Rune Geboortekaartje naam Rune u2

Betekenis Rune

Geheim, Toverformule (van de Oud-Noorse naam Rúni en komt van het Oudnoors *rûn (meervoud rûnar) 'runen, letters, wetenschap, toverformule')
Meer informatie

Geslacht

Rune wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Rune is Scandinavisch

Naamsopbouw

Rune is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (u, e) en 2 medeklinkers (r, n).

Populariteit van de naam Rune

Rune is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Rune tussen 2022 en 2023.

 • Rune is 23x gegeven als voornaam in 2023

Rune wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rune

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rune is een Scandinavische jongens en meisjesnaam. De naam Rune is in de Noordelijke landen zoals Noorwegen en Denemarken een typische jongensnaam. Maar in Nederland en België geven 1 op de 4 ouders de naam Rune aan hun dochter. Rune is afgeleid van de Oud-Noorse naam Rúni en komt van het Oudnoors *rûn (meervoud rûnar) 'runen, letters, wetenschap, toverformule', vergelijkbaar met het Middelnederlands rûne 'geheim overleg', Gotisch rûna 'geheim', Oudgotisch Runilo. Waarschijnlijk oorspronkelijk een Keltisch woord, Oudiers rûn 'geheim'. De naam betekent dus Geheim. Een vrouwelijke variant van de naam is Runa. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Deense DJ Rune RK, de Noorse voetballers Rune Bratseht en Rune Jarstein en de Zweedse componist Rune Gustafsson. Verder is Rune Haako een personage in Star Wars. De naam Rune komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij de Vlaamse singer/songwriter Anne Rune.

Beroemdheden met de naam Rune

Anne Rune
Zangeres

Anna Rune is een Vlaamse singer-songwriter. Haar vader is violist bij het gerenommeerde barokorkest Il Fondamento en haar moeder speelt fluit. In 2011 won ze de Belgische editie van Kunstbende en in 2012 de SABAMprijs tijdens het internationale muziekfestival. In 2015 won ze de vierde editie van de beste singer-songwriter van Nederland. Ze mocht hieraan deelnemen omdat ze tijdens de wedstrijd in Rotterdam woonde en studeerde. Als gevolg hiervan speelde ze in 2015 onder andere op Pinkpop en Sziget.

Rune Haako
Personage

Rune Haako is een personage in de Star Wars saga. Haako is vooral te zien in Star Wars: Episode I: The Phantom Menace en is constant aan de zijde van onderkoning Nute Gunray. Haako is ook te zien in Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith.

Rune RK
DJ

Rune Reilly Kölsch, beter bekend als Rune RK, is een Deense dj en muziekproducent. Hij werd bekend met het nummer "Calabria". In 2016 scoorde Kölsch in Nederland en België een hit met het dancenummer Grey.

Rune Massing
Badminton speler

Rune Massing (Leeuwarden, 18 augustus 1980) is een Nederlandse rechtshandige badminton-speler, die zowel in het dubbel- als in het enkelspel speelt. Massing heeft een Indonesische vader die hem vanaf zijn zesde badminton met de paplepel ingoot. Zodoende werd hij op zijn dertiende voor het eerst nationaal jeugdkampioen.

Namen die lijken op Rune

June   -   Lune   -   Rana   -   René   -   Rens   -   Ron

Hoe spel ik de naam Rune?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • U Uppsala
 • N New York
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • U Ursula
 • N Naomi
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • U Uniform
 • N November
 • E Echo

Zo spel je Rune met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter u
gebarentaal letter n
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Rune in braille

r
u
n
e

Zo sein je Rune in morsecode

· — ·
· · —
— ·
·

Zo sein je Rune met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter u
nautische vlag letter n
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rune bekijken?

Top 4 unisex met een R

Top 17 unisex met 4 letters