Pola Geboortekaartje naam Pola m2

Betekenis Pola

Pola is een Poolse meisjesnaam. De naam is een afkorting van Apollonia, wat 'Tot Apollo behorend' betekent. Pola is ook een Arabische naam voor meisjes. De betekenis is dan`papaver`
Meer informatie

Geslacht

Pola wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Pola is Slavisch

Naamsopbouw

Pola is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter P en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, a) en 2 medeklinkers (p, l).

Populariteit van de naam Pola

Pola is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Pola tussen 2019 en 2023. De naam Pola is minder populair geworden.

 • Pola is 26x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 2x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Pola

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Pola is een mooie, veelzijdige en populiare meisjesnaam. Veelzijdig omdat Pola een voornaam is van Griekse oorsprong, en een Poolse en Spaanse vorm van de naam Apolonia, een vrouwelijke vorm van de oude Griekse naam Apollinaris, een naam afgeleid van de Griekse god Apollo. De heilige Apollonia was een vroegchristelijke martelaar die werd vereerd in de katholieke kerk en de patroonheilige van tandartsen en degenen die problemen hadden met hun tanden. De naam wordt momenteel veel gegeven aan meisjes in Polen. De naam Pola is ook een Arabische meisjesnaam en betekent "papaver". Pola is een internationale naam die nog steeds de femme fatale uitstraling draagt ​​van de in Polen geboren stille schermvamp Pola Negri, de hele geboortenaam was Apolonia. Zelden gebruikt, kon ze zich bij de zussen Lola en Nola voegen. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Pola Negri (actrice) en Pola Kinski, ook actrice

Beroemdheden met de naam Pola

Pola Raska
Actrice

Apolonia "Pola" Raksa is een Poolse filmster, zanger en model die vooral populair was in Polen en in het buitenland in de jaren zestig en zeventig. Geboren aan Edward Raksa, werd Pola geboren in Lida.

Pola Kinski
Actrice

Pola Kinski (geboren Pola Nakszynski, 23 maart 1952) is een Duitse actrice. Zij is de eerstgeboren dochter van de Duitse acteur Klaus Kinski.

Boeken met de naam Pola

Pola
Auteur: Marcel Ruijters

Pola, het pientere meisje uit Het 9e Eiland is opgegroeid tot een jonge vrouw. Op zoek naar de liefde verlaat ze haar eiland. Maar wat moet ze op het vasteland, waar de wereld gek geworden is? Men heeft er de klok teruggezet naar het jaar 1913! Pola’s grillige pad kruist dat van vele vreemde figuren: een eeuwenoude kaartenmaker, een avant-garde dichter, communisten, opdringerige mimes en de rijkste man op aarde. Pola is een van Ruijters’ beste werken tot nu toe en het vervolg is al in voorbereiding... Marcel Ruijters (1966) maakt sinds midden jaren tachtig furore als Nederlands meest originele en eigenzinnige alternatieve stripmaker.

Films met de naam Pola

Pola X

Pola X is een Franse dramafilm uit 1999, geregisseerd door Leos Carax en met Guillaume Depardieu, Yekaterina Golubeva en Catherine Deneuve in de hoofdrol. De film is losjes gebaseerd op de Herman Melville-roman Pierre: or, The Ambiguities.

Namen die lijken op Pola

Lola   -   Nola   -   Polly   -   Poly   -   Sola   -   Zola

Hoe spel ik de naam Pola?

Internationaal alfabet

 • P Paris
 • O Oslo
 • L Liverpool
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • P Patrick
 • O Omar
 • L Lorenzo
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • P Papa
 • O Oscar
 • L Lima
 • A Alfa

Zo spel je Pola met gebarentaal.

gebarentaal letter p
gebarentaal letter o
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Pola in braille

p
o
l
a

Zo sein je Pola in morsecode

· — — ·
— — —
· — · ·
· —

Zo sein je Pola met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter p
nautische vlag letter o
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Pola bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een P

Top 10 meisjesnamen met 4 letters