Bobbi Geboortekaartje naam Bobbi m2

Betekenis Bobbi

Schitterend Door Roem
Meer informatie

Geslacht

Bobbi wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Bobbi is Engels

Naamsopbouw

Bobbi is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, i) en 3 medeklinkers (b, b, b).

Populariteit van de naam Bobbi

Bobbi is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Bobbi tussen 2013 en 2023. De naam Bobbi is minder populair geworden.

 • Bobbi is 74x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Bobbi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Bobbi is een populaire en mooie meisjesnaam. Bobbi is een voornaam voor meisjes, zelden voor jongens. Overal ter wereld geven ouders de naam Bobbi bijna altijd aan een dochter. Alleen in Duitsland ligt de verhouding ongeveer op 50-50. Bij Bobbie liggen de verhoudingen al iets anders, al is dat ook overwegend een meisjesnaam. En Bobby is dan weer overwegend een jongensnaam. De naam Bobbi is een variant van de namen Bob of Bobbie; deze zijn afgeleid van de naam Robrecht. De naam Robrecht is een tweestammige Germaanse naam uit Rod-, Hrôth- 'roem' en -bert 'glanzend, stralend, schitterend'. De naam Robrecht betekent dus ongeveer 'schitterend door roem'. De eigenlijke Duitse vorm is Rupprecht; Robert is Nederduits en Nederlands en waarschijnlijk oorspronkelijk ook Noord-Frans (tal van namen herinneren daar nog aan een oorspronkelijk Germaanse bevolking). Door de Normandiërs kwam de vorm Robert althans naar Engeland, waar het een van de populairste namen werd. Andere verkorte varianten van de naam Robert zijn bijvoorbeeld Bob, Rob en Robin. Terug naar de naam Bobbi: De naam komt ook vaak voor in combinatie namen, zoals Bobbi-Ann, Bobbi Dean of Bobbi-Jean. Bobbi Lathan is een bekende actrice, Bobbi Brown een bekende zangeres (dochter van Whitney Houston en Bobby Brown) en Bobbi Gibb een kunstenaar.

Beroemdheden met de naam Bobbi

Bobbi Humphrey
Muzikante

Barbara Ann Humphrey (Marlin (Texas), 25 april 1950) is een Amerikaanse jazzmuzikante (zang, fluit, saxofoon), die souljazz, funk en fusionmuziek combineert in haar eigen crossoverstijl.

Bobbi Christina Brown
Zangeres

Bobbi Kristina Brown (Livingston, 4 maart 1993 – Duluth, 26 juli 2015) was een Amerikaanse actrice en tv-persoonlijkheid. Daarnaast trad ze ook op als zangeres samen met haar moeder Whitney Houston. Ze was een dochter van Bobby Brown.

Boeken met de naam Bobbi

Bobbi zet zijn schoen
Auteur: Monica Maes

De periode waarin Sinterklaas in het land is, is misschien wel de spannendste tijd van het jaar voor veel peuters en kleuters. Ook Bobbi vindt het reuzespannend dat hij zijn schoen mag zetten. Hij maakt een mooie tekening voor Sint en de pieten, en hij doet er een lekke¬re wortel bij voor het paard van Sinterklaas. En dan is het wachten maar...

Films met de naam Bobbi

Bobbi Kristina (2017)

Bobbi Kristina is een film over de dochter van Whitney Houston en Bobby Brown. Zoals de meeste kinderen van beroemde mensen groeide Bobbi Kristina Brown op in de schijnwerpers, heel vaak op het podium en op de rode loper met haar ouders Whitney Houston en Bobby Brown. Voor de meesten was ze gewoon 'de dochter van Whitney en Bobby', het kleine meisje achter de schermen zonder een andere identiteit dan het beeld dat de media en het publiek aan haar hechtten. Maar het onvertelde verhaal van Bobbi Kristina Brown is er een van avontuur, dromen, conflicten, doorzettingsvermogen, geloof, vriendschap en liefde - een liefde tussen moeder en dochter. Een liefde die vaak wordt onderbroken door succes, emotionele ontreddering en drugsverslaving, maar niettemin een onwankelbare, onvergelijkbare, onwankelbare liefde. Ons verhaal begint onmiddellijk na de dood van Whitney (Demetria McKinney) en neemt ons mee in Krissi's strijd om de dood van haar moeder en haar eigen leven te verwerken. Zelfs als ze in een steeds onstabielere relatie terechtkomt met Nick Gordon (Nadji Jeter), de jonge man met wie ze opgroeide en uiteindelijk verliefd werd. Zelfs als ze de pijn verdraagt ​​van een gespannen relatie met haar vader (Hassan Johnson) en tante Patricia Houston (Vivica A. Fox). Zelfs als ze haar eigen oorlog voert met verslaving en fysieke mishandeling. Voor de eerste keer wordt Krissi onthuld op een manier die de wereld nog nooit heeft gezien en misschien nooit zal vergeten: door de ogen van haar beste vrienden en degenen die haar goed kenden. 'Bobbi Kristina' stelt ons voor aan het meisje dat we dachten te kennen en de vrouw die we nooit hebben gezien.

Bobbi Jene (2017)

Bobbi Jene is een drama documentaire uit 2017 van regisseur Elvira Lind. Na een decennium van roem in Israël besluit de Amerikaanse danseres Bobbi Jene naar een nieuw niveau op te klimmen. Ze laat haar sterpositie bij de wereldberoemde Batsheva Dance Company achter zich en ook de liefde van haar leven om terug te keren naar de VS. Daar wil ze haar eigen grensoverschrijdende prestaties creëren. De film is een liefdesverhaal en portretteert de dilemma's en onvermijdelijke gevolgen van ambitie. Centraal staat de strijd van een vrouw voor onafhankelijkheid en haar poging om te slagen met haar eigen kunst in de uiterst competitieve danswereld.

Namen die lijken op Bobbi

Babs   -   Bibi   -   Bobbie   -   Bobby

Hoe spel ik de naam Bobbi?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • O Oslo
 • B Baltimore
 • B Baltimore
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • O Omar
 • B Bo
 • B Bo
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • O Oscar
 • B Bravo
 • B Bravo
 • I India

Zo spel je Bobbi met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter o
gebarentaal letter b
gebarentaal letter b
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Bobbi in braille

b
o
b
b
i

Zo sein je Bobbi in morsecode

— · · ·
— — —
— · · ·
— · · ·
· ·

Zo sein je Bobbi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter o
nautische vlag letter b
nautische vlag letter b
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Bobbi bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een B

Top 10 meisjesnamen met 5 letters