Tobias Geboortekaartje naam Tobias j2

Betekenis Tobias

God Is Goed (van het Hebreeuwse Tobiah (טוביה) )
Meer informatie

Geslacht

Tobias wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Tobias is Grieks

Naamsopbouw

Tobias is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter T en is opgebouwd uit 3 klinkers (o, i, a) en 3 medeklinkers (t, b, s).

Populariteit van de naam Tobias

Tobias is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Tobias tussen 1996 en 2023. De naam Tobias is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Tobias is 273x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Tobias

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Tobias is een jongensnaam. Tobias is de Griekse en Latijnse vorm van het Hebreeuwse Tobiah (טוביה) wat betekent: "God is mijn goed". De naam Tobia komt verschillende keren voor in het Oude Testament. De naam wordt ook in de vrouwelijke vorm (Tobia, Tobine) gebruikt, onder andere als verwijzing naar het romantische en morele verhaal uit het boek Tobit. In het Engels wordt de naam vaak gespeld als Toby, een samentrekking van Tobias, Tobit of Tobermory. Dit is wel meer dan eens gebruikt als woordspeling op de meest bekende zin uit Shakespeares Hamlet: "Toby or not Toby" ("to be or not to be"). Bekende dragers van de naam zijn onder meer Tobias Asser (nobelprijs winnaar) en Tobias Macquire (acteur). De naam komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij de componist Rudolf Tobias. Kleine feitjes: - Tobias is een Bijbels persoon in het deuterocanonieke boek Tobit. - Tobias was de vroegere naam van het boek Tobit - Tobias is de naam van het fictief hondje in de Suske en Wiske-stripreeks. - Tobias Asser (1838-1913), was Nederlands minister van staat en Nobelprijswinnaar

Beroemdheden met de naam Tobias

Tobias Maguire
Acteur

Tobias Vincent Maguire is een Amerikaans acteur en filmproducent. Hij is vooral bekend van zijn rol als Spider-Man/Peter Parker in films: Spider-man, Spider-Man 2, Spider-Man 3 en Spider-Man: No Way Home en staat bekend voor andere rollen zoals bij Pleasantville en The great gatsby

Tobias Kersloot
Acteur

Tobias Kersloot (7 oktober 1996) is een Nederlands acteur. In 2018 speelde Kersloot samen met zijn toenmalige vriendin Abbey Hoes in de televisieserie Nieuwe buren, waar ze tevens een koppel in speelden.

Tobias Santelmann
Acteur

Tobias Santelmann (Freiburg im Breisgau, 8 augustus 1980) is een in Duitsland geboren Noorse acteur.

Rudolf Tobias
Componist

Rudolf Tobias (Selja, 29 mei 1873[1] – Berlijn, 29 oktober 1918) was een Estisch componist en organist. Hij was de eerste professionele componist van Estische afkomst en in veel opzichten een pionier. Hij was de eerste Est die een cantate, een oratorium, een pianoconcert en een pianosonate schreef.

Tobias Mayer
Wetenschapper

Tobias Mayer (ook geschreven als Majer[1](Marbach am Neckar, 17 februari 1723 - Göttingen, 20 februari 1762) was een Duits astronoom, geograaf, cartograaf, wiskundige en natuurkundige. Hij was autodidact, maar gold reeds in zijn eigen tijd als gezaghebbend wetenschapper.

Tobias Asser
Politicus

Tobias Michel Karel Asser (Amsterdam, 28 april 1838 – Den Haag, 29 juli 1913), ook bekend als mr. T.M.C. Asser,[1] was een Nederlandse jurist, en winnaar (met Alfred Fried) van de Nobelprijs voor de Vrede in 1911 vanwege zijn rol bij het tot stand komen van het Permanent Hof van Arbitrage op de eerste Haagse vredesconferentie in 1899.

Boeken met de naam Tobias

De avonturen van Tobias
Auteur: Ton van Reen

Tobias verhuist in de winter van Ghana naar Nederland. Alles is spannend in het nieuwe land, vooral als hij voor de eerste keer in de sneeuw speelt. Maar vriendjes heeft Tob, zoals hij thuis wordt genoemd, nog niet. Totdat hij Glaas, een ijspegel van de noordpool, ontmoet. Samen beleven ze wonderlijke avonturen. Tobias vertelt over Glaas aan zijn ouders en zijn kleine zusje Kadjih. En aan de nieuwe vriendjes die hij krijgt als hij naar school gaat. Maar op een ochtend gaat het dooien en Glaas begint te smelten. Verliest Tobias zijn ijskoud vriendje of weet hij hem te redden?

Tobias en vogel
Auteur: Marja Pullens

Tobias is een vogelverschrikker die elke dag zijn werk goed probeert te doen, maar hij voelt zich niet gelukkig. Hij heeft last van die vervelende kraaien die hem zijn werk zo moeilijk mogelijk proberen te maken. Niets helpt. Tobias weet niet meer wat hij moet doen en is ontevreden over zichzelf. Maar dan ontmoet hij Vogel en krijgt zijn leven een andere wending. Een heerlijk kinderboek voor kinderen om zelf te lezen, voor te laten lezen en/of zelf te beluisteren.

Films met de naam Tobias

Tobias Totz und sein Löwe (1999)

Tobias Totz und sein Löwe is een leuke animatiefilm uit 1999. Je zult snel zien dat Tobias Totz een heel bijzondere dierentuinhouder is. Hij heeft een goede band met de dieren en de leeuw is zijn beste vriend, met wie hij vaak voetbalt. Ze zijn al op televisie verschenen in een prentenboekenreeks.

Tobias (2019)

De familie Tuza is een gewone familie. Het enige bijzondere is hun jongste kind, de 18-jarige Tobias, een transgenderjongen die vastzit in het lichaam van een meisje.

Wern gehört Tobias (1996)

Na het dodelijk ongeluk van zijn verloofde slaat Thomas Urban (Gedeon Burkhard) zich door het leven, want hij heeft nog altijd de verantwoordellijkheid over zijn zoontje Tobias (Raphael Ghobadloo). Wanneer de schoonmoeder leugens en bedrog inzet om Tobias onder haar voogdij te krijgen, stort Burkhard zich in de strijd. De jongen laat hij zich niet zomaar afnemen.

Geografie met de naam Tobias

Plaats: Tobias (Nebraska)

Tobias is een plaats (village) in de Amerikaanse staat Nebraska, en valt bestuurlijk gezien onder Saline County. Er wonen ongeveer 180 mensen in Tobias.

Hoe spel ik de naam Tobias?

Internationaal alfabet

 • T Tripoli
 • O Oslo
 • B Baltimore
 • I Italia
 • A Amsterdam
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • T Tamara
 • O Omar
 • B Bo
 • I Iris
 • A Ali
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • T Tango
 • O Oscar
 • B Bravo
 • I India
 • A Alfa
 • S Sierra

Zo spel je Tobias met gebarentaal.

gebarentaal letter t
gebarentaal letter o
gebarentaal letter b
gebarentaal letter i
gebarentaal letter a
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Tobias in braille

t
o
b
i
a
s

Zo sein je Tobias in morsecode

— — —
— · · ·
· ·
· —
· · ·

Zo sein je Tobias met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter t
nautische vlag letter o
nautische vlag letter b
nautische vlag letter i
nautische vlag letter a
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Tobias bekijken?

Top 10 jongensnamen met een T

Top 10 jongensnamen met 6 letters