Jolien Geboortekaartje naam Jolien m2

Betekenis Jolien

God Is Genadig (van de Hebreeuwse naam יוֹחָנָן (Yochanan)) , God voegde toe (van de Hebreeuwse naam יוֹסֵף (Yosef)), Boodschapper van een engel (van het Griekse 'angelos'), Vrije man (van Caroline), Jonge palmboom, Teder, Vriendelijk, Zacht (van Lina)
Meer informatie

Geslacht

Jolien wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jolien is Nederlands

Jolien is afgeleid van de naam Johanna

Naamsopbouw

Jolien is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 3 klinkers (o, i, e) en 3 medeklinkers (j, l, n).

Populariteit van de naam Jolien

Jolien is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jolien tussen 1997 en 2023. De naam Jolien is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Jolien is 64x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Jolien maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jolien

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jolien is een prachtige meisjesnaam. De naam Jolien is zeer populair bij ouders in België en Nederland. Over de betekenis van de naam Jolien bestaan er verschillende theorieën. Veel sites verklaren de naam als afgeleide van de naam Johannes. Maar dat vinden we bij babynamen.nl te makkelijk. Op zijn minst is Jolien een combinatie is van twee namen: Jo (verkorting van Johanna OF Josefien) en een andere naam die eindigt op -Lien zoals Carolien of Paulien. Johannes is van Hebreeuwse oorsprong met als betekenis "Jahwe is genadig". Carolien is afgeleid van Karel en betekent "vrije man". Paulien is afgeleid van Paulus en betekent "klein". Denk bijvoorbeeld ook aan de Engelse en Franse varianten als Jolene, Joleen en Joline. Gevormd uit Jo en het gewone naamachtervoegsel lene. Deze naam is ontstaan ​​in het begin van de 20e eeuw. De naam kreeg een boost in populariteit na de release van Dolly Partons nummer Jolene uit 1973. Leuke koosnaam vinden wij Jojo. Bekende dragers van de naam vinden we natuurlijk vooral in België en Nederland. Jolien Roets is een bekende Belgische presentatrice, evenals Jolien De Greef. Jolien D'Hooge een bekende wielrenster, net als Jolien Verschueren. In Nederland is Jolien Janzing een bekende schrijfster. Ook in televisieland is de naam Jolien populair. Zo is Jolien Stijnen een bekend personage in de Vlaamse hitserie 'Familie".

Beroemdheden met de naam Jolien

Jolien Janzing
Schrijfster

Jolien Janzing (1964) is een Nederlands schrijver en journalist. Haar boeken zijn vertaald in meerdere talen. Een bekend werk van haar is Audrey & Anne, over de oorlogsjeugd van Audrey Hepburn en Anne Frank in Nederland.

Jolien Stijnen
Personage

Jolien Stijnen is een personage in de VTM-televisieserie Familie. Het personage werd gespeeld door Véronique De Kock.

Jolien D'hoore
Wielrenster

Jolien D'hoore (Gent, 14 maart 1990) is een Belgisch wielrenster en baanwielrenster. In die discipline nam ze in 2012, 2016 en 2021 deel aan de Olympische Spelen en behaalde ze brons op het Olympisch omnium in 2016. D'hoore werd samen met Lotte Kopecky zowel de eerste Europees als de eerste wereldkampioene koppelkoers.

Jolien Roets
Radio - DJ

Jolien Marcella René Roets is een Belgisch radiopresentatrice, dj en als voice-over ook huisstem van VTM. Ze presenteert sinds 2010 op het Vlaamse radiostation Qmusic. Ze is er met Jan Thans, Maarten Vancoillie en Vincent Vangeel de meest ervaren stem.

Boeken met de naam Jolien

Jens en Jolien, De held van de Tjalkstraat
Auteur: Janny den Besten

Het zit Jens en Jolien niet mee. Ze hadden altijd leuk contact met de bewoners van de Tjalkstraat. Hádden … Want door een niet zo slimme actie van de tweeling is de hele buurt tegen hen. Jens en Jolien verzinnen van alles om het weer goed te maken. Maar … deze acties pakken niet goed uit. Het lijkt of de buren alleen maar bozer worden. Jens en Jolien zitten met de handen in het haar. Wat nu? Konden ze maar iets verzinnen om het weer goed te maken. Als ze van buurvrouw Jonker horen dat de familie Broekhuizen eigenlijk een rolstoelbus nodig heeft, heeft Jens een idee om geld in te zamelen. Zal het nu wél lukken? Een verrassend slot van de serie 'Jens en Jolien', waarbij alle bewoners van de Tjalkstraat én een wel heel speciale gast bij de tweeling op verjaardagsbezoek komen.

Jolien en Jef, de spelletjes opa
Auteur: Jolanda Zuydgeest

De oma van Jolien woont in een verpleegtehuis. Jolien gaat vaak met Jef op bezoek bij haar oma. Er woont ook een oude man, die ze opa noemen. Opa zit altijd alleen aan een tafel in de woonkamer. Hij houdt heel erg van kaartspelletjes. Jolien vindt dat ouderwets, maar Jef heeft een plannetje voor een nieuw spel. Of dat gaat lukken?

Namen die lijken op Jolien

Jelena   -   Jolene   -   Jolijn   -   Jolina   -   Joline   -   Julin   -   Rolien

Hoe spel ik de naam Jolien?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • O Oslo
 • L Liverpool
 • I Italia
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • O Omar
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • O Oscar
 • L Lima
 • I India
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Jolien met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter o
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Jolien in braille

j
o
l
i
e
n

Zo sein je Jolien in morsecode

· — — —
— — —
· — · ·
· ·
·
— ·

Zo sein je Jolien met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter o
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jolien bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een J

Top 10 meisjesnamen met 6 letters