Kyra Geboortekaartje naam Kyra m2

Betekenis Kyra

Zon, Heer, Dame
Meer informatie

Geslacht

Kyra wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Kyra is Grieks

Naamsopbouw

Kyra is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 1 klinkers (a) en 3 medeklinkers (k, y, r).

Populariteit van de naam Kyra

Kyra is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Kyra tussen 1997 en 2023. De naam Kyra is minder populair geworden.

 • Kyra is 40x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 16x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kyra

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kyra is een mooie en populaire meisjesnaam. De betekenis van de naam “Kyra” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Kyra is in ieder geval een Griekse meisjesnaam die is afgeleid van de mannelijke naam Kyros. De betekenis is dan "Heer". Kyra kan ook zijn afgeleid van het Perzische en Egyptische woord voor "zoals Ra, de zon". De naam Kyra is een vrouwelijke voornaam die kan zijn afgeleid van het Griekse woord kurá (wat dame betekent) of van Cyra, de vrouwelijke vorm van Cyrus. Cyrus is de Griekse vorm van de naam van verschillende personen (onder wie twee koningen) uit de Perzische dynastie van de Achaemeniden. De naam Cyrus is de gelatiniseerde vorm van de Griekse naam Κῦρος / Kyros. Dit is weer de Griekse verbastering van de Perzische naam Koerash of Khurvaush, hetgeen zoveel als op de zon (Khur-) gelijkend (vausj) betekent. De betekenis is dan dus weer 'zon'. De naam Kyra is zeer populair in Engelstalige landen als de VS en Engeland. Maar de naam is zeker ook zeer in trek bij Belgische en Nederlandse ouders. In de VS is Kyra Segdwick een bekende actrice met de naam. Kyra Kyrklund een bekende Finse paardrijster. In Nederland kennen we onder meer de baanwielrenner Kyra Lamberink.

Beroemdheden met de naam Kyra

Kyra Lamberink
Wielrenner

Kyra Lamberink is een Nederlands baanwielrenster. In 2013 won Lamberink de bronzen medaille bij de beloften op het EK baanwielrennen op het onderdeel teamsprint. Op het NK baanwielrennen in 2015 behaalde zij een bronzen medaille op de onderdelen sprint en 500m tijdrit.

Kyra Kyrklund
Dressuurruiter

Kyra Marie Christine Kyrklund is een Finse dressuuramazone en trainer die momenteel in West Sussex woont. In 1991 won zij met "Matador II" de Wereldbekerfinale in Parijs. Ze heeft deelgenomen aan zes Olympische Spelen.

Kyra Segdwick
Actrice

Kyra Sedgwick is een Amerikaanse actrice. Ze won voor haar hoofdrol in de televisieserie The Closer onder meer een Golden Globe in 2007 en Satellite Awards in 2005 en 2006.

Films met de naam Kyra

Inez & Doug & Kira (2019)

Inez & Doug & Kira is een film van regisseur Julia Kots uit 2019. Sinds de tweelingzuster van zijn zwangere verloofde is overleden, heeft Doug last van nachtmerries. Als haar Anonieme Alcoholisten sponsor had hij een gecompliceerde relatie met zijn schoonzuster. Geobsedeerd gaat Doug op zoek naar een antwoord op de vraag wat haar tot deze radicale stap bracht.

Namen die lijken op Kyra

  -   Kira   -   Myra   -   Tyra

Hoe spel ik de naam Kyra?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • Y Yokohama
 • R Roma
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • Y Yfke
 • R Ruben
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • Y Yankee
 • R Romeo
 • A Alfa

Zo spel je Kyra met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter y
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Kyra in braille

k
y
r
a

Zo sein je Kyra in morsecode

— · —
— · — —
· — ·
· —

Zo sein je Kyra met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter y
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kyra bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een K

Top 10 meisjesnamen met 4 letters