Bonnie Geboortekaartje naam Bonnie m2

Betekenis Bonnie

Mooi, Lief, Bouwen
Meer informatie

Geslacht

Bonnie wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Bonnie is Schots

Naamsopbouw

Bonnie is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 3 klinkers (o, i, e) en 3 medeklinkers (b, n, n).

Populariteit van de naam Bonnie

Bonnie is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Bonnie in 2023. De naam Bonnie is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Bonnie is 10x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Bonnie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Bonnie is een mooie en lieve meisjesnaam. De herkomst van de naam Bonnie is Schots en betekent "mooi, vrolijk". Variant van de naam is natuurlijk Bonny. Bonnie is een woord dat de Schotten echt gebruiken voor mooi, dus de wortel van deze naam, van het Franse bonne. Bonnie balanceert momenteel op de rand van een comeback, samen met Betty en Bea een van de meisjesnamen die beginnen met B die zo ver weg zijn dat ze weer naar binnen gaan. Gone With the Wind gaf Bonnie een flinke duw toen Scarlett en Rhett het voor hun dochter gebruikten. Haar volledige naam was Eugenie Victoria, maar de koosnaampje kwam van het feit dat ze "ogen zo blauw als de bonnie blue flag" had. Bonnie's moment in de schijnwerpers kwam ook eind jaren zestig met de film Bonnie and Clyde, over de outlaw Bonnie Parker. Bonnie Riatt en Bonnie Tyler zijn zangeressen vanuit de jaren zestig. En in Nederland hadden we afgelopen 30 jaar natuurlijk Bonnie St Claire. De VS kent trouwens haar eigen Bonnie Blari, een schaatster. Nu, na een lange achteruitgang, vertoont de naam weer nieuwe tekenen van leven, misschien dankzij de Bonnies in The Vampire Diaries en The Hunger Games, evenals een nieuwe miniserie over de bandieten uit de jaren dertig.

Beroemdheden met de naam Bonnie

Bonnie Tyler
Zangeres

Bonnie Tyler, artiestennaam van Gaynor Hopkins is een Welshe zangeres. In 1982 tekende ze een platencontract bij CBS Records en bracht ze het album Faster Than the Speed of Night uit, met daarop het lied Total Eclipse of the Heart. Producer van dit album was Jim Steinman, die eerder succes had met Bat Out of Hell van Meat Loaf. Zijn combinatie van rock en theatrale arrangementen zorgde voor internationaal succes. In veel landen kwam de single op 1; ook het album schoot in Engeland meteen naar de eerste plaats. Ze was de eerste vrouwelijke artiest die dat overkwam. Ze won ook twee Grammy's.

Bonnie Parker
Crimineel

Bonnie Elizabeth Parker vormde samen met Clyde Barrow het beruchte Amerikaans duo Bonnie en Clyde. Bonnie Parker werd geboren in een arm gezin. Vader Charles Parker was metselaar, moeder Emma Parker huisvrouw.

Bonnie Bramlett
Zangeres

Bonnie Bramlett (geboren Bonnie Lynn O'Farrell) is een Amerikaanse zangeres en af ​​en toe een actrice bekend van het optreden met haar man, Delaney Bramlett, als Delaney & Bonnie. Ze blijft zingen als soloartiest.

Bonnie Langford
Actrice

Bonita Melody Lysette "Bonnie" Langford is een Engelse actrice, danseres en zangeres. Ze werd bekend als een kindsterretje in de jaren zeventig, toen ze een opmerkelijke rol speelde in de tv-serie Just William. In de jaren tachtig speelde ze metgezel Mel Bush in Doctor Who.

Bonnie St Claire
Zangeres

Bonnie St. Claire, pseudoniem van Bonje Cornelia Swart (Rozenburg, 18 november 1949) is een Nederlands zangeres. Ze scoorde diverse hits. In de zomer van 1976 bracht ze de single "Dokter Bernhard" uit, waarop Ron Brandsteder te horen is als dokter Bernhard. In hetzelfde jaar scoorde ze haar enige nummer 1-hit tezamen met Don Mercedes met wie ze de single "Rocky" uitbracht. De single behaalde zowel in de Nederlandse Top 40 als in de Nationale Hitparade twee weken de hoogste positie. Tevens stond de plaat hoog genoteerd in de TROS Europarade op Hilversum 3. In 1977 met de Conny Vandenbos-cover "Ik ben gelukkig zonder jou". In 1980 deed ze mee met een ensemble op "Het grote sprookjeslied". Ook in de eerste helft van de jaren 80 scoorde St. Claire enkele grote hits in Nederland, waaronder "Pierrot", "Bonnie kom je buiten spelen", "Jij en ik" en "Sla je arm om mij heen". Met zangeres José zong ze bovendien enkele duetten, vooral Nederlandstalige covers van hits van ABBA, waaronder "Zoals vrienden doen" en "Cassandra", en in 1982 deed ze mee met de benefietsingle "Een kind een kind".

Boeken met de naam Bonnie

Bonnie Big is ... Boos!
Auteur: Selma Noort

Bonnie Big is altijd blij. Tot op een dag Bok komt. 'Bè!' zegt hij. En 'tut' en 'trul'! Hij wil niet meer weg. Mus en Kip helpen Bonnie. Want wie niet sterk is.... Moet slim zijn! Met de maantjes-serie kunnen beginnende lezers meteen al echte boeken lezen. Dit is boekje 1 van serie 11.

Films met de naam Bonnie

Life with Bonnie

Life with Bonnie is een Amerikaanse komedieserie. Hiervan werden 44 afleveringen gemaakt die oorspronkelijk van 17 september 2002 tot en met 9 april 2004 werden uitgezonden op ABC. Life with Bonnie werd zeventien keer genomineerd voor een televisieprijs, zonder er daadwerkelijk een te winnen. Zo werd hoofdrolspeelster Bonnie Hunt in zowel 2003 als 2004 genomineerd voor een Golden Globe, werden David Duchovny en Jonathan Winters in 2003 allebei genomineerd voor een Primetime Emmy Award voor beste gastrol en Hunt in 2004 voor eenzelfde prijs in de categorie beste hoofdrolspeelster.

Bonnie & Clyde (2013)

Bonnie & Clyde is een film uit 2013 van regisseur Bruce Bredesford over het beruchte rovers duo. Zij werd in 1910 geboren in Rowena, Texas. In haar jeugd verhuisde ze naar West-Dallas. Ze komt aan de kost als dienster in een café, maar begint in 1931 haar carrière in de misdaad. Hij werkte zich op van kruimeldief tot overvaller. Toen hij de kassa van een benzinestation plunderde, werd hij echter gevat en veroordeeld tot twee jaar cel. In 1931 wordt hij wegens goed gedrag uit de gevangenis ontslagen. Zij heet Bonnie Parker, hij Clyde Barrow. Samen vormen ze het beruchte bankroversduo Bonnie en Clyde...

Namen die lijken op Bonnie

  -   Benja   -   Bente   -   Binti   -   Bonny

Hoe spel ik de naam Bonnie?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • O Oslo
 • N New York
 • N New York
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • O Omar
 • N Naomi
 • N Naomi
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • O Oscar
 • N November
 • N November
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Bonnie met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Bonnie in braille

b
o
n
n
i
e

Zo sein je Bonnie in morsecode

— · · ·
— — —
— ·
— ·
· ·
·

Zo sein je Bonnie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Bonnie bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een B

Top 10 meisjesnamen met 6 letters