Rayaan Geboortekaartje naam Rayaan u2

Betekenis Rayaan

Hemelpoort, Verfraaiend, Overvloedig, Hemels, vol water ((Arabisch: ريّان of ريان,)) Slim, Wijs (Perzisch, van de term rāyān (رایان)) Knap, mooi
Meer informatie

Geslacht

Rayaan wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Rayaan is Arabisch en Perzisch.

Naamsopbouw

Rayaan is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, a, a) en 3 medeklinkers (r, y, n).

Populariteit van de naam Rayaan

Rayaan is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Rayaan in 2023. De naam Rayaan is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Rayaan is 13x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rayaan

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rayaan is een mooie jongensnaam en meisjesnaam. In Europa zie dat het in Nederland, Engeland, Frankrijk en Italië 3 van de 4 keer een naam voor een zoontje is. In Oostenrijk en Scandivisiche landen als Zweden en Denemarken is het bijna altijd een naam voor een dochter. De naam Rayaan is een variant van de naam Rayan. De betekenis van de naam “Rayan” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Rayan (Arabisch: ريّان of ريان,), ook gespeld als Rayyan en Rayaan, is dus over het algemeen een voornaam van Arabische oorsprong, meestal mannelijk maar soms ook vrouwelijk, wat "bewaterd", "weelderig", "overvloedig" of "hemels" betekent bloem" in het Arabisch. In de islamitische traditie is het de naam van een van de poorten van Jannah, Al-Rayyan, waardoor alleen degenen die veel vasten op de Dag der Opstanding zouden binnenkomen. Rayan (Perzisch: رایان), ook gespeld als Ryan of Rayaan, is ook een Iraanse voornaam van Perzische oorsprong. Het is in de eerste plaats een mannelijke voornaam die "slim", "wijs" of "denker" betekent. In het Perzisch betekent de term rāyān (رایان) "wijs". Het is afgeleid van de wortel rāy (رای), wat "wijsheid" betekent, afkomstig uit het Midden-Perzische raynitan en komt voor in Avestan als raonat, uiteindelijk afgeleid van Roy of Ray in het Sanskriet, een eretitel of achternaam die wordt gegeven aan wijze heersers en soldaten. Het woord rāyāne (رایانه), met het achtervoegsel -e (ـه), is afgeleid van dezelfde wortel die door de Academie voor Perzische Taal- en Letterkunde moet worden geselecteerd als het Perzische woord voor "computer". Vanwege de gelijkenis met de Ierse en Engelse voornaam Ryan, is Rayan populair in de Iraanse diaspora, vooral onder Iraanse Amerikanen. In Nederland en België kiezen de meeste ouders voor de variant Rayan (ongeveer 3.000 keer), dan voor Rayaan (ongeveer 1.000 keer, dan voor Rayyan, en dan voor Rayyaan. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de acteur Rayaan Ali en cricketer Rayyaan Rhode. De naam Rayaan is ook populair bij schrijvers en regisseurs. Rayaan is de naam van de hoofdpersoon in de spannende Pakistaanse serie Naagin (2019). Rayaan is ook de naam van 1 van de hoofdpersonen in de Pakistaanse TV hit Ramz-e-Ishq.

Beroemdheden met de naam Rayaan

Rayaan Gandhy
Acteur

Rayaan Gandhy is een Indiase acteur en muzikant. Hij speelt onder meer in de film 'Being Cyrus'.

Rayaan Ali
Acteur

Rayaan Ali is een Franse acteur. Hij speelt in meerdere series en films, en is onder andere bekend van de films Amour & turbulences (2013) en Jimmy Will Play (2011).

Rayyaan Rhode
Cricketspeler

Rayyaan Rhode (geboren 11 februari 1998) is een Zuid-Afrikaanse cricketspeler. Hij maakte zijn eersteklas debuut op 6 februari 2020 voor North West in de CSA 3-Day Provincial Cup 2019-2020. Hij maakte zijn lijst A-debuut op 9 februari 2020 voor North West in de CSA Provincial One-Day Challenge 2019-2020.

Namen die lijken op Rayaan

Raeven   -   Raina   -   Raine   -   Raison   -   Ratna   -   Rayhan   -   Raylen   -   Rayman   -   Raymon   -   Rein   -   Reina   -   Reine   -   Reon   -   Reyna   -   Rhona   -   Rían   -   Riana   -   Rien   -   Riyaan   -   Roan   -   Roana   -   Roano   -   Robbin   -   Robijn   -   Róisín   -   Roldan   -   Rolden   -   Rolien   -   Romain   -   Ronny   -   Roshan   -   RosIyn   -   Roslin   -   Royden   -   Ryan

Hoe spel ik de naam Rayaan?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • A Amsterdam
 • Y Yokohama
 • A Amsterdam
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • A Ali
 • Y Yfke
 • A Ali
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • A Alfa
 • Y Yankee
 • A Alfa
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Rayaan met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter y
gebarentaal letter a
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Rayaan in braille

r
a
y
a
a
n

Zo sein je Rayaan in morsecode

· — ·
· —
— · — —
· —
· —
— ·

Zo sein je Rayaan met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter y
nautische vlag letter a
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rayaan bekijken?

Top 4 unisex met een R

Top 6 unisex met 6 letters