia
  • A Amsterdam

Nederlands alfabet

  • A Anna
  • V Victor
  • A Anna

NAVO-alfabet

  • A Alfa
  • V Victor
  • A Alfa

Zo spel je Ava met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter v
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Ava in braille

a
v
a

Zo sein je Ava in morsecode

· —
· · · —
· —

Zo sein je Ava met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter v
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ava bekijken?