Lia Geboortekaartje naam Lia m2

Betekenis Lia

Vermoeid, Leeuwin (van Leah), God is mijn eed (van Elizabeth), Gretig (van Amelia), Opgedragen aan Jupiter (van Julia), Ingetogen
Meer informatie

Geslacht

Lia wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Lia is Italiaans

Naamsopbouw

Lia is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, a) en 1 medeklinker (l).

Populariteit van de naam Lia

Lia is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Lia tussen 2018 en 2023. De naam Lia is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Lia is 34x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Lia maak je ook deze babynaam:
Ali

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Lia

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Lia is een mooie, korte en dus hippe meisjesnaam. De naam Lia is bijna altijd een afkorting van een andere naam. Bijvoorbeeld een verkorte vorm van Cornelia, Julia, Edsilia, Ophilia, Odelia, Magnolia en andere namen. De herkomst en dus de betekenis van de naam is afhankelijk van de naam waarvan Lia de afkorting is. Daarnaast is Lia ook nog eens een variant van de Hebreeuwse naam Lea, Leah en Liyah. Als laatste is Lia ook een koosnaam voor de naam Elisabeth. Lia heeft dus verschillende betekenissen, b.v. "moe", "koe", "leeuwin" of "meesteres" (van Leah), "God is overvloed" of "God is mijn eed" (van Elizabeth) en "van de familie Aemilius", "rivaal" of "gretig ” (van Amilia). Trouwens, Lia betekent "van de familie van de Julii", "opgedragen aan Jupiter" of "toegewijd aan Zeus" (van Julia). Er bestaan veel varianten van de naam. En er zijn verschillende manieren om Lia te spellen. In het Spaans zou de i in Lia bijvoorbeeld worden afgelast als Lía (deze spellingsvariant bestaat ook in Nederland en België). Andere versies zijn Liah, Liya, Liyah, Lya, Leah, Lea, Leea, Leeah of Leia. Omdat de naam zelf al een afkorting is, zijn er een paar bijnamen zoals Lili, Lala of Lee. De naam Lia wordt ook regelmatig gekozen in combinatie met een andere naam. In Nederland vind je onder meer combinaties met Andrea, Victoria, Marika, Emele, Marie, Mabel, Rose, Marina, Viviana of Joëlle. Bekende dragers van de naam Lia zijn onder meer Olympisch zwemmer Lia Neal, social celeb Lia Marie Jones en de Japanse zangeres Lia. In België is Lia Lee een bekende actrice. Meest bekende drager in Nederland is waarschijnlijk journaliste voor het NOS journaal Lia van Bekhoven. Lia is ook een plaats in Noorwegen.

Beroemdheden met de naam Lia

Lia Roefs
Politica

Cornelia Wilhelmina Josepha Maria (Lia) Roefs (Oss, 27 april 1955) is een Nederlands politica namens de PvdA. Sinds 2 juli 2021 is zij lid van de Gedeputeerde Staten van Limburg. Van 27 oktober 2004 tot 17 juni 2010 was zij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Lia Marie Jones
Social Media Celeb

Lia Marie Johnson is een Amerikaanse actrice, zangeres en internetpersoonlijkheid, die in 2014 door Adweek werd geprofileerd als een van de "10 grootste jonge sterren op YouTube". Ze kreeg voor het eerst erkenning voor haar werk op haar YouTube-kanaal, waar ze beroemd werd door het maken van sketches en songcovers.

Lia Neal
Zwemster

Lia Neal is een Amerikaanse zwemster. Ze vertegenwoordigde haar vaderland op de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen en op de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro.

Lia Lee
Actrice

Lia Lee pseudoniem van Marie-José Van Raemdonck (Antwerpen, 30 november 1922 – aldaar, 9 mei 2011) was een Vlaamse actrice. Lee is het meest bekend van haar rol van Valerie in Slisse & Cesar en Marie Van Mechelen uit Het Pleintje.

Lia Dorana
Cabaratier

Lia Dorana, pseudoniem van Beppy van Werven (Den Haag, 18 juli 1918 – Lage Vuursche, 4 december 2010[1]), was een Nederlands cabaretière, zangeres en actrice.

Lia van Bekhoven
Journalist

Lia van Bekhoven (Oosterhout, 5 april 1953) is een Nederlands journaliste, auteur en correspondente voor radio en televisie.

Films met de naam Lia

Lia (2018)

Lia is een Braziliaanse miniserie geproduceerd door RecordTV en Casablanca. De serie is gemaakt door Paula Richard. Het ging in première op 26 juni 2018 en eindigde op 9 juli 2018. Bruna Pazinato speelt de hoofdrol. Lia is een sterke en goedhartige jonge vrouw die ondanks de tegenslagen in haar leven altijd in liefde is blijven geloven. Nadat ze als kind haar moeder heeft verloren , wordt ze verliefd op Jacó, maar hij heeft alleen oog voor haar zus, Raquel.

Lia (2015)

Lia is een film uit 2015 van regisseur Ethosheia Hylton. Lia is een 15-jarig meisje met de sikkelcelziekte, die niets liever wil dan een normale tiener te zijn. Lia heeft genoeg van haar overbezorgde moeder en haar ziekte en blijft op een dag laat weg met haar vrienden in de hoop haar geheime verliefdheid Ryan te zien...

Lia (2011)

Een filmisch portret van Lia van Leer. Nadat ze al vroeg in de jaren vijftig haar passie voor cinema had ontwikkeld, richtten zij en haar man Wim verschillende filmclubs op en richtten in 1960 het Israel Film Archive op. Deze werden gevolgd door bioscoopzalen in Haifa, Tel Aviv en Jeruzalem, evenals vele andere initiatieven.

Geografie met de naam Lia

Plaats: Lia

Lia is een plaats in de Noorse gemeente Sør-Fron, provincie Innlandet. Lia telt ongeveer 250 inwoners en heeft een oppervlakte van 0,69 km².

Namen die lijken op Lia

Kia   -   Lea   -   Lee   -   Li   -   Lian   -   Liana   -   Lianne   -   Liara   -   Lien   -   Lila   -   Lilo   -   Lily   -   Lina   -   Line   -   Linn   -   Lio   -   Lis   -   Lisa   -   Lise   -   Liv   -   Liva   -   Livi   -   Liya   -   Liz   -   Liza   -   Lize   -   Lizz   -   Lo   -   Loa   -   Lot   -   Lou   -   Lua   -   Lux   -   Luz   -   Lyo   -   Mia   -   Pia   -   Tia

Hoe spel ik de naam Lia?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • I Italia
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • I Iris
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • I India
 • A Alfa

Zo spel je Lia met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Lia in braille

l
i
a

Zo sein je Lia in morsecode

· — · ·
· ·
· —

Zo sein je Lia met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Lia bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 3 letters