Aubrey Geboortekaartje naam Aubrey u2

Betekenis Aubrey

Heerser van elven, heersend over bovenaardse wezens
Meer informatie

Geslacht

Aubrey wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Aubrey is Onbekend

Naamsopbouw

Aubrey is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, u, e) en 3 medeklinkers (b, r, y).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Aubrey

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Aubrey is zowel een meisjes als jongensnaam. Vroeger meer een jongensnaam, tegenwoordig vaker een meisjesnaam. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld, geven ouder 4 van de 5 keer de naam aan hun dochter. Aubrey begon als een mannelijke naam. De oude Frans-Normandische Auberi arriveerde in de 11e eeuw in Engeland door middel van de Normandische verovering van 1066; het is afkomstig van het Oudhoogduits Alberich, wat "heerser van de elven" betekent, van het Germaanse *Alb(e)rada" (elfenraad). De naam Alberich komt in de Germaanse mythologie voor als de blonde koning van de elfen. Elfen (soms uitwisselbaar met dwergen en feeën) speelden een prominente rol in de vroege Germaanse/Noordse mythologie; ze bezaten bepaalde magische krachten die konden worden gebruikt om de vooruitgang van mensen te helpen of te belemmeren (hoewel de kleine duivels in latere folklore met meer sinistere krachten evolueerden). In het Middelhoogduitse mythologische gedicht "Nibelungenlied" verschijnt Alberich als koning van de elfen. Hij wordt afgeschilderd als een magische dwerg wiens belangrijkste verantwoordelijkheid het is om de schatten van Nibelungen te bewaken (die hem door Siegfried zijn toevertrouwd). Hij werd verslagen door Siegfried in de strijd en werd gedwongen zijn magische mantel van onzichtbaarheid op te geven. Na een eed van trouw aan Siegfried te hebben afgelegd, bleef Alberich de schatbewaarder. Veel geleerden geloven dat Alberich als model diende voor talloze dwerg-/elfpersonages die in latere mythologieën zouden volgen. Het personage Oberon (koning van de feeën) van Shakespeare uit "A Midsummer Night's Dream" werd zelfs geïnspireerd door Alberich. Aubrey werd in de latere middeleeuwen een relatief veel voorkomende mannelijke naam in Engeland, maar nam uiteindelijk af in gebruik tot een 19e-eeuwse opleving. Het verscheen abrupt in de Amerikaanse namenlijsten voor vrouwen in 1973, grotendeels geïnspireerd door een pop-hit genaamd "Aubrey" (van de band Bread). Al snel overschaduwde het succes van Aubrey als meisjesnaam zijn populariteit voor jongens. Tegenwoordig wordt Aubrey als voornamelijk vrouwelijk beschouwd en voornamelijk gebruikt in de Verenigde Staten en Canada. In Nederland en België komt de naam nog niet veel voor, maar is wel in opkomst.

Beroemdheden met de naam Aubrey

Aubrey O'Day
Zangeres

Aubrey Morgan O'Day is een Amerikaanse zangeres en reality-tv-persoonlijkheid, vooral bekend als lid van de meidengroep Danity Kane. Na onenigheid tussen Danity Kane en haar toenmalige mentor, P. Diddy, werd O'Day in 2008 uit de groep ontslagen, maar in 2013 herenigd met hen voor een tweede ontbinding.

Aubrey Beardsley
Schrijver

Aubrey Vincent Beardsley (Brighton (Engeland, 21 augustus 1872 – Menton (Frankrijk), 16 maart 1898) was een invloedrijk Engels illustrator en schrijver. Zijn werk wordt gerekend tot de stroming van de jugendstil of art nouveau.

Aubrey Plaza
Actrice

Aubrey Christina Plaza (Wilmington, 26 juni 1984) is een Amerikaanse actrice, komiek en producer. Sinds 2009 verscheen Plaza in verscheidene films en series. Ze is vooral bekend als April Ludgate uit de NBC sitcom Parks and Recreation. Ook speelt ze Lenny Busker in de FX Networks serie Legion. In juni 2019 verscheen Child's Play, een remake van de gelijknamige horrorfilm uit 1988, waarin ze een van de hoofdrollen speelt.

Aubrey Snell
Actrice

Aubrey speelt/speelde in verschillende muziekensembles en bij muziektheatervoorstellingen van o.a. het Max Tak Filmorkest. Met het Ricciotti Orkest maakte zij binnen- en buitenlandse tournees. Haar passie voor acteren leefde Aubrey uit aan de Acteursschool in Amsterdam en de Amsterdamse Theater Academie. Ze is nu dan ook zeer actief als actrice en theatermaakster en heeft verschillende muziektheatervoorstellingen gerealiseerd.

Muziek met de naam Aubrey

Aubrey
Artiest: Bread

" Aubrey " is een nummer geschreven en gecomponeerd door de Amerikaanse singer-songwriter David Gates , en oorspronkelijk opgenomen door de softrockgroep Bread , waarvan Gates de leider en primaire muziekproducent was. Het verscheen op het album Guitar Man uit 1972 van Bread. De single duurde 11 weken in de Billboard Hot 100-hitlijst, met een piek op nummer 15. David Gates schreef het nummer nadat hij Breakfast at Tiffany's met Audrey Hepburn in de hoofdrol had gezien. Amerikaanse actrice en komiek Aubrey Plaza is vernoemd naar het lied

Geografie met de naam Aubrey

Plaats (City): Aubrey (Texas)

Aubrey is een plaats (city) in de Amerikaanse staat Texas, en valt bestuurlijk gezien onder Denton County. Aubrey heeft ongeveer 2500 inwoners.

Hoe spel ik de naam Aubrey?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • U Uppsala
 • B Baltimore
 • R Roma
 • E Edison
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • U Ursula
 • B Bo
 • R Ruben
 • E Eva
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • U Uniform
 • B Bravo
 • R Romeo
 • E Echo
 • Y Yankee

Zo spel je Aubrey met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter u
gebarentaal letter b
gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Aubrey in braille

a
u
b
r
e
y

Zo sein je Aubrey in morsecode

· —
· · —
— · · ·
· — ·
·
— · — —

Zo sein je Aubrey met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter u
nautische vlag letter b
nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Aubrey bekijken?

Top 3 unisex met een A

Top 6 unisex met 6 letters