Emily Geboortekaartje naam Emily m2

Betekenis Emily

Rivaal, Wedijverend Mededinger, Zacht, Navolger, Vriendelijk
Meer informatie

Geslacht

Emily wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Emily is Engels

Naamsopbouw

Emily is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 3 medeklinkers (m, l, y).

Populariteit van de naam Emily

Emily is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Emily tussen 1995 en 2023. De naam Emily is minder populair geworden.

 • Emily is 344x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Emily maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 15x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Emily

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Emily is een mooie meisjesnaam. De naam Emily is afgeleid van de Romeinse familienaam Aemilius. De familie Aemilius was een vooraanstaande en machtige familie in het oude Rome. De naam kan afkomstig zijn van het Latijnse woord aemulus dat 'rivaal' betekent, of de Griekse term aimylos dat 'sluw' of 'overtuigend' betekent. De naam is erg populair in Engelstalige landen. Emily was de nummer 1 babynaam voor meisjes in Amerika van 1996 tot 2007. En stond constant in de top 10 van 1991 tot 2016. Maar ook in de rest van de wereld is de naam populair, en vaak is er ook een lokale variant. Hier zijn nog enkele vormen die over de hele wereld worden gezien: Eemeli (Fins) Emelie (Zweeds) Emili (Hongaars) Emilia (Portugees) Emilia (IJslands) Emilie (Frans) Emīlija (Lets) Emilis (Litouws) Emilia (Bulgaars) Emlyn (Welsh) Bekende drager van de naam is Emily Brontë, de schrijfster van Wuthering Heights. Verder vind je overal beroemde en bekende Emily's, omdat de naam zo populair is. En ook als personage is films, series en boeken vind je Emily terug. Meest bekend is wellicht Emily Gilmore, van de Gilmore Girls.

Beroemdheden met de naam Emily

Emily Dickinson
Dichteres

Emily Elizabeth Dickinson (10 december 1830 – 15 mei 1886) was een Amerikaanse dichteres wier werk tezamen met dat van Walt Whitman een nieuw tijdperk in de Amerikaanse poëzie inluidde: het modernisme. Hoewel ze een teruggetrokken leven leidde en gedurende haar actieve jaren weinig bekendheid verwierf, erkende men haar na haar dood als een van de belangrijkste en invloedrijkste figuren uit de Amerikaanse dichtkunst.

Emily Brontë
Schrijfster

Emily Jane Brontë (IPA: ˈɛmɪli dʒein ˈbɹɑnti) (Thornton, 30 juli 1818 – Haworth, 19 december 1848) was een Brits schrijfster. Ze was de middelste van de drie gezusters Brontë. Haar zusters Charlotte Brontë en Anne Brontë waren eveneens schrijfster; haar broer Branwell Brontë was schrijver en schilder. Brontë schreef poëzie en een roman, Wuthering Heights uit 1847. Dit boek behoort tot de klassiekers van de Engelse literatuur. Ze gebruikte net als haar twee zusters een mannelijk pseudoniem: Ellis Bell.

Emily Blunt
Actrice

Emily Olivia Laura Blunt (Londen, 23 februari 1983) is een Britse filmactrice. Ze won in 2007 een Golden Globe voor haar bijrol als Natasha in de televisiefilm Gideon's Daughter en werd dat jaar voor eenzelfde beeldje genomineerd voor haar bijrol als Emily in de tragikomediefilm The Devil Wears Prada. Ook werd ze in 2007 genomineerd voor zowel de BAFTA Award voor beste bijrolspeelster (voor The Devil Wears Prada) als voor die voor grootste vrouwelijk talent. Blunt won daarnaast meer dan vijf andere prijzen, waaronder een Saturn Award voor haar bijrol in de sciencefictionfilm The Adjustment Bureau (2011).

Emily Ratajkowski
Model

Emily O'Hara Ratajkowski is een Amerikaans fotomodel en actrice. Als actrice speelde ze de rol van Tasha in de Nickelodeon-serie iCarly.

Boeken met de naam Emily

Een portret van Emily Price
Auteur: Katherine Reay

'Een portret van Emily Price' van Katherine Reay is het perfecte vakantieleesvoer: een vrolijke feelgood roman die zich afspeelt in het zonnige Toscane. Emily Price houdt ervan om dingen op te knappen. Of het nu een beschadigde muurschildering is of het Italiaanse familierestaurant van haar nieuwe liefde Ben: Emily stort zich er met liefde op. Maar dan vraagt Ben haar ten huwelijk en vertrekt ze met hem naar Italië. Daar komt ze oog in oog te staan met haar kersverse schoonfamilie, bij wie zaken spelen die zich niet zo makkelijk laten repareren...

Emily's ei
Auteur: Annemie Heymans

Emily's ei is een royaal uitgevoerd prentenboek in zachte tinten over een klein meisje dat allerlei wonderlijke avonturen beleeft met een pop, een poes en een pinguin in een glazen fles. Voor kleuters en jonge kinderen die zich in de romantische, fantasierlijke sfeer kunnen verplaatsen.

Films met de naam Emily

Emily (2022)

Emiliy is een film uit 2022 van regisseur Frances O'Connor. De film is een biografie over het leven van de Engelse schrijfster Emily Brontë. Geboren in 1818 in het stadje Thornton is zij de middelste van de drie zussen Brontë, na Charlotte en voor Anne. Hun oudere twee zussen overlijden al op jonge leeftijd in 1825. Als kind verhuizen de zussen met hun broer Branwell en hun ouders naar Haworth, waar hun vader Patrick een positie als dominee bekleedt. Hier ontstaat ook het literaire talent van de zussen. Emily begint poëzie te schrijven en zal later bekend worden als schrijfster van 'Wuthering Heights', een klassieker van de Engelse literatuur. We volgen de reis naar het vrouw-zijn van een rebel en een buitenbeentje, één van 's-werelds beroemdste, mysterieuze en provocerende schrijfsters die op dertigjarige leeftijd te jong zal overlijden aan tuberculose.

Namen die lijken op Emily

Embla   -   Emilia   -   Emilie   -   Emilou

Hoe spel ik de naam Emily?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • M Madagaskar
 • I Italia
 • L Liverpool
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • M Mila
 • I Iris
 • L Lorenzo
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • M Mike
 • I India
 • L Lima
 • Y Yankee

Zo spel je Emily met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Emily in braille

e
m
i
l
y

Zo sein je Emily in morsecode

·
— —
· ·
· — · ·
— · — —

Zo sein je Emily met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Emily bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een E

Top 10 meisjesnamen met 5 letters