Jacqueline Geboortekaartje naam Jacqueline m2

Betekenis Jacqueline

Zij zal beschermen, Bezetter, Overwinnaar (Van het Hebreeuws יעקב‎ (“Ya’akov”))
Meer informatie

Geslacht

Jacqueline wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jacqueline is Frans en Hebreeuws.

Naamsopbouw

Jacqueline is een lange naam en bestaat uit 10 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 5 klinkers (a, u, e, i, e) en 5 medeklinkers (j, c, q, l, n).

Populariteit van de naam Jacqueline

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jacqueline tussen 1950 en 1984. De naam Jacqueline is in 1984 in populariteit gestegen.

 • Jacqueline is 189x gegeven als voornaam in 1984

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jacqueline

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jacqueline is een prachtige en klassieke meisjesnaam. De naam Jacqueline is een meisjesnaam die is afgeleid van Jacob. Het is ook de Franse vrouwelijke verkleinvorm van Jacques (= James). Van het Hebreeuws יעקב‎ (“Ya’akov”), van de Hebreeuwse wortel עקב (‘akev), hiel, omdat Jacob net achter Esau werd geboren en Esau's hiel vastgreep in een poging te voorkomen dat hij als eerste geboren zou worden. De naam is nog steeds zeer populair in de Verenigde Staten en Frankrijk. Maar ook in Zwitserland, Canada en Ierland geven ouders de naam graag aan een dochter. De naam werd in Engeland geïmporteerd door een Franse schoonzus van Henry V (bekend als Dame Jack) en had in de jaren twintig de Top 50 in dit land bereikt. Het is een van die namen met een heleboel verschillende spellingen, waarvan Jacqueline de meest voorkomende is. Varianten op de naam zijn onder andere: Jaclynn, Jaqueline, Jacquéline, Jacklyn, Jakelin, Jacquelyn, Jaqualeen, Jacelyn, Jackalynn, Jaklene. Voor de meeste Amerikanen herinnert de Franse Jacqueline zich nog steeds het Kennedy-tijdperk en zijn elegante First Lady. Leuke weetjes over de naam Jacqueline: De naam is zeer populair bij schrijvers, kunstenaars en regisseurs. Wist je dat er wel 5 films met de titel Jacqueline zijn gemaakt? En dat Jacqueline een beroemd olieverfschilderij van Pablo Picasso is? Jacqueline is verder zeer populair als naam van karakters en personages. Zo is Jacqueline "Jack" Barrett een hoofdpersonage op TV's "Jack & Jill", is Jacqueline een karakter in het boek "Le Medecin malgre lui" van Moliere en is Jacqueline Andrea Suzette "Jackie" Tyler een personage in TV's "Doctor Who". Jacqueline Beulah "Jackie" Burkhart is een karakter in de TV serie "That 70's Show", Jacqueline "Jackie" Wilcox een personage in de NBC serie "Heroes" en Jacqueline "Jackie" Marone Knight een karakter in de populaire Amerikaanse soap "The Bold and the Beautiful". Last but not least is Jacqueline Bouvier (geboren GurneyMarge Simpson) de moeder van Selma en Patty Bouvier uit The Simpsons en Jacqueline "Jack" Sloane een hoofdpersonage uit tv-serie "NCIS". Zijn we er dan? Nee, Jacqueline is ook een favorietje bij muzikanten en bands. "Jacqueline" is een song van Franz Ferdinand, en 'Jacqueline' is een hit van Bobby Helms en in 2007 van de Britse Indy band The Coral. Als laatste had Sarah Jarozs een hit met Jacqueline in 2016.

Beroemdheden met de naam Jacqueline

Jacquelie Emerson
Actrice

Jacqueline Bonnell Marteau Emerson (geboren 21 augustus 1994) is een Amerikaanse actrice en zangeres. Ze is vooral bekend door haar rol als Foxface in de film The Hunger Games (2012). Ze staat ook bekend als Skye in de film The Last Survivors (2014).

Jacqueline Kennedy Onassis
First Lady

Jacqueline (Jackie) Lee Bouvier Kennedy Onassis, bekend onder meerdere namen, onder andere Jackie Kennedy, Jackie Onassis en Jackie O., (Southampton (New York), 28 juli 1929 – New York, 19 mei 1994) was de Amerikaanse first lady van 1961 tot aan de dood van haar toenmalige echtgenoot, president John F. Kennedy in 1963.

Jacqueline E. van der Waals
Dichteres

Jacqueline Elisabeth van der Waals (Den Haag, 26 juni 1868 – Amsterdam, 29 april 1922) was een Nederlandse dichteres, schrijfster, vertaalster en lerares.

Jacqueline Govaert
Zangeres

Jacqueline Govaert (Kaatsheuvel, 20 april 1982) is een Nederlandse zangeres die bekend werd als frontvrouw van de pop/rockband Krezip.

Muziek met de naam Jacqueline

Jacqueline (2016)
Artiest: Sarah Jarosz

Jacqueline is een nummer van Sarah Jarosz uit 2016. Het nummer staat op het album Undercurrent. In het nummer wordt ze weerspiegeld in het water van het Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir in Central Park. Toen ze dit nummer tijdens South by Southwest dit jaar voor een thuispubliek in Austin zong, legde Jarosz uit dat het stuwmeer de plek is waar ze heen gaat om rust te vinden. Ze communiceert met de voormalige First Lady om haar persoonlijke gedachten en gevoelens te onderzoeken. Het lied biedt de hoop die alleen de doden kunnen bieden, dat er nog hoop is voor de levenden. De tekst van het eerste couplet en refrein luidt: Jacqueline I see you there In your pillbox hat And bright pink dress Won't you Sit and keep me company Walk with me to The water's edge and Ain't that far from Where the sidewalk ends Won't you Keep me company And we'll move on down To the water's edge Move on down Stick my feet in and Feel it cool me down Who do i talk to now? Jacqueline

Films met de naam Jacqueline

Jacqueline (1959)

Jacqueline is een Duitse romantische film van Wolfgang Liebeneiner. Jacqueline (Johanna Von Koczian) zingt in een rokerige nachtgelegenheid in de avant-garde wijk van de Beierse hoofdstad München. Zij ontmoet er een man, Paul (Walter Reyer), die zegt een zwerver te zijn die een muzikale klucht heeft geschreven. Hoewel hij zwaar verliefd is op haar en zij ook wel op hem verkikkerd is, gooit ze hem toch de deur uit, terwijl zij zijn stuk achterhoudt. Ze probeert dat aan een schouwburgdirecteur te slijten, die meteen de kwaliteit ervan herkent, want in werkelijkheid is Paul een bekend schrijver en componist.

Jacqueline (1956)

Jacqueline is een klassieker uit 1956 van regisseur Roy Ward Baker. Jacqueline is de dochter van Mike McNeil, een havenwerker uit Belfast. Mike heeft enorm last van hoogtevrees. Hij wordt ontslagen en vindt troost in de drank. Alles lijkt verloren, totdat Jacqueline hem te hulp schiet om hem te helpen zichzelf nieuw leven in te blazen.

Kunst met de naam Jacqueline

Schilderij: Jacqueline (1961)

Jacqueline is een olieverfschilderij van Pablo Picasso, gemaakt in 1961. De New York Times beschreef het als "een zwart, grijs en wit kubistisch olieverfschilderij van Jacqueline Roque, de tweede vrouw van Picasso". Op 28 februari 2007 was het schilderij gestolen uit het huis van Picasso's kleindochter Diana Widmaier-Picasso. De andere was Maya met Doll. Op 7 augustus 2007 maakten Franse functionarissen bekend dat beide schilderijen waren teruggevonden. De schilderijen werden gevonden in Parijs en de dieven, die bekend waren bij de politie voor eerdere gevallen van kunstdiefstal, werden gearresteerd.

Artikelen over de naam Jacqueline

Hoe spel ik de naam Jacqueline?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • A Amsterdam
 • C Casablanca
 • Q Quebec
 • U Uppsala
 • E Edison
 • L Liverpool
 • I Italia
 • N New York
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • A Ali
 • C Celine
 • Q Quinten
 • U Ursula
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • N Naomi
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • A Alfa
 • C Charlie
 • Q Quebec
 • U Uniform
 • E Echo
 • L Lima
 • I India
 • N November
 • E Echo

Zo spel je Jacqueline met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter a
gebarentaal letter c
gebarentaal letter q
gebarentaal letter u
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Jacqueline in braille

j
a
c
q
u
e
l
i
n
e

Zo sein je Jacqueline in morsecode

· — — —
· —
— · — ·
— — · —
· · —
·
· — · ·
· ·
— ·
·

Zo sein je Jacqueline met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter a
nautische vlag letter c
nautische vlag letter q
nautische vlag letter u
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jacqueline bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een J

Top 5 meisjesnamen met 10 letters