Isabel Geboortekaartje naam Isabel m2

Betekenis Isabel

God Heeft Gezworen, God Is Mijn Eed
Meer informatie

Geslacht

Isabel wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Isabel is Spaans

Isabel is afgeleid van de naam Elisabeth

Naamsopbouw

Isabel is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter I en is opgebouwd uit 3 klinkers (i, a, e) en 3 medeklinkers (s, b, l).

Populariteit van de naam Isabel

Isabel is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Isabel tussen 1996 en 2023. De naam Isabel is minder populair geworden.

 • Isabel is 152x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 13x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Isabel

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Isabel is een mooie en klassieke meisjesnaam. Wij zouden verwachten dat de namen Isabella en Isabelle veel populairder bij ouders zouden zijn, maar in Nederland neemt Isabel van alle varianten de 2e plek in, tussen Isabella en Isabelle. De korte versie zoals Isa is het meest populair in Nederland. De naam is ontstaan in Zuid Europa, in Spanje en Portugal. Isabel is een Spaanse meisjesnaam en betekent "verbonden aan God", of 'God is mijn eed'. Isabel is afgeleid van Elizabeth in het zuidwesten van Europa tijdens de middeleeuwen. Het was oorspronkelijk geschreven als Elisabel, maar de eerste lettergreep viel weg toen het zich over het continent verspreidde. In Spanje en Portugal worden Isabel en Elizabeth beschouwd als varianten van dezelfde naam, maar in andere Europese landen en de VS worden ze als aparte namen behandeld. De charmante Isabel is weer enorm in de mode, een eeuw na de eerste golf van succes. En het is gemakkelijk in te zien waarom: de naam is damesachtig (a la Isabel Archer in Henry James's Portrait of a Lady) en melodieus, traditioneel en toch een beetje ongebruikelijk. Isabel klinkt zowel slim als mooi. Twee bekende culturele naamgenoten zijn de Chileense auteur Isabel Allende en schilder Isabel Bishop, evenals de Cubaans-Amerikaanse modeontwerper Isabel Toledo. En je kunt kiezen uit veel varianten van de naam. Er zijn veel andere kleine Isabella's, Isabelles, Isabella's, Isa's, Belles en Bellas. De naam Isabella is het meest populair in de VS, de naam Isabelle het meest populair in Frankrijk, en Isabel in ... Brazilië (via Portugal)! Meer dan 250.000 dochters kregen in dat land de naam Isabel. In Nederland zijn er ongeveer 5000 dragers van de naam Isabel. En in Nederland komen ook de spellingsvarianten Isabèl , Isabél , Ísabel en Isábel voor. Bekende dragers van de naam zijn verder onder meer Isabel Lucas (Australisch model), Isabel Marant (Franse mode ontwerper) en Isabel Leonard, operazangeres. In België kennen we Isabel Albers, een bekende journaliste.

Beroemdheden met de naam Isabel

Belle Pérez
Zangeres

María Isabel (Belle) Pérez Cerezo (Achel, 29 januari 1976) is een Belgisch-Spaans zangeres. Pérez werd geboren uit Spaanse ouders. Ze is vooral bekend door haar Spaans getinte, opzwepende nummers. De Vlaamse latin-diva kent behoorlijk succes in Nederland, Vlaanderen en in Duitsland. Ze is vooral bekend met het nummer Que viva la vida, dat in de Benelux de soundtrack was voor de animatiefilm Madagascar.

Isabel Marant
Modeontwerpster

Isabel Marant (Boulogne-Billancourt, 12 april 1967)[1] is een Franse mode-ontwerper, eigenaar van het gelijknamige modemerk. Ze won de Award de la Mode (1997), de Whirlpool Award voor beste vrouwelijke ontwerper (1998), Fashion Designer of the Year bij British Glamour's Women of the Year Awards (2012).

Isabel Lucas
Actrice

Isabel Lucas (Melbourne (Victoria), 29 januari 1985) is een Australische actrice. Ze is bekend van de soapserie Home and Away waarin ze de rol van Tasha Andrews voor haar rekening neemt.

Isabel Allende
Schrijfster

Isabel Allende (Lima, Peru, 2 augustus 1942) is een Chileens journaliste en schrijfster. Ze is onder meer bekend van 'Het rijk van de gouden draak' en 'De som der dagen'.

Isabel Albers
Journalist

Isabel Albers (Tielt, 22 november 1971) is een Belgisch journaliste en redactrice. Ze was journalistiek directeur 'nieuwsmedia' bij De Persgroep voor Het Laatste Nieuws, De Morgen, Humo en Topics. In februari 2017 werd ze aangesteld als redactiedirecteur van Mediafin (uitgever van o.a. De Tijd en L'Echo) in opvolging van Frederik Delaplace. Sinds 1 juni 2020 is ze algemeen hoofdredacteur van De Tijd en L'Echo.

Namen die lijken op Isabel

Isabeau   -   Isabella   -   Isabelle

Hoe spel ik de naam Isabel?

Internationaal alfabet

 • I Italia
 • S Santiago
 • A Amsterdam
 • B Baltimore
 • E Edison
 • L Liverpool

Nederlands alfabet

 • I Iris
 • S Samira
 • A Ali
 • B Bo
 • E Eva
 • L Lorenzo

NAVO-alfabet

 • I India
 • S Sierra
 • A Alfa
 • B Bravo
 • E Echo
 • L Lima

Zo spel je Isabel met gebarentaal.

gebarentaal letter i
gebarentaal letter s
gebarentaal letter a
gebarentaal letter b
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l

Zo schrijf je Isabel in braille

i
s
a
b
e
l

Zo sein je Isabel in morsecode

· ·
· · ·
· —
— · · ·
·
· — · ·

Zo sein je Isabel met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter i
nautische vlag letter s
nautische vlag letter a
nautische vlag letter b
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Isabel bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een I

Top 10 meisjesnamen met 6 letters