Kit Geboortekaartje naam Kit u2

Betekenis Kit

Puur, Zuiver (van Katharina), De aangewezene, volger van Christus (van Christopher)
Meer informatie

Geslacht

Kit wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Kit is Grieks

Naamsopbouw

Kit is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 2 medeklinkers (k, t).

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kit

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kit is een mooie meisjesnaam en jongensnaam, een uniseksnaam dus! In de UK en US overwegend een jongensnaam, als afkorting van Kristopher, in Denemarken en Argentinië bijna altijd een naam voor een dochtertje. In Nederland en België geven ouders de naam ook vaker aan een dochter, 2 van de 3 keer dat de naam geregistreerd wordt. Kit is een frisse, ouderwetse unisex-bijnaam met Britse accenten die tegenwoordig fris en modern klinkt. De betekenis van de naam “Kit” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Dit komt deels doordat Kit vaak een afgekorte versie is van een andere naam, bijvoorbeeld Kristopher of Katherine (en ook Kitty). De naam komt al eeuwen voor, denk bijvoorbeeld aan het personage Kit Nubbles in 'The Old Curiosity Shop' van Charles Dickens. Meer recent kennen we acteur Kit Harington, ook bekend als de dromerige Jon Snow in Game of Thrones. Hij heeft deze bijnaam een ​​nieuwe stijl en aantrekkingskracht voor jongens gegeven. Actrice Jodie Foster gebruikte de naam voor haar zoon Christopher "Kit" Foster (geboren in 2001). En meer BA-ers gaven deze korte pittige naam aan hun kindje. Kit Bomer (2005) is het zoontje van acteur Matt Bomer, Kit James Thornton (2015) zoontje van acteur James Thornton & Joanna Page, Kit Rooney (2016) zoon van voetballer Wayne Rooney en Kit Harry Francis Judd (2017) zoontje van McFly drummer Harry Judd... Verder is Kit een populaire naam bij schrijfers en regisseurs. We noemden al het personage Kit Nubbles in 'The Old Curiosity Shop' van Charles Dickens, maar ook "Kit" Walker Jr.aka The Phantom, is de superheld in het boek The Phantom. Er is zelfs een boek met de titel Kit and Kitty, een roman van R. D. Blackmore. Verder is Kit Ramsey het hoofdpersoon in de film "Bowfinger" en Kit aka Prince Charming een personage in Disney film Cinderella.

Beroemdheden met de naam Kit

Kit McClure
Muzikante

Kit McClure (Jersey City, 1951) is een Amerikaanse jazz-saxofoniste (altsaxofoon en tenorsaxofoon), tromboniste en bigband-leidster.

Kit Reed
Schrijfster

Kit Reed, geboren als Lillian Hyde Craig of Lilian Craig Reed, was een Amerikaanse auteur van zowel speculatieve en literaire fictie als psychologische thrillers onder haar pseudoniem Kit Craig.

Kit Harington
Acteur

Christopher "Kit" Harington (Acton, 26 december 1986) is een Brits acteur. Sinds 2012 heeft Harington een relatie met actrice en Game of Thrones tegenspeelster Rose Leslie. In 2021 speelt Harington de rol van Dane Whitman, beter bekend als ‘The Black Knight’, in Marvel studio’s Eternals.

Kit Culkin
Acteur

Christopher Cornelius Culkin is een Amerikaanse toneel- en filmacteur en voormalig manager. Hij is de vader van acteurs Macaulay Culkin, Rory Culkin en Kieran Culkin, en de oudere broer van actrice Bonnie Bedelia.

Boeken met de naam Kit

Kit en Kaat bakken voor de koning
Auteur: Jolanda Horsten

Kit en Kaat bakken voor de koning is een mooi kinderboek(6 tot 10 jaar) van Jolanda Horsten. Kaat loopt op te scheppen. ‘Kit en ik bakken voor de koning,’ zegt ze. Maar Sjoerd, uit hun klas, gelooft dat niet. ‘Bewijs het maar,’ zegt hij. Dat is wel een probleem. Lukt het Kit en Kaat om voor de koning te bakken?

Kit Katendrecht en de heksenjacht
Auteur: Lanny Lakenstra

Kitty Katendrecht is een doodgewoon meisje. Maar ze heeft één groot talent; Kitty kan beter kijken dan andere kinderen. Daarom ziet ze dingen gebeuren die niemand anders ziet. En dan verandert Kitty in Kit, een schoolmeisje met extra pit! En nu dit weer! Er vergaderen heksen in het Kralingse bos. Kitty Katendrecht heeft ze zelf gezien. Zij gaat er op af en wil de waarheid over de vrouwen in de wijde gewaden weten. Kits moeilijkste taak ooit, want hoe zien de heksen er overdag eigenlijk uit?

Kit and Kitty
Auteur: R.D. Blackmore

Kit and Kitty: a story of west Middlesex is een driedelige roman van R.D. Blackmore, gepubliceerd in 1890. Het speelt zich af in de buurt van Sunbury-on-Thames in Middlesex. De roman speelt zich af in en rond "Uncle Corny's" tuin in de buurt van Sunbury-on-Thames. Het verhaal draait om de liefde van Kit, de neef van de tuinder, voor Kitty, de dochter van een goede, maar dwaze wetenschapper, die erin is geslaagd zijn eigen leven en dat van zijn dochter zuur te maken door met een tweede vrouw te trouwen. Deze dame en haar zoon Donovan zijn de schurken van het verhaal, en door hun machinaties worden de arme Kit en Kitty gescheiden van elkaar...

Films met de naam Kit

Kit (1970)

Kit is een Bulgaarse film uit 1970. De Engelse titel was Whale. Een vissersboot komt terug naar de haven. Vissers zijn terneergeslagen, want ze hebben maar één heel klein visje gevangen. Om hun gezicht te redden, denken ze dat ze 300 kilo makreel aan boord van de boot hebben. In hun wil om een ​​succes te melden, besluit de havenadministratie het gewicht te verhogen. Dus de zeer kleine vis wordt schromelijk overdreven tot tonnen gordelbonito, vervolgens tot dolfijn en uiteindelijk tot een walvis. Wat resulteert in vieringen, onderscheidingen en onderscheidingen... Er is natuurlijk geen walvis. In plaats van een briljante weergave van een ongekend succes, maken de witte boorden een briljante weergave van hun ongeëvenaarde dwaasheid...

Kit Kittredge: An American Girl (2008)

Kit Kittredge: An American Girl is een film van regisseur Patricia Rozema uit 2008. Kit Kittredge, een vindingrijk jong meisje dat zich afspeelt in Cincinnati op het hoogtepunt van de Grote Depressie, helpt haar moeder een pension te runnen nadat haar vader zijn baan verliest. arme Kit en Kitty zijn gescheiden en ellendig gemaakt.

Namen die lijken op Kit

Kate   -   Kato   -   Katy   -   Kia   -   Kian   -   Kick   -   Kiet   -   Kik   -   Kiki   -   Kim   -   Kimi   -   Kimo   -   Kira   -   Kito   -   Kitty

Hoe spel ik de naam Kit?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • I Italia
 • T Tripoli

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • I Iris
 • T Tamara

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • I India
 • T Tango

Zo spel je Kit met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter i
gebarentaal letter t

Zo schrijf je Kit in braille

k
i
t

Zo sein je Kit in morsecode

— · —
· ·

Zo sein je Kit met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter i
nautische vlag letter t

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kit bekijken?

Top 9 unisex met 3 letters