Mien Geboortekaartje naam Mien u2

Betekenis Mien

Hij die beschermd (van Jacomina), Held Van Het Leger (van Hermina), Jasmijn (van Yasmina), Wilskrachtige beschermer (van Wilhelmina), de Heer toebehorend (van Dominicus)
Meer informatie

Geslacht

Mien wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Mien is Nederlands

Naamsopbouw

Mien is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, e) en 2 medeklinkers (m, n).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Mien maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Mien

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Mien is een mooie meisjesnaam en jongensnaam, een echte uniseks naam dus!. Als vrouwelijke naam is Mien een afkorting van verschillende namen eindigend op mina. Bijvoorbeeld van Jacomina, Hermina, Yasmina of van Wilhelmina, Als mannelijke naam is het vaak een verkorting van Dominicus (Zuid-Nederlands). Ook in diverse Aziatische landen is Mien een jongensnaam. Bekende dragers van de naam zijn onder meer tuinarchitekte Mien Ruys, wielrenster Mien den Bree en schrijfster Mien van 't Sant. De meest bekende drager van de naam in Nederland en België is misschien wel het personage Mien Dobbelsteen uit de populaire tv serie Zeg eens Aaaa.

Beroemdheden met de naam Mien

Mien van Bree
Wielrenner

Wilhelmina Elizabeth (Mien) van Bree (Loosduinen, 24 april 1915 – Den Haag, 4 augustus 1983) was een Nederlandse wielrenster. Zij wordt beschouwd als pionier van het vrouwenwielrennen in Nederland.

Mien Dobbelsteen
Personage

Mien Dobbelsteen is een personage uit de Nederlandse televisieserie Zeg 'ns Aaa uit de jaren 80. Deze rol werd vertolkt door actrice Carry Tefsen.

Mien Ruys
Architecte

Wilhelmina Jacoba Mien Ruys, (Dedemsvaart, 12 april 1904 - Dedemsvaart, 9 januari 1999), was een internationaal bekende Nederlandse tuinarchitect.

Mien van den Berg
Atlete

Jacomina Elisabeth Sophia (Mien) van den Berg (Den Haag, 28 december 1909 - aldaar, 14 november 1996) was een Nederlandse gymnaste. Zij maakte deel uit van de turnploeg die goud won tijdens de Olympische Zomerspelen 1928 van Amsterdam. De dames van deze ploeg waren de eerste Nederlandse vrouwelijke olympische kampioenen.

Mien van 't Sant
Schrijfster

Mien van ‘t Sant (geboren als Aartje Wilhelmina van Bommel) (Gorinchem, 23 februari 1901 – Leersum, 9 augustus 1994) was een Nederlands schrijfster van streekromans voor meisjes en vrouwen. Van 't Sant schreef een groot aantal streekromans die na de Tweede Wereldoorlog een grote populariteit kenden; haar boeken werden uitgegeven in voor Nederland ongekend hoge oplagen van vijfentwintig tot dertigduizend exemplaren

Mientje Ter Dam-Pooters
Verzetsstrijder

Alberdina Wilhelmina Christina (Mientje) ten Dam-Pooters (Amsterdam, 4 januari 1917 – aldaar, 29 januari 2016) was een Nederlandse verzetsstrijdster. Na de oorlog bleef ze nog lange tijd lezingen houden op bijvoorbeeld scholen. Tot op hoge leeftijd streed ze tegen onrechtvaardigheid en discriminatie.

Boeken met de naam Mien

Mien, een vergeten geschiedenis
Auteur: Mariska Tjoelkere

Mien van Bree weet al jong dat ze anders is dan haar leeftijdgenootjes. Ze heeft grote dromen: ze wil kampioene worden op de fiets. Omdat Nederland maar niet kan wennen aan de vrouw in de sport verhuist Mien naar België, waar ze de ereplaatsen aaneenrijgt en met haar grote liefde een café uitbaat. In 1938 maakt Mien haar droom waar: ze wordt de eerste Nederlandse wereldkampioene wielrennen. Toch keert ze in augustus 1940 terug naar haar geboortedorp Loosduinen: haar ernstig zieke moeder heeft dringend zorg nodig. Mien probeert haar oude leven te vergeten, maar ze betaalt daar een hoge prijs voor. Mien is het meeslepende verhaal van een eigenzinnige vrouw die de conventies aan haar laars lapte. Tegelijk vertelt het de verbijsterende geschiedenis van de vrouwensport in Nederland, waar het credo 'al zijn het atleten, ’t blijven voor alles vrouwen' tot ver in de jaren tachtig gold.

Muziek met de naam Mien

Mien, waar is mijn feestneus?
Artiest: Lied Toon Hermans

Mien, waar is mijn feestneus? is een single van Toon Hermans. Het was veruit de grootste carnavalskraker van 1968.

Films met de naam Mien

Kees en Mien

KEES EN MIEN is een intieme, observerende en humoristische documentaire over de ontroerende relatie van de grootouders van filmmaker Ton van Zantvoort. Is het ware liefde of zijn ze de afgelopen 67 jaar zo met elkaar vergroeid dat een leven zonder elkaar simpelweg onbestaanbaar is? Hoewel Kees en Mien proberen gezond van geest en lichaam te blijven, kunnen ze niet voorkomen dat ze steeds verder vervreemd raken van de snel veranderende globaliserende en digitaliserende samenleving.

Namen die lijken op Mien

Fien   -   Lien   -   Maan   -   Mano   -   Manu   -   Mieke   -   Miel   -   Mies   -   Mina   -   Mink   -   Mint   -   Mon   -   Mona   -   Pien   -   Rien   -   Sien

Hoe spel ik de naam Mien?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • I Italia
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • I Iris
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • I India
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Mien met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Mien in braille

m
i
e
n

Zo sein je Mien in morsecode

— —
· ·
·
— ·

Zo sein je Mien met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Mien bekijken?

Top 5 unisex met een M

Top 17 unisex met 4 letters