Unisex namen met een K

Unisex die beginnen met letter K waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter K

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter K. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een K. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een K op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een K op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter K.

Top 10 unisex namen met een K van juni 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 4.62% begint met de letter K?

Geboortekaartjes met de de letter k

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een K

Unisex namen met een K

Het leukste, maar misschien ook wel moeilijkste van een kind krijgen is het kiezen van de naam. Hoe vind je een naam die bij je achternaam en je voornaam past, die mooi, uniek maar niet te ingewikkeld is, en die perfect is voor jouw kindje? We zijn hier om je te helpen. Wat dacht je bijvoorbeeld van unisex namen met een K? Hieronder leggen we je uit wat er zo mooi is aan de K en geven we je een paar voorbeelden van leuke namen.

De geschiedenis en uitspraak

De eerste echte K, zoals wij hem kennen, komen we tegen bij de Grieken. Zij gebruikten de ‘kappa’, en zo is onze letter K ontstaan. De K heeft een harde klank en hierdoor klinken namen met een K vaak stoer. Toch is de K een stemloze medeklinker. Je zou verwachten dat zo’n harde klank stemhebbend zou zijn, maar je stembanden trillen niet mee tijdens het uitspreken van de K. Probeer het maar eens: je voelt een verschil bij het uitspreken van de K, die dus stemloos is, en een stemhebbende klank als de B of D.

Niet alleen een letter

De K is niet alleen een letter: ook wordt het veelvoudig gebruikt als afkorting. Bijvoorbeeld voor kilo, maar ook als afkorting voor de temperatuureenheid Kelvin. Verder wordt de K gebruikt om grote bedragen aan te geven: 21K betekent bijvoorbeeld 21.000. Ook in het schaken wordt de letter K gebruikt, als afkorting voor de koning.

Namen die beginnen met een K

Een internationale, unisex naam met een K is Kacey. Deze oorspronkelijk Ierse naam betekent ‘dapper’ en heeft meerdere schrijfwijzen. Zo heb je als variatie Kacy, Kacie of Kasie. Genoeg keus om de naam tot in perfecte af te stellen dus!
Een andere naam met de letter K is Kris. Wil je een religieuze naam, dan is dit een goede optie, want deze Griekse naam betekent ‘volger van Christus’ en wordt zowel aan meisjes als jongens gegeven.
Een andere, Hollandse, optie is Keesje. Deze naam wordt beduidend minder gebruikt dan Kees, en is daarom een goede optie als je een unieke naam voor je zoon of dochter wil kiezen.

Heb je nog niet gevonden wat je zoekt? Maak je geen zorgen! Hieronder staan andere namen met de beginletter K, en op de website vind je voor alle andere letters van het alfabet ook nog genoeg opties. Veel succes!

Hoeveel unisex beginnen met de letter K?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter K. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 4.62% met de letter K!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet