Felicia Geboortekaartje naam Felicia m2

Betekenis Felicia

Geluk Brengend, Gelukkig, Vruchtbaar
Meer informatie

Geslacht

Felicia wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Felicia is Latijn

Felicia is afgeleid van de naam Felix

Naamsopbouw

Felicia is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter F en is opgebouwd uit 4 klinkers (e, i, i, a) en 3 medeklinkers (f, l, c).

Populariteit van de naam Felicia

Felicia is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2018. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Felicia tussen 1996 en 2018.

 • Felicia is 25x gegeven als voornaam in 2018

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Felicia

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Felicia is een mooie, geluk brengende meisjesnaam Net als de naam Felice is de naam Felicia afgeleid van de naam Felix. De naam Felice is zowel een jongensnaam als een meisjesnaam van Spaanse, Italiaanse oorsprong. In Italië en Brazilië bijna altijd een jongensnaam, in de VS en België overwegend een meisjesnaam. In Frankrijk is de score 50-50, in Zwitserland weer 100% een naam voor een zoon. De naam Felice is afgeleid van de naam Felix. Felix komt van het Latijnse felix 'vruchtbaar, gelukkig, geluk brengend'. In de Romeinse tijd was Felix vaak de naam van slaven en vrijgelatenen (vergelijk Fortunatus); De bijnaam werd aangenomen door de Romeinse dictator Sulla (138-78 v. Chr.), die geloofde dat hij bijzonder gezegend was met geluk, geluk door de goden. In de Bijbel werd de naam gedragen door de gouverneur van Judea die Paulus gevangen zette. Daarna kwam hij reeds vroeg bij christenen voor. In het Nieuwe Testament komt de naam Felix voor als die van de stadhouder in Cesarea, Handelingen 23, 24. Heiligen: 1. De gunstige betekenis van de naam maakte Felix populair onder Engelssprekenden in de middeleeuwen, vooral onder christenen die zinspeelden op hun geluk bij het vinden van hun geloof; de naam is tot op heden gedragen door 5 pausen en 67 heiligen die in de Romeinse martyrologie worden vermeld. De naam zag later in de 19e eeuw een opleving in populariteit. Als naam wordt Felix soms geassocieerd met een kat, aangezien het Latijnse woord voor een kat 'felis' is; Felix the Cat is een stripfiguur. Terug naar Felicia.

Beroemdheden met de naam Felicia

Felicia van Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven
Prinses

Felicia Juliana Bénedicte Barbara (Amsterdam, 31 mei 2005), is de jongste dochter en kind van Prins Maurits en Prinses Marilène. Ze heeft een oudere zus, Anna en een oudere broer Lucas. Ze werd gedoopt op 5 februari 2006 in een kapel in het Paleis Het Loo. Haar peetouders zijn Prins Constantijn, Prins Floris en Barbara Ruding.

Felicia Sonmez
Journalist

Felicia Sonmez is een nationale politieke verslaggever die verslag doet van het laatste nieuws van het Witte Huis, het Congres en de campagne. Voorheen bracht ze meer dan vier jaar door in Peking, waar ze eerst werkte als correspondent voor Agence France-Presse en later als redacteur van het China Real Time Report van The Wall Street Journal. Ze bracht ook een jaar door in geavanceerde Chinese taalstudie als Blakemore Freeman Fellow aan de Tsinghua University. Van 2010 tot 2013 deed ze verslag van de nationale politiek voor TheWashington Post, begon als schrijver voor The Fix en deed verslag van het congres, de presidentsverkiezingen van 2012.

Felicia Pearson
Actrice

Felicia Pearson is een Amerikaanse actrice, rapper en schrijfster. Ze speelde Felicia "Snoop" Pearson on The Wire en schreef een memoires uit 2007, Grace After Midnight, waarin ze haar moeilijke jeugd en tijd in de gevangenis beschreef voor moord met voorbedachten rade.

Felicia Day
Actrice

Kathryn Felicia Day is een Amerikaans actrice. Zij speelde onder meer Vi, een van de meisjes met de potentie om de nieuwe vampire slayer te worden in de televisieserie Buffy the Vampire Slayer en Codex in de komedieserie The Guild. Ze maakte haar filmdebuut in de thriller Delusional uit 2000.

Boeken met de naam Felicia

Felicia heeft altijd geluk
Auteur: Judith van Helden

Felicia heeft een groot probleem, en dat is dat ze altijd geluk heeft. Haar ouders zijn nog altijd verliefd op elkaar, ze woont in een gezellige buurt, ze heeft pas een prijs gewonnen tijdens een danswedstrijd, ze is nooit ziek en ze heeft nog nooit iets gebroken. Haar liefste wens is dat ze ook een keer pech heeft, net als anderen. Het is gewoon oneerlijk dat ze daar niet over mee kan praten. Haar doel is om een keer géén geluk te hebben. Een super grappige graphic novel van Judith van Helden voor iedereen van 10 tot 12 jaar. Productspecificaties

Films met de naam Felicia

Felicia Impastato (2017)

Felicia Impastato heeft haar man en haar dappere activistische zoon verloren. Ze werden omgebracht door de maffia. Felicia probeert de herinnering aan hen levend te houden. Ze wordt de eerste vrouw in de Italiaanse geschiedenis die tegen de maffia getuigt.

Felicia's Journey (1999)

Een eenzame cateringmanager van middelbare leeftijd besteedt al zijn tijd aan het bestuderen van banden van een excentrieke tv-kok. Ondertussen komt een jonge vrouw vanuit Ierland op zoek naar haar vriend, die naar Engeland is verhuisd om een ​​baan te krijgen in een grasmaaierfabriek. Bij aankomst legt ze al vroeg contact met de cateraar, die haar een pension aanbeveelt. Hij heeft nu natuurlijk zijn zinnen gezet op deze vrouw. Een groot deel van het verhaal wordt verteld in flashbacks, die onthullen hoe elk van de personages groeide tot het punt waarop ze zichzelf nu bevinden.

Namen die lijken op Felicia

Delicia   -   Felice

Artikelen over de naam Felicia

Hoe spel ik de naam Felicia?

Internationaal alfabet

 • F Florida
 • E Edison
 • L Liverpool
 • I Italia
 • C Casablanca
 • I Italia
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • F Fatima
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • C Celine
 • I Iris
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • F Foxtrot
 • E Echo
 • L Lima
 • I India
 • C Charlie
 • I India
 • A Alfa

Zo spel je Felicia met gebarentaal.

gebarentaal letter f
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter c
gebarentaal letter i
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Felicia in braille

f
e
l
i
c
i
a

Zo sein je Felicia in morsecode

· · — ·
·
· — · ·
· ·
— · — ·
· ·
· —

Zo sein je Felicia met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter f
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter c
nautische vlag letter i
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Felicia bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een F

Top 10 meisjesnamen met 7 letters