Renea Geboortekaartje naam Renea u2

Betekenis Renea

Herboren
Meer informatie

Geslacht

Renea wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Renea is Frans

Naamsopbouw

Renea is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, e, a) en 2 medeklinkers (r, n).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Renea maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Renea

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Renea is een mooie en speciale meisjesnaam en jongensnaam. Overwegend geven ouders deze mooie naam aan een dochter. Maar bijvoorbeeld in Italië en Canada 3 van de 10 keer ook aan een zoontje. De naam Renea is een vrouwelijke naam van Franse oorsprong die 'wedergeboorte' of 'opnieuw geboren' betekent. Het is een variant van Renee, die is afgeleid van de oude Romeinse naam, Renatus. De betekenis is daarmee wedergeboren of herboren in het Latijn en Frans. Renatus is een voornaam van Latijnse oorsprong en betekent "wedergeboren" (natus = geboren). In het Italiaans, Portugees en Spaans bestaat het in mannelijke en vrouwelijke vormen: Renato en Renata. In het Frans zijn ze vertaald naar René en Renée. Renata is een veel voorkomende vrouwelijke naam in Tsjechië, Kroatië, Litouwen, Polen en Slowakije. De vrouwelijke Renate komt veel voor in het Duits, Nederlands en Noors. In Rusland zijn de namen Renat (Rus: Ренат) (meestal als Rinat) en Renata (Rus: Рената) wijdverbreid onder de Tataarse bevolking. De naam heeft een spirituele betekenis, d.w.z. wedergeboren worden met de doop, d.w.z. uit water en de Heilige Geest. Vanwege het belang van de doop werd het op grote schaal overgenomen door de vroege christenen in het oude Rome. Renea is, net als René en Renée, een uitstekende optie die de baby zal aanmoedigen om elke dag opnieuw te omarmen. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de actrices Renea Krier, en acteur Renea Amore. Twee beroemde mensen dragen de naam Renea als tweede naam. De Amerikaanse zangeres Moni Long (eigenlijke naam Priscilla Renea Hamilton) en zangeres Patina Miller (eigenlijke naam Patina Renea Miller).

Beroemdheden met de naam Renea

Renea Amore
Acteur

Renea Amore is een Amerikaans acteur. Hij is onder andere bekend van The Interview (2015).

Renea Runnels
Actrice

Renea Runnels is een Amerikaanse actrice. Ze speelt in meerdere series en films. Renea Runnels is onder andere bekend van de films A Federal Case (2008) en ATSN: Stop the Threat (2012).

Muni Long
Zangeres

Priscilla Renea Hamilton (geboren 14 september 1988), professioneel bekend als Muni Long (uitgesproken als "money long"), is een Amerikaanse zangeres en songwriter. Onder haar geboortenaam werd in 2009 haar solodebuut studioalbum, Jukebox, uitgebracht via Capitol Records. Vervolgens schreef ze het volgende decennium mee aan het schrijven van liedjes voor andere artiesten, waaronder de singles "California King Bed" van Rihanna, "Worth It " van Fifth Harmony, "Love So Soft" van Kelly Clarkson, "Imagine" van Ariana Grande en de wereldwijde hitlijst "Timber" van Pitbull featuring Kesha. Terugkerend naar haar carrière als soloartiest, werd haar tweede studioalbum, Coloured (2018), uitgebracht via Thirty Tigers en Sony Music, en zag Hamilton Americana en country soul-genres verkennen. Nadat ze de artiestennaam Muni Long had aangenomen, beleefde ze groot commercieel succes als onafhankelijk artiest met de single "Hrs and Hrs", die de top 20 bereikte in de Billboard Hot 100; wat er uiteindelijk toe leidde dat ze een platencontract tekende bij Def Jam Recordings. In 2023 won ze de Grammy Award voor beste R&B-uitvoering voor "Hrs and Hrs". Ze heeft gedurende haar carrière nog drie andere Grammy Award-nominaties ontvangen, onder meer voor Best New Artist, Best R&B Song ("Hrs & Hrs") en een nominatie voor Album of the Year door haar werk aan Back of My Mind (2021) van H.E.R.

Patina Miller
Zangeres

Patina Renea Miller is een Amerikaanse actrice en zangeres. Millers doorbraakrol was de oorsprong van de rol van discodiva-wannabe Deloris Van Cartier in de West End- en Broadway-producties van Sister Act in 2009 en 2011, waarvoor ze respectievelijk een Laurence Olivier Award- en Tony Award-nominaties verdiende. Ze speelde ook de hoofdrol in de Broadway-revival van Pippin in 2013, waarvoor ze de Tony Award voor beste actrice in een musical won. Later keerde ze terug naar Broadway om te schitteren als de heks in de Broadway-revival in 2022 van de Stephen Sondheim-musical Into the Woods. Ze staat ook bekend om haar rol als Commander Paylor in The Hunger Games: Mockingjay-films en haar hoofdrol als Daisy Grant in het CBS-politieke drama Madam Secretary. Ze speelde ook in de PBS-serie Mercy Street (2017). In 2021 begon Miller de hoofdrol als Raquel "Raq" Thomas in het Starz televisiedrama Raising Kanan.

Organisaties met de naam Renea

Anti terrrosime eenheid: RENEA

Het Department of Neutralisation of Armed Elements (Albanees: Reparti i Neutralizimit të Elementit të Armatosur), algemeen bekend onder de afkorting RENEA, is de belangrijkste Albanese antiterroristische en kritieke incident responseenheid.

Namen die lijken op Renea

Rana   -   Randy   -   Rania   -   Rein   -   Renae   -   René   -   Renée   -   Renke   -   Renko   -   Rens   -   Renze   -   Renzo   -   Reon   -   Rinze   -   Ron   -   Ronan   -   Ronia   -   Ronin   -   Ronja   -   Ronny   -   Rune

Hoe spel ik de naam Renea?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • E Edison
 • N New York
 • E Edison
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • E Eva
 • N Naomi
 • E Eva
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • E Echo
 • N November
 • E Echo
 • A Alfa

Zo spel je Renea met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n
gebarentaal letter e
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Renea in braille

r
e
n
e
a

Zo sein je Renea in morsecode

· — ·
·
— ·
·
· —

Zo sein je Renea met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n
nautische vlag letter e
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Renea bekijken?

Top 4 unisex met een R

Top 20 unisex met 5 letters