Liyana Kaart van Naam Liyana

Betekenis Liyana

Zacht, Elegant, Gracieus (Arabisch, afgeleid van de L-Y-N wortel) , Het Regent (Zulu), Toegewijd aan Jupiter (van Juliana)
Meer informatie

Geslacht

Liyana wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Liyana is Afrikaans, Arabisch en Scandinavisch.

Naamsopbouw

Liyana is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 3 klinkers (i, a, a) en 3 medeklinkers (l, y, n).

Populariteit van de naam Liyana

Liyana is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2022. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Liyana tussen 2013 en 2022. De naam Liyana is minder populair geworden.

 • Liyana is 92x gegeven als voornaam in 2022

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Liyana

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Liyana is een prachtige en veelzijdige meisjesnaam. Veelzijdig, want de betekenis van de naam Liyana is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Liyana is allereerst een Arabische meisjesnaam (Arabisch schrift: لينا). Een indirecte korannaam voor meisjes die zachtheid, tederheid en delicatesse betekent. Het is afgeleid “layyin", van de L-Y-N wortel die op een aantal plaatsen in de koran wordt gebruikt. In Zuidoost-Azië, met name Maleisië, is Liyana een populaire naam en is ook daar van Arabische oorsprong. Trouwens, Liyana is ook een naam van de Zuid-Afrikaanse etnische groep Zulu. Liyana betekent "het regent" in het Zulu. Liyana is ook een korte vorm van Eliana, Juliana, Giuliana en Liliana. De naam is van Latijnse, Griekse en Hebreeuwse oorsprong en komt van de volgende wortels: (IŪLIA) (HÉLIOS) en (ELISHEVA). Liyana betekent dan "van de familie van de Julii" en "toegewijd aan Jupiter" of "toegewijd aan Jupiter" (van Juliana). In Nederland is lopen er ongeveer 600 meisjes en vrouwen rond met de naam Liyana. In België ongeveer 300. In Europa wordt de naam het vaakst gegeven door ouders in de UK. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Maleisische actrice en zangeres Liyana Jasmay en de Bruneise actrice Liyana Yus. Leuke weetjes over de naam Liyana. Liyanan is de naam van een band, zowel in Zimbabwe als in Bulgarije. En in Swaziland is een film gemaakt met de naam Liyana. Varianten van de naam zijn onder meer Liana, Liane en Lianna en Lianne.

Beroemdheden met de naam Liyana

Liyana Yus
Actrice

Liyana Yus is een actrice uit Brunei. Liyana Yus is bekend van Yasmine (2014), Hari Minggu Yang Ke-Empat (2018) en Akademi (2020).

Liyana Fizi
Muzikante

Liyana Fizi is een Maleisische zangeres, muzikant, songwriter, componist en producer. Ze is een voormalige zangeres van de Maleisische jazzband Estrella. Ze begon met het uitvoeren van muziek in 2006 en verdiende in 2008 acht nominaties bij de Voize Independent Music Awards.

Liyana Jasmay
Actrice

Liyana binti Jasmay is een Maleisische actrice, zangeres, producer en regisseur. Haar eerste rol op het witte doek was in een veel besproken film Castello, waar ze samen met Rosyam Nor speelde. De rol leverde Jasmay haar eerste nominatie voor het Maleisische Filmfestival 2006 op voor de prijs voor beste nieuwe actrice. Haar carrière nam een ​​hoge vlucht en ze won een prijs voor beste actrice op het Malaysian Film Festival 2009 voor haar rol in de film Papadom en een prijs voor beste actrice voor haar rol in een indie-verdwenen mainstream film KAMI.

Muziek met de naam Liyana

Liyana
Artiest: Band

Liyana is een populaire bulgaars artiest/band. De band staat bekend om de nummers: Plachat, Bravo, Bravo, Izhvyrli Me.

Liyana
Artiest: Band

Liyana is een Zimbabwaanse band. De band wordt geleid door Prudence Mabhena. Over de naam van de band zeggen ze: De naam betekent eigenlijk dat het regent en als we het podium opgaan en het begint het te regenen – in een droog land, geloof me, dan is dit een zegen!

Films met de naam Liyana

Liyana (2017)

Liyana is een Swazi-documentairefilm uit 2017, geregisseerd en geproduceerd door Aaron Kopp en Amanda Kopp, die een groep Swazi-wezen volgt terwijl ze een verhaal construeren op basis van hun eigen ervaringen. Na zijn première op het LA Film Festival 2017, werd de film op 10 oktober 2018 uitgebracht in de Verenigde Staten. Hij kreeg zeer positieve recensies en won de prijs voor beste documentaire op het LAFF 2017, evenals tal van andere festivalprijzen.

Namen die lijken op Liyana

Layan   -   Layoni   -   Leana   -   Leanne   -   Legend   -   Lenne   -   Leona   -   Liana   -   Lianne   -   Liene   -   Linne   -   Loena   -   Logan   -   Loren   -   Lorèn   -   Lorena   -   Loubna   -   Louen   -   Lowen   -   Luana   -   Lumen

Hoe spel ik de naam Liyana?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • I Italia
 • Y Yokohama
 • A Amsterdam
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • I Iris
 • Y Yfke
 • A Ali
 • N Naomi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • I India
 • Y Yankee
 • A Alfa
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Liyana met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter y
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Liyana in braille

l
i
y
a
n
a

Zo sein je Liyana in morsecode

· — · ·
· ·
— · — —
· —
— ·
· —

Zo sein je Liyana met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter y
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Liyana bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 6 letters