Katie Kaart van Naam Katie

Betekenis Katie

Gezegend, Zuiver, Puur, Heilige (van het Griekse woord καθαρός (katharós))
Meer informatie

Geslacht

Katie wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Katie is Engels

Naamsopbouw

Katie is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, e) en 2 medeklinkers (k, t).

Populariteit van de naam Katie

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Katie in 2015. De naam Katie is in 2015 in populariteit gestegen.

 • Katie is 26x gegeven als voornaam in 2015

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Katie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Katie is een mooie, zuivere meisjesnaam. De naam Katie is, net als Kathy, Katy, Catie, Caty en Cathy, een verkorte versie van de naam Katharina of Catharina. Catharina of Catherina is een meisjesnaam van Griekse oorsprong en is afgeleid van het Griekse woord καθαρός (katharós), dat 'rein' of 'zuiver' betekent. Catherina kan dus vertaald worden als 'de reine, schone, zuivere'. Er bestaan veel varianten van de naam zoals Katarina, Katarine en Katharine. En dus veel verkorte versies, zoals Karin, Katrin, Kaja, Karin, Karina, Cajsa, Kajsa, Ina, Kaia en Kari. Katie is een zeer populaire naam in alle Engelstalige landen, van de VS tot Nieuw Zeeland. Zowel in België als in Nederland kiezen ouders vaker voor Katie, dan voor Katy. Bekende dragers van de naam vind je dan ook vooral in Engelstalige landen. De Amerikaanse actrices Katie Holmes en Katie Cassidy bijvoorbeeld, of de Britse zangeres Katie Melua of presentatrice Katie Piper.

Beroemdheden met de naam Katie

Katie Velghe
Schrijfster

Katie Velghe (1 januari 1966) is een Vlaams auteur van kinderboeken. Daarnaast schrijft ze ook boeken over gezin en relaties. Het boek 'Pepijn en het Wonderkabinet' van haar hand werd bekroond door de Kinder- en Jeugdjury 2007-2008.

Katie Couric
Presentatrice

Katherine Anne Couric (Arlington, Virginia, 7 januari 1957) is een Amerikaans journaliste, presentatrice en auteur. Ze werkt als correspondent voor ABC News, met bijdragen voor ABC World News, Nightline, 20/20, Good Morning America, This Week en voor primetime nieuwsspecials. Tijdens de opening van de Olympische Winterspelen 2018 twitterde ze dat Nederlanders schaatsend naar hun werk gaan, iets wat gelijk viral ging.

Katie Bell
Personage

Katie Bell is een jager uit het zwerkbalteam van Griffoendor. Wanneer Harry Potter in zijn zesde jaar Zwerkbalaanvoerder wordt, is Katja de enige overgeblevene van de teamsamenstelling van de jaren ervoor. Ze blijft in het team samen met onder andere Ginny Wemel.

Katie Pruitt
Zangeres

Katie Pruitt (Atlanta, 4 maart 1994) is een Amerikaans singer-songwriter. Ze won in 2017 de Holly Prize, een prijs die jaarlijks in de Verenigde Staten wordt uitgereikt aan all-in-one songwriters. In 2020 verscheen haar debuutalbum Expectations.

Katie Cassidy
Actrice

Katherine Evelyn Anita Cassidy (Los Angeles, 25 november 1986), ook bekend als Katie Cassidy, is een Amerikaans actrice en zangeres. Ze maakte in 2003 haar acteerdebuut als een jongere versie van Candace 'C.D.' DeLorenzo (Tracey Needham) in een aflevering van de misdaadserie The Division. Haar filmdebuut volgde in 2006, als Tiffany in de horror-thriller When a Stranger Calls.

Katie Piper
Model

Kate Elizabeth (Katie) Piper (Andover (Hampshire), 12 oktober 1983) is een Britse presentatrice, campagnevoerster voor liefdadigheid en voormalig fotomodel. Ze begon haar media-carrière in 2006 als fotomodel en presentator op internet- en satellietkanalen en hoopte deze verder uit te bouwen, maar in maart 2008 kreeg haar leven een dramatische wending toen ze het slachtoffer werd van een aanval met zwavelzuur. De aanval was opgezet door haar ex-vriend, Daniel Lynch, en uitgevoerd door diens handlanger, Stefan Sylvestre. Als gevolg ervan liep Piper zware brandwonden op aan haar gezicht, bovenlichaam en handen en raakte blind aan haar linkeroog.

Katie Melua
Zangeres

Ketevan (Katie) Melua (Koetaisi, Georgië, 16 september 1984) is een Britse zangeres en muzikante met roots in Georgië. Op 19 maart 2005 kwam haar grootste droom uit door samen met overgebleven leden van de Britse rockband Queen het nummer Too Much Love Will Kill You ten gehore te brengen op een anti-AIDS-concert in Zuid-Afrika. Het concert bracht een recordbedrag in de strijd tegen aids/hiv op.

Namen die lijken op Katie

Kaat   -   Kate   -   Katla   -   Kato   -   Katy   -   Kit   -   Kito   -   Kitty

Hoe spel ik de naam Katie?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • A Amsterdam
 • T Tripoli
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • A Ali
 • T Tamara
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • A Alfa
 • T Tango
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Katie met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter a
gebarentaal letter t
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Katie in braille

k
a
t
i
e

Zo sein je Katie in morsecode

— · —
· —
· ·
·

Zo sein je Katie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter a
nautische vlag letter t
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Katie bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een K

Top 10 meisjesnamen met 5 letters