Wes Geboortekaartje naam Wes j2

Betekenis Wes

Westelijke Weide (van Wesley), Beschermer van het leger (van Wessel)
Meer informatie

Geslacht

Wes wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Wes is Engels

Wes is afgeleid van de naam Wesley

Naamsopbouw

Wes is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter W en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 2 medeklinkers (w, s).

Populariteit van de naam Wes

Wes is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Wes tussen 2013 en 2023. De naam Wes is minder populair geworden.

 • Wes is 32x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Wes

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Wes is een mooie, hippe en korte jongensnaam. Meest waarschijnlijk is de naam Wes een afgekorte versie van de naam Wesley. En daarom hebben we de oorsprong toegewezen aan Engeland. De naam Wesley is het overgedragen gebruik van een Anglo-Normandische achternaam die oorspronkelijk als plaatsnaam is ontstaan. Er zijn verschillende plaatsen in Engeland die Westley worden genoemd, van 'wes' wat de westelijke richting betekent en 'lëah' wat 'houtkap of weide' betekent. Wes is ook een afkorting van de naam Wessel. En dus van de naam Wess. Wess is een verkorte versie van de naam Wessel, maar ook van de naam Wesley. Afgelopen jaar kozen iets meer ouders voor de naam Wessel. Wessel is vooral Friese naam. Ook in Ost-Friesland (Duitsland) komt de naam voor. Wessel, en dus Wes is een vleivorm van Werner. Werner is een tweestammige Germaanse naam. Het eerste deel komt van ‘wer’ of ‘weren’. ‘Wer’ betekent ‘herder, hoeder’ of ‘bewaren, bewaken’. ‘Weren’ betekent ‘waarschuwen, beschermen’. Het tweede deel komt van ‘her’, dat ‘leger betekent. De naam betekent dus ‘hoeder van het leger’ of ‘waarschuwer van het leger’. Bekende dragers van de naam zijn in het buitenland bijvoorbeeld voetballers Wes Brown en Wes Morgan. Wes Studi is een bekende Amerikaanse acteur. In Nederland kennen we schrijver Wes Beekhuizen. De naam Wes doet het ook goed in boeken, series en films. Wes Gibbins is een personage in de tv serie "How to Get Away with Murder". En gewoon Wes is een personage in 'Glee'.

Beroemdheden met de naam Wes

Wes Borland
Muzikant

Wesley Louden Borland is een Amerikaans muzikant en kunstenaar. Hij is vooral bekend als gitarist van Limp Bizkit en frontman van Black Light Burns.

Wes Studi
Acteur

Wesley 'Wes' Studi is een Amerikaans acteur van Cherokee-Indiaanse afkomst. Hij won verschillende filmprijzen, waaronder de Artist of the Decade-prijs op de First Americans in the Arts Awards in 2000.

Wes Brown
Voetballer

Wesley 'Wes' Michael Brown is een Engels voormalig betaald voetballer die bij voorkeur centraal in de verdediging speelde. Brown was tussen 1999 en 2010 actief voor het Engels voetbalelftal, waarvoor hij 23 interlands speelde en één keer scoorde.

Wes Morgan
Voetballer

Westley Nathan 'Wes' Morgan is een Engels-Jamaicaans voormalig voetballer die doorgaans als centrale verdediger speelde. Hij speelde in zijn carrière voornamelijk voor Nottingham Forest en Leicester City. Morgan kwam tussen 2013 en 2016 uit voor het Jamaicaans voetbalelftal.

Boeken met de naam Wes

Where's Wes
Auteur: Little White Lies

Where's Wes is een leuk boek over Wes Anderson. Ga op zoek en vind avontuur in de heerlijk excentrieke, pastelkleurige wereld van Wes Anderson. Spot Wes in twaalf ingewikkeld geconstrueerde scènes, elk gebaseerd op een van zijn films - van een gedetailleerde uitsnede van de Bellafonte uit The Life Aquatic tot een labyrintische reconstructie van de wereld van Fantastic Mr Fox. Ontdek ook een enorme cast aan extra's, waaronder de vaste medewerkers van Wes, degenen die hij heeft geïnspireerd en beïnvloed, en nog veel meer!

Muziek met de naam Wes

Wes
Artiest: Band

Wes was een muzikaal project van de producer Michel Sanchez en de Kameroense zanger Wes Madiko (Mouataba (Kameroen), 15 januari 1964 – Parijs, 25 juni 2021). In 1997 scoorde Wes een nummer 1-hit met Alane. Het bleef acht weken bovenaan de hitlijsten staan en werd de op twee na best verkochte plaat van 1997. Na dit succes besloot Wes Madiko solo verder te gaan. De single Awa Awa bereikte nog net de top 40, maar de daarna uitgebrachte nummers flopten. In 2020 bracht de Duitse dj Robin Schulz een deephouse-remix van Alane uit. Ook deze versie werd een hit in Europa. Wes overleed in een ziekenhuis in Parijs, waar hij een infectie opliep.

Namen die lijken op Wes

Kes   -   Wesley   -   Wess   -   Wessel

Hoe spel ik de naam Wes?

Internationaal alfabet

 • W Washington
 • E Edison
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • W Wendy
 • E Eva
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • W Whiskey
 • E Echo
 • S Sierra

Zo spel je Wes met gebarentaal.

gebarentaal letter w
gebarentaal letter e
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Wes in braille

w
e
s

Zo sein je Wes in morsecode

· — —
·
· · ·

Zo sein je Wes met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter w
nautische vlag letter e
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Wes bekijken?

Top 10 jongensnamen met een W

Top 10 jongensnamen met 3 letters